Tuesday, June 21, 2005

Κασσάνδρες: ζουν ανάμεσά μας

-θα μιλήσω κρυπτικά για να μην καταλήξω να βρίζω τη μαλακία που σέρνεται στους δημοσιογραφικούς κύκλους και τις βρώμες που διαδίδουν ή την χώρα στην οποία ζούμε-

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
η πληροφορία του αγαπητού Πιτσιρίκου που με οδήγησε στο να σβήσω άρον άρον ένα post χτες -και να ανεβάσω αυτό instead- δεν ισχύει. Καρατσεκαρισμένο. Το post υπάρχει ακόμη αλλά το νόημα δεν είναι να το ανεβάσω.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!!!!

|

12 Comments:

At 6/21/2005, Blogger Promitheas said...

Δημοσιογράφος έπρεπε να γίνεις. Πάντως εγώ το θεωρώ πολύ προσωπικό ζήτημα κάποιου που δεν είναι οικείος μας και έτσι καλό είναι να μην το συζητάμε - πόσω μάλλον να διαδίδουμε φήμες.

 
At 6/21/2005, Blogger Γιώργος said...

"reports about my death are grossly exaggerated"
Άψογος

 
At 6/21/2005, Blogger evee said...

α, και μια διευκρίνηση γιατί έγραψα το post βιαστικά.

Προς αποφυγή παρανόησης, τίποτε από όλα αυτά δεν απευθύνεται στον pitsiriko, ο οποίος από καλή διάθεση κινήθηκε. Αν και έπρεπε ίσως να το είχε διασταυρώσει καταλαβαίνω πως αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει για ΚΑΘΕ μαλακία που κυκλοφορεί.

 
At 6/21/2005, Blogger Mr.Folios said...

Γεια σας, γεια σας, στο καλο κυριε Δημητρη. Προσοχη στο σκαλι φευγοντας, θα σκονταψετε απ΄τη φουργια σας.

Καταλαβαινω την απογοητευσή σας κυριε Δημητρη. Ειμαστε συμπολιτες βλεπετε και σας καταλαβαινω. Απο το επιπεδο της ερωτικης μας Θεσσαλονικης, καθετη πτωση στον βουρκο του ιντερνετ, ειναι μεγαλο σοκ. Αλλα εσεις φαινεστε ανθρωπος ανωτερου επιπεδου κυριε Δημητρη, με τι παρεες μπλεξατε που σας παρεσυραν να διαβασετε σελιδες που περιεχουν ανθρωπινες καθημερινοτητες?

Να σας διορθωσω: οι γκομενες δεν ειναι μισες χοντρες και μισες πατσουρες. Πιθανοτατα ειναι ολες τους χοντροκωλες και ενδεχομενως να μην ειναι καμμια τους ξανθια! Οι περισσοτερες ειναι ομως εξυπνες κι εμενα με καβλωνουν αυτα που γραφουν.

Αφηστε τα αυτα τα ιντερνετικα για μας κυριε Δημητρη που ειμαστε βυθισμενοι στον βορβορο της ανθρωπινης ανεχειας και αναληφθειτε εσεις στα ανωτατα στρωματα της καφετέριας σας. (Που μπορει να εχει και κανενα ομορφο κοριτσι)

 
At 6/22/2005, Blogger Stavros Martinos said...

Απο το επιπεδο της ερωτικης μας Θεσσαλονικης

...είπα κι εγώ τί φταίει για την ξινίλα

 
At 6/22/2005, Blogger Oneiros said...

the_real_martinos, don't be nasty, δεν τον διόρισε κανείς πρέσβη της πόλης μας τον "κύριο".

 
At 6/29/2005, Blogger Κώστας said...

