Monday, December 20, 2004

strategy

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Τουτέστιν: άλλαξα επιτέλους την εμφάνιση του blog. Περιμένω εντυπώσεις και προτάσεις. Πειραματίστηκα με τον κώδικα κατά το συνήθειό μου καθότι ΌΤΙ έτοιμο Blogger template μου άρεσε το είχε κάποιος συν-blogger πράγμα που δεν μ’άρεσε. Όπως πάντα όμως όλο και κάτι μένει που δεν δουλεύει ως όφειλε.

Στην παρούσα περίπτωση αυτό το κάτι είναι τα δεσμευτικά comments του Haloscan, τα οποία σε όποια άλλη θέση και να έβαζα τον κώδικά τους δεν εμφανιζόντουσαν καν… ενώ τώρα δείχνουν να αναφέρονται στο επόμενο post. Θα προσπαθήσω να μεγαλώσω το γκρι κουτάκι και να τα χώσω εκεί αλλά ειλικρινά μου φαίνεται super βαρετό…τεσπά, θα δω. Για την ώρα όμως, προτιμώ να γίνονται σχόλια στο blogger. Με ρωτάνε γιατί κρατάω το Haloscan. Μα γιατί, αγαπητοί, τον καιρό που άρχισα να γράφω blog, το Blogger δεν έδινε τη δυνατότητα για σχολιασμό και έτσι κατέβαζες το scriptάκι του haloscan και έκανες τη δουλειά σου. Τώρα αν το σβήσω θα χάσω τα παλιά comments. Jamais mis amis!!!!

Το παρών template κάνει τα κείμενα σαφώς πιο ευκολοδιάβαστα, αφού δεν γυρνάς το κεφάλι σου κατά μήκος της σελίδας πέρα δώθε σαν να διαβάζεις την εφημερίδα Ακρόπολη (χωρίς στήλες εννοείται)!! Αλλά για εμένα -με τα posts-σεντόνια- μου φαίνεται ότι πρέπει να τρελαίνεσαι στο scroll. Που να γράψω και καναδυό posts μια μέρα και το τελευταίο να είναι μακρύ!!!! Αν δεν έχεις RSS feed το χάνεις standard! Σιγά μην κάνεις scroll για να δεις αν υπάρχει τίποτα άλλο στον πάτο! Λες να αλλάξει ο τρόπος που γράφω? Θα δείξει.

Έβαλα και τα links που τόσο επιθυμούσα εδώ και καιρό(και δεν είχα βάλει μέχρι τώρα καθότι είχα σκαλίσει τόσο πολύ τον προηγούμενο κώδικα που η πλαϊνή στήλη είχε απωλεσθεί!!!) Από το GreenΡea του Blogger ξεκίνησα και στο template που βλέπατε μέχρι σήμερα το απόγευμα έφτασα. Tώρα είναι αναγκαίο να πέσει η σχετική οργάνωση καθότι χάνεσαι στα ονόματα. Μερικά μπορεί να τα έχω βάλει και δυο φορές μέσα στην παραζάλη μου δε. Όταν ήμασταν λίγοι δεν είχες αυτό το πρόβλημα. Η (ευχάριστη) αύξηση του αριθμού μας σημαίνει όμως και αλλαγή στην αντιμετώπιση των links. Ή κόβεις ή οργανώνεις.

με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

|

3 Comments:

At 12/20/2004, Blogger Phantasmak said...

Ωραίο είναι. Καλή δουλειά. Ανοιχτά χρώματα. Να δούμε πότε θα αξιωθώ και γω ξε-βαρεθώ και να κάτσω να παίξω με τον κώδικα του template... σαν καλός web designer της πούτσας... χαχαχα

 
At 12/20/2004, Blogger Oneiros said...

Με γειά το redesign, eve. Φωτεινό κι ευανάγνωστο, μ' αρέσει. Από παρατηρήσεις, κάτι ψιλά: tο Haloscan comment link εμφανίζεται κολλητά στο αριστερό περιθώριο, και το datascape βγαίνει από το 800x600 πλαίσιο, και γενικά "σπάει" πάνω στο d και βγαίνει στην επόμενη γραμμή (εκτός κι αν το έκανες επίτηδες).

 
At 12/20/2004, Blogger evee said...

hello Oneire! tin fasi me to haloscan tin exo grapsei kai sto post. Xexasa na greapso pos kolaei kai aristera? xaxaxaxa anaforika me to datascape, stoxos mou itane se mia mesi analysi to datascape na "peftei" epano apo ta previous posts, linkx klpklp... mou fenetai tha to gyriso pio kanonika

 

Post a Comment

<< Home