Monday, June 20, 2005

cosmopolitan chit chat

Ο Δ είναι φίλος μου από πέρυσι. Τον γνώρισα κατά τη διάρκεια του master στην Αγγλία. Έχοντας σπουδάσει τηλεπικοινωνίες, παράτησε μια καλοπληρωμένη δουλειά στο Λονδίνο για να πάει και να κάνει master στο γνωστό (βλ. και πρόσφατη επίσκεψη του απόφοιτου - ακι Πρωθυπουργού πλέον- Κωστάκη Καραμανλή) Tufts στην Βοστώνη. Μεγάλο κόλλημα με την ιστορία, τη διπλωματία κλπ. Και μεγάλη βαρεμάρα μe το engineering. Τύπος απίστευτα χαλαρός για αυτά που έχει κάνει, κάθε φορά με καταπλήσσει με τις αφηγήσεις του. Ο ορισμός του cocmopolitan. Μόλις έχουμε τελειώσει μια κουβέντα στο messenger, που μπλέκει από το μακρύ καλοκαίρι του στην ελλάδα φέτος, μεχρι και το summer internship στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών. Zητάω inside information.

Δουλεύει στο greek mission γραφείο στο UN. Ο Ιούλιος λέει έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί η Ελλάδα αποκτάει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας. Νομίζοντας ότι είναι του τύπου προεδρεία της Ε.Ε. δεν συγκινούμαι ιδιαίτερα. Καλό αλλά ΟΚ. Μου λέει ότι μας ψήφισαν για αυτή τη θέση. Μας ψήφισαν? Ή είμαστε πραγματικά καλοί οπότε είναι ένα πραγματικά καλό βήμα για τη διπλωματία μας ή η προεδρία δεν λέει και πολλά πράγματα και είναι μονάχα τυπική οπότε τι είχαμε τι χάσαμε.

Ο Δ έχει μείνει έκπληκτος. Όχι μόνο με τη Ν.Υ. (αααααχ!!! delirious New York!!!!). Μα με τα λεφτά που παίζονται. Ασχολείται με τα budgets των ειρηνευτικών αποστολών και μου λέει επίλέξει ότι τα λεφτά που δίνουμε ως κράτος είναι απίστευτα. Ούσα άσχετη δεν μπορώ να συνεισφέρω και πολύ στη συζήτηση οπότε απλά ρουφάω πληροφορίες. Με αυτά τα λεφτά, λέει, θα μπορούσε να χτίσει την Κύπρο από την αρχή!!!! Στην περίπτωση Κύπρος, δίνουν όλοι λεφτά, αλλά εμείς δίνουμε τα περισσότερα. Σε άλλες χώρες του κόσμου, δίνουμε πιο λίγα συγκριτικά με τους άλλους. Δεν παίρνουμε εννοείται τίποτα. Προφανώς επειδή δεν έχουμε Κυανόκρανους. Cool.

Τον ρωτάω για αυτά που γράψαν οι εφημερίδες με τη διαγραφή των χρεών από κάποιες χώρες του Τρίτου Κόσμου. Κοροιδεύουμε κοροιδεύουμε, ο Bono και οι φίλοι του με τη δημοσιότητα που δώσανε στο θέμα κάτι κάνανε. Μου απαντάει ότι ούτως ή αλλως δεν θα τα παίρνανε ποτέ πίσω. Ναι, αγαπητέ Δ αλλά τώρα μπορούνε να τα δώσουνε στην υγεία, στην παιδεία, την περίθαλψη, την ανάπτυξη κλπ. Μπορεί τελικά πάλι να τα καρπωθούνε επιχειρήσεις της δύσης, δεν λέω, αλλά θα μείνει και κάτι. Ένα βήμα έγινε. Απλά. Συμφωνούμε.

Με φωνάζουν. Τι μαλακίες θέλουν πάλι?
Έχει και καθημερινότητα το UN ε? Μου θυμίζει την ταινία με τη Nicole. Kοίτα μόνο μη βρεθείς στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή! lololololl Βtw, blog έχεις?
lolololll, όχι.
Συνετή επιλογή. Έχω εγώ όμως. Lololollol
lololol....Καλά, κατάλαβα. Άλλαξε όμως το όνομα!
ENNOEITAI! Άντε γειά.
Χαιρετώ.

|

1 Comments:

At 6/21/2005, Blogger Oneiros said...

Μου θυμίζει την ταινία με τη Nicole. Kοίτα μόνο μη βρεθείς στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή!
..και την άλλη, με τον Snipes, που προηγήθηκε.

Για τον Bono έχω μόνο σεβασμό' ότι και να λένε οι κυνικοί, ο άνθρωπος αφιέρωσε την ενέργειά του σ' ένα παγκόσμιο σκοπό, και συνέβαλε -τουλάχιστον σημαντικά- στην επίτευξή του. Not many rock stars can say the same (μια-δυό συναυλίες μόνο δε φτάνουν).

Για την εκλογή της Ελλάδας στο UNSC είχα γράψει πέρυσι, ίσως με υπερβολικό ενθουσιασμό κι αισιοδοξία λόγω της εποχής. Τυπική η προεδρία, αλλά είναι μιά καλή ευκαιρία ο ένας μήνας της και τα δύο χρόνια της συμμετοχής στο Συμβούλιο, για να στηρίξουμε έμπρακτα το προφίλ που προβάλλαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες (=να δείξουμε για μιά φορά διορατικότητα και ωριμότητα, κι ενδιαφέρον για τα global issues).

 

Post a Comment

<< Home