Monday, October 25, 2004

ΑCHTUNG! ACHTUNG!

ακολουθεί αρρενωπό post

Οι εργαζόμενοι στον χώρο του (μ)ποτέ (βλ. beaute/beauty/ομορφιά) πρέπει να περνάνε δύσκολους καιρούς. Κανείς δεν γουστάρει -ή δεν μπορεί- να αγοράζει τα καλλυντικά τους σύμφωνα με τις προβλέψεις τους. Έτσι θυμήθηκαν, όπως κάνουν πάντα σε καιρούς χαλεπούς, μια νέα -και μάλλον παρθένα- αγορά: τους άντρες. Εδώ και 4/5 μέρες, βλέπω εκπομπές(και στη ΝΕΤ, ώ ναι!) να κάνουν αφιερώματα στις αντρικές σειρές περιποίησης προσώπου που έχουν βγάλει ένα σωρό εταιρίες. Και πάνω που λέω ότι έχουν ξεμείνει από θεματολογία, αγοράζω τις Σαββατιάτικες και Κυριακάτικες εφημερίδες και να σου, ένα σωρό διαφημίσεις, με αντρικά δέρματα σε close up, φρεσκοξυρισμένα και με την γνωστή γκριζάδα που μένει σε κάποιον με πολλή -σκούρα- τρίχοφυία στο πρόσωπό του μετά το ξύρισμα και δίπλα καναδυό μπουκαλάκια με επεξήγηση: ενυδατική κρέμα ημέρας... μπαίνει στο πρρόσωπο για να δώσει μπλα μπλα μπλα.... Η επεξήγηση απαραίτητη λαθώς το κοινό μπορεί να μην είναι εκπαιδευμένο να παίζει στα δάχτυλα την τεχνική ορολογία. Στην τηλεόραση οι γυναίκες που μιλάνε (αλήθεια γιατί όχι άντρες;) λένε ότι νιώθουν ανταγωνισμό. Αν οι άντρες γίνουν τόσο νάρκισσοι, αυτές θα έχουν δικαίωμα να είναι μια μέρα απεριποίητες; Σατανικές εταιρίες καλλυντικών. Και άλλη αύξηση πωλήσεων για τις ανασφαλείς κυρίες/δεσποινίδες. Οι άντρες φίλοι μου γελάνε με το θέμα. Και εγώ επίσης. Άμα είναι να τσακώνεσαι με τον άλλο για το ποια κρέμα/concealer/αφρός μαλλιών/κραγιόν/μάσκα απολέπισης/(άλλη alien ορολογία) είναι η καλύτερη, συγχαρητήρια που δεν έχετε τίποτε καλυτερο να ασχοληθείτε!

Στο σαββατιάτικο περιοδικό του Επενδυτή, πρώην Symbol και νυν S-magazine, βλέπω διαφήμηση. "Μens Jewellery: Το πρώτο κατάστημα με κοσμήματα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για άντρες άνοιξε στην Αθήνα".
Μη να'ναι γιατί βγαίνουν πιο εύκολα; Μη να'ναι γιατί είναι μόδα; Μη να'ναι γιατί είναι πιο εξοικειωμένοι; 'Εχω την εντύπωση πάντως πως οι άντρες φίλοι μου θα είναι πιο ανοιχτοί απέναντι στο Mens Jewellery από ότι στα Μens Cosmetics. Εξάλλου ένα δαχτυλίδι, ας πούμε, πολλοί φοράνε. Εταιρίες καλλυντικών, ψάξτε άλλον τρόπο να ταρακουνήσετε την αντρική ματαιοδοξία!!! Προτάσεις δεκτές.

|

0 Comments:

Post a Comment

<< Home