Γειά σου eve,
sorry που το γράφω εδώ, αλλά τα μέιλ μου, για κάποιο λόγο δεν φτάνουν σε σένα.
Λοιπόν, είδα εχθές στην γερμανική τηλεόραση το ντοκιμαντέρ 'My Architect'. Το γνωρίζεις; Βρες το στο imdb. Πρόκειται για την καταγραφή -από τον ίδιο- της προσπάθειας του γιού του φημισμένου αρχιτέκτονα Louis Kahn να προσεγγίσει μετά θάνατον τον πατέρα του, μέσα από το ίδιο του το έργο. Πολύ ενδιαφέρον σαν ταινία ούτως ή άλλως, αλλά και προφανώς με μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Εκτός από την παρουσίαση του έργου του Kahn, το οποίο δεν γνώριζα και εν γένει μου άρεσε -με μία βιβλιοθήκη ειδικά εντυπωσιάστηκα- μιλάνε γι' αυτόν διάφοροι της κλάσης του, όπως ο Gehry, ο Johnson, ο Pei. Ειδικά ο τελευταίος λέει το εξής καταπληκτικό, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο Kahn ως δύσκολος, 'καλλιτεχνικός' χαρακτήρας έβρισκε λιγοστούς πελάτες, σε αντιδιαστολή με τον ίδιο: 'Δεν έχουν σημασία τα 50-60 κτίρια που θα φτάξεις, αλλά τα 4-5 αριστουργήματα! Η ποιότητα και όχι η ποσότητα.'
Πολύ καλό συνολικά. Ψάξτο, αξίζει τον κόπο.
Μήπως έχεις κανα φάξ, μπας και καταφέρω κάπως να σου στείλω εκείνο το έρημο μείλ που προσπαθώ εδώ και 1,5 μήνα; Αστειεύομαι, εξάλλου, μάλλον μπαγιάτεψε πιά :)
Γειά χαρά.

 
At 6/30/2005, Blogger Νίνα said...

Αν και διάβασα ετεροχρονισμενα οοοολα αυτα που είπατε, αγαπητοι μου να προσεχετε τις πηγες σας. Και να μιλησετε για τους δημοσιογραφικους κυκλους αφου πρωτα μπειτε σ'αυτους και οχι εκ του ασφαλους βριζουμε αλβερτα δημοσιογραφους!!! Ο καθένας ας εκφερει γνωμη γι'αυτα που ξερει καλυτερα γιατι εκει τον παιρνει...!
Διαβάζετε μια εφημεριδα και βλεπετε σουμα ενα δελτιο ειδησεων και ξαφνικα γίνατε όλοι ειδημονες και η δημοσιογραφια εγινε βρωμα και διεφθαρμενη.
Μου φαινεται αλλου σερνεται η μαλακια σ'όλο της το μεγαλειο...!!!

 
At 6/30/2005, Blogger evee said...

nai... sta blogs!
MONO!
TSOU RE
xaxaaxxaxaxaaa


plaka plaka nina xanadiavase pio psyxraima

 
At 6/30/2005, Blogger Stavros Martinos said...

nina, χωρίς να έχω μπει προσωπικά στο τριπ παρά μόνο πολύ απ'έξω (και μιλάω για τα blog/"εναλλακτική ενημέρωση"), τα περισσότερα blog που έχουν κηρύξει την επανάσταση μου δίνουν την εντύπωση ότι γράφονται από ανθρώπους που το εγώ τους έχει καταπιεστεί άσχημα, όχι ακριβώς από τον εκδότη για τον οποίο γράφουν επί πληρωμή, αλλά από τη ρημαδοζωή. Οι υπόλοιποι είναι κουλ και δεν ανήκουν ούτε σε κύκλους ούτε σε τρίγωνα. Κατά τ'άλλα, δεν κατάλαβα τί είπες.

 
At 7/01/2005, Blogger Νίνα said...

