Wednesday, October 04, 2006

mediaterra

Image Hosted by ImageShack.us

Αρχίζει σήμερα 4 Οκτώβρη και θα διαρκέσει ως και την Κυριακή. Το φεστιβάλ mediaterra, με θέμα gaming realities. Στο Γκάζι κυρίως μα και στον Φούρνο στη Μαυρομιχάλη. Που να το φανταζόμουν όταν μου ήρθε να κάνω το master της Bartlett "ΜSc Built Environment: Virtual Environments, Adaptive Architecture and Computation" (ναι, όλο αυτό) ότι αντι να ρίχνουμε το βάρος στην αρχιτεκτονκή θα το ρίχναμε στο programming και τα interactive 3d environments? Είχα ρωτήσει και δεν είπαν κάτι τέτοιο... Τεσπά, τράβηξα ολίγον τις ένα ζόρι μα γνωριρισα πολλά καινούργια πράγματα. Με αποτέλεσμα τώρα να νιώθω τουλάχιστον expert άνω στο αντικείμενο! lolol

|

5 Comments:

At 10/04/2006, Blogger zenovia said...

μπράβο η αθήνα!
αναμένουμε λεπτομέρειες!!!

και μία ερώτηση:
εσύ στο μεταπτυχιακό ασχολήθηκες περισσότερο με digital ή physical εφαρμογή;

 
At 10/04/2006, Blogger evee said...

εμένα με ξενέρωνε το να ασχοληθώ (μετά από τόσο κόπο πάνω σε γλώσσες προγραμματισμού όπως η απλή VRML και η δυσκολοχώνευτη σε 2 μήνες C++) μόνο με digital εφαρμογή ή μόνο με physical(το οποίο το είχα πολύ οικείο σαν αρχιτέκτονας)

Η πτυχιακή μου ήταν πάνω σε αυτό που λέγαμε "augmented space" , δηλαδή ο διευρυμένος χώρος που προκύπτει από την αλληλεπίδραση digital + physical space.

Για να το κάνω λιανά, το concept ήταν μια εγκατάσταση σε κτίριο του πανεπιστημίου που είχε μια τζαμαρία φάτσα σε δρόμο του Λονδίνου με μια εγκατάσταση που αλληλεπιδρούσε με ένα website. Eπειδή αυτό όλο δεν θα είχε νόημα χωρίς τη συμμετοχή κόσμου, έγινε ένα forum πάνω σε ένα topic κάθε μέρα, στο οποίο οι περαστικοί θα μπορούσαν να συμμετέχουν στέλνοντας sms, οι online χρήστες με μια φόρμα και όλοι ειδοποιούντουσαν με sms όταν άλλαζε το θέμα (που έθετε κάθε φορά ένας χρήστης). Αυτό ήταν το concept. Γιατί στην ουσία η υλοποίηση στράβωσε σε μια άδεια από το UCL , που δεν δανείζαν οθόνη προβολής ή μια μεγάλη τηλεόραση για να μπει στη τζαμαρία. Οn top, είχαν μπει μέσα και κάτι εργάτες που για να τελειώσουν τη δουλειά τους πήγε τέλος Ιουλίου. Δουλειά 3 μηνών όλο αυτό(με το programming και το γράψιμο του κειμένου) οπότε όπως καταλαβαίνεις και τρελό πακέτο και τρέξιμο έφαγα (γιατί δεν ήξερα ούτε από κινητά, ούτε από forums) και τελικά στεναχωρήθηκα που δεν το είδα υλοποιημένο πλήρως.

 
At 10/05/2006, Blogger Sleeper in Metropolis said...

Έχω γνωρίσει εδώ κάποια παιδιά που κάνουν αυτό το MSc... Θα τους συστήσω το blog σου, νομίζω πως θα βρουν αρκετό υλικό... ;)

 
At 10/05/2006, Blogger zenovia said...

πολύ ενδιαφέρον το θέμα της διπλωματικής σου και ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας.
πολύ κρίμα πάντως που δεν υλοποιήθηκε.

εγώ είχα ασχοληθεί με computation στη διπλωματική που έκανα στο απθ, αλλά ήταν μέρος μιας έξυπνης κινητικής προσαρμοστικής αρχιτεκτονικής.

ενώ αρχικά σκεφτόμουν η διπλωματική του master να είναι κάτι παρόμοιο, τελικά άλλαξα γνώμη για πολλούς λόγους.

αυτό που με προβληματίζει όμως είναι να φύγει το computation από το επίπεδο της τέχνης και να πλησιάσει περισσότερο την "παραδοσιακή" αρχιτεκτονική.

πάντως πολύ ελκυστικό το θέμα σου και ζηλεύω, παρόλο που γνωρίζω καλά τις δυσκολίες!

=]

 
At 10/05/2006, Blogger evee said...

εντάξει, υλοποιήθηκε partly και ούτως ή άλλως ήταν χρονικά ένας υπερβολικά ψηλός στόχος για κάποιον που γνώριζε. Πόσο δε για κάποιον που δεν γνώριζε και είχε on top και να μάθει όλα αυτά. Αυτό μου λέω για να μη στεναχωριέμαι. :Ρ

Τεσπά, με τούτα και με εκείνα μαθαίνεις αφού τσαλαβουτάς σε πολλούς τομείς. Γιατί τσαλαβούτημα ήταν. Δεν έγινα δα και ο άνθρωπος ορχήστρα, μα μπορώ να κατανοώ τη δομή τους ή τι απαιτείται για να υλοποιηθούν. Την υλοποίηση θα την αφήνω στους ειδικούς. ;)

περί augmented spaces δες εδώ ένα κείμενο του αγαπημένου θεωρητικού Lev Manovich: http://creativetechnology.salford.ac.uk/fuchs/modules/creative_technology/architecture/manovich_augmented_space.pdf#search=%22augmented%20space%20architect%22

τους Αntenna Design τους ξέρεις? Εμένα μου αρέσουν πολύ : http://www.antennadesign.com/

Όσον αφορά δε τα λεγόμενά σου συμφωνώ. Η πρόκληση είναι το πως μπαίνει το computation όχι στο process της αρχιτεκτονικής, μα στο παραγόμενο αποτέλεσμα.

Για κάποιο λόγο ελπίζω να μη μείνουμε στις ελεγχόμενες από υπολογιστή περσίδες. Ακόμη και στο υποκατάστημα της PRADA στη ΝΥ, θεωρώ πως όλα αυτά για τα οποία μιλάμε, αφορούν τη μικρή κλίμακα αρχιτεκτονικής. Τα εσωτερικά των χώρων δηλαδή. Άντε να προσθέσω και μερικά κόλπα σε εξωτερικές βιτρίνες άλλων καταστημάτων.

Πάντως, είναι δύσκολο να τα φανταστείς αυτά να επηρεάζουν τα κτίρια σε μεγάλη κλίμακα. Και αναρωτιέμαι μήπως είναι μάταιο. Δηλαδή, μήπως είναι επιτηδευμένο...

 

Post a Comment

<< Home