Sunday, April 25, 2004

viva la revolution, SIEMPRE

το καλύτερο:
Είμαι και τυπικά μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το καλοκαίρι που πέρασε και λαμβάνω το εβδομαδιαίο περιοδικό που βγάζει κανονικά. Σαν αρχιτέκτονας όμως λαμβάνω και ένα έντυπο κάθε δίμηνο από τον ΣΑΔΑΣ(ο σύλλογος αρχιτεκτόνων). Αυτά ήταν που ήξερα. Αυτό που δεν ήξερα όμως και που ανακάλυψα το Πάσχα που κατέβηκα στην Ελλάδα και πήρα τα τεύχη που είχαν έρθει για μένα ως τότε, ήταν ότι θα λαμβάνω και ένα τεύχος με τίτλο ΓΥΝΑΙΚΑ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ(ναι, με παύλα) το οποίο δεν θα σχολιάσω με επιθετικούς προσδιορισμούς, απλά θα δώσω τα αντικειμενικά δεδομένα: φτάνει το εν λόγω έντυπο σε πλαστικό σακουλάκι. Εξώφυλλο οι νέοι σταθμοί του ΗΣΑΠ, οπισθόφυλλο ΡΑΝΤΕΝΕ ΡRO V. Συνοδεύεται από διαφημιστικό φυλλάδιο ΜΑΚΙΓΙΑΖ-ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ-ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ-ΚΟΥΡΕΜΑ-ΧΤΕΝΙΣΜΑ κατ'οίκον και στο γραφείο / τώρα το νυφικό σας μακιγιάζ δώρο! Περιεχόμενο: 5-6 άρθρα από γυναίκες μηχανικούς, ένα στο τέλος από άντρα δικηγόρο με τίτλο: σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο. Σε κάθε δεξιά σελίδα διαφημίσεις από παιδικές κατασκηνώσεις για το καλοκαίρι.
Θεέ και κύριε!!! Να κλάψω ή να βάλω τα γέλια;

|

Friday, April 16, 2004

zzzzzzzzzDOUP!

χαχαχααχαχααα.. ο Μητσοτάκης έχει πυρηνικό καταφύγιο; Υπάρχει μια τρύπα στον Βόρειο Πόλο που ζούνε μέσα αρχαίες φυλές; Ηχογραφήσανε 'επιστήμονες' τις φωνές των κολασμένων ;;;;;; Αστείρευτη μεσημεριανή τηλεόραση! Δώσε κι άλλο ... !!!

|

πω πω! Σέρνεται κανονικά η σύνδεση στην Ελλάδα...:(

|

Wednesday, April 14, 2004

3τουΠασχα

Ξεφυλλίζω τεύχος του περιοδικού του Τεχνικού Επιμελητίριου Ελλάδος(22 Μαρτίου, ευτυχώς μου τα κρατάνε) και βλέπω για πολλοστή φάτσα κάρτα τίτλο πηχειαίο: καταστρέφεται η αρχιτεκτονική μας κληρονομιά επισημαίνει η σχολή αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. Χα, πρωτότυπο!!! Για όσους ξέρουν έστω και τα ελάχιστα θα γνωρίζουν ότι αυτό είναι γνωστό και ακούγεται περίεργο που από καιρό εις καιρό επανέρχεται στο εξώφυλλο... για να μην προχωρήσω στο γεγονός ότι οι αρχιτέκτονες θεωρούνται εως και γραφικοί που ανησυχούν ακόμη για θέματα τέτοια. Φυσικά όλα αυτά επί ματάιω.. στου καραγκιόζη το γάμο! Βέβαια η ειδοποιός διαφορά στην συγκεκριμμένη περίπτωση (που δεν είναι και τόσο σπάνια παρόλα αυτά) είναι ότι η πλειοψηφία των καθηγητών της σχολής αρχιτεκτόνων ΕΜΠ(που αποτελούν και την αιτία της εμφάνισης ενός θέματος τέτοιου στο εξώφυλλο) συνήθως λειτουργούν με συνθήματα χιλιοειπωμένα και παρλάτες, παρά με πράξεις ή έστω προτάσεις. Προτιμούν να γκρινιάζουν κάθε τρεις και λίγο για το ότι "δεν μας παίζουν οι υπόλοιποι μηχανικοι/εργολάβοι - όλοι μας σνομπάρουν και τα λοιπά", ενώ πρώτοι αυτοί σαν τους ξεπεσμένους αριστοκράτες βγαίνουν και μιλούν με ένα γοητευτικό, κατά γενική ομολογία, ρομαντισμό, χωρίς όμως κανένα πλάνο για το πως θα επιτύχουν το στόχο τους, κανένα συντονισμό, καμμιά ανανέωση στις προτάσεις τους..... Ακούγεται άσχετο αλλά περιγράφοντας αυτά, νιώθω σαν να μιλάω για το ΚΚΕ. Είμαστε το ΚΚΕ των μηχανικών; Α, το αστείο είναι δε,ότι για να στηρίξουν την νέα τους ανησυχία πάνω σε κάτι, αναφέρουν ένα έγγραφο της Βαυαρικής (!) Ακαδημίας Καλών Τεχνών!!! Της Βαυαρικής!!;;;;; Είδαμε και πάθαμε να ξεφύγουμε από τους βαυαρούς σε μια γκάμα θεμάτων...... τώρα μας θυμηθήκανε όμως αυτόι, που μας αγαπάνε τόσο πολύ και τους λείψαμε και θέλουν να μας σώσουν. Τι να πω; Καλά οι βαυαροί νοιάζονται, οι δικοί μας τι κανούνε; Συζητήσεις επί συζητήσεων;

|

Tuesday, April 06, 2004

αλλαγή σελίδας

Επιτέλους τέλος. Τέλος η c++, τέλος το portfolio, τέλος το θεωρητικό δοκίμιο για τη σχολή, τέλος τέλος τέλος. Θα κοιμηθώ σαν άνθρωπος μετά από καιρό, θα χαλαρώσω, θα ξεκουραστώ. Οι τελευταίοι 2 μήνες για μένα ήταν δύσκολοι αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Αλλαγή σελίδας.

|