Προφανώς η πραγματική δημοσιογραφία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με blog, καμία απολύτως. Δεν θεωρώ κανένα blog ικανό να προσφέρει ενημέρωση δημοσιογραφικού επιπέδου, καθως εκ των πραγμάτων είναι μονόπλευρο και πολυ περιορισμενο. Απλά τυγχάνει να εργάζομαι σε 2 εφημερίδες, σε μια μεσημεριανή εκπομπή, και σε ένα περιοδικό, και νομίζω ότι έχω μια πολυ εμπεριστατωμένη άποψη για το τι εστί δημοσιογραφία και πραγματικα εχω βαρεθεί να ακούω την κλασική καραμέλα οι δημοσιογραφοι ειναι διεφθαρμενοι βρωμα ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Σαφώς υπάρχουν και εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα αλλά μέχρι εκεί...!!!


Σ'ευχαριστώ λοιπόν πολύ eve για την αντιμετωπισή σου. Είναι πολύ όμορφο να σε χλευάζουν όταν προσπαθείς να υπερασπιστείς την επαγγελματική σου επιλογή.

 
At 7/01/2005, Blogger evee said...

ουφ ... έχω βαρεθεί να λέω τα ίδια και τα ίδια...:(

και όταν συμβαίνει αυτό, γίνομαι απότομη

nina δεν έχω πει ποτέ ότι τα blogs είναι δημοσιογραφία
ούτε εγώ δημοσιογράφος, μη φοβάσαι

παρότι πιστεύω πως θεωρητικά τα blogs μπορούν να προσφέρουν ενημέρωση, στην πράξη απλά αναδημοσιεύουν πράγματα που γράφονται κάπου αλλού

αλλά δε συμφωνώ στα περί δημοσιογραφικής αντικειμενικότητας. Όχι για τα γνωστά περί συμφερόντων κλπ. Απλά γιατί κάθε φορά που γράφεις, έστω και κατ'ελάχιστον αναγκάζεσαι να κάνεις κάποιες επιλογές.

Και εκεί υπεισέρχεται η υποκειμενικότητα.

Και στο κάτω κάτω προτιμώ μια ξεκάθαρη υποκειμενικότητα, να λες "αυτός είμαι, αυτά πιστεύω" δήλωση απέναντι στην οποία μπορείς να τοποθετηθείς πιο εύκολα, παρά ένα θολό και υπεράνω "εγώ ημί Ο Αντικειμενικός".

Μου άρεσε πάντως που είπες ότι αγαπάς αυτό που κάνεις και ότι θέλεις να το υπερασπιστείς. Τα πρώτα χρόνια μου ως φοιτήτρια έκανα τα ίδια γιατί το έπαιρνα προσωπικά. Μου θυμίζει όμως τις μανάδες που βλέπουν τα παιδιά τους πάντα τα ομορφότερα/εξυπνότερα κοκ. Και που βιάζονται να τα υπερασπίσουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν και δεν θεωρώ τον εαυτό μου ισόβιο μέλος καμμιάς ομάδας/φατρίας (η οποία με τιμά με το να με αφήνει να λέγομαι μάλος της, μάλλον το αντίθετο lololol), όσοι ανήκουν στον ίδιο επαγγελματικό κλάδο αποτελούν πραγματικά τη "σύγχρονη δημοσιογραφία", τη σύγχρονη Αρχιτεκτονική, Ιατρική, Μαθηματικά, Φιλοσοφία κλπκλπ. Και αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη φήμη τους. Εξάλλου το να δουλεύει κανείς σε έναν κωλοχώρο δεν τον κάνει μαλάκα ή κακό στη δουλειά του!! ΑΛΙΜΟΝΟ! Χαλάρωσε.

Έχω βρεθεί λοιπόν και εγώ στη θέση αυτή. Αλλά προσέχω αυτά που λέει ο άλλος αγαπητή Nina, αλλιώς κινδυνεύω να γίνω σαν αυτούς που κοροιδεύω.

Θυμίζει το γνωστό λυκειακό ρητό με τη μύγα...

 

Post a Comment

<< Home