Tuesday, October 12, 2004

e-store ΑΒ

Καλομαθημένη από τα του Λονδίνου, με τις online παραγγελίες στa supermarket και την κατ'οίκον παράδοση στο σπίτι, αποφάσισα να στείλω ένα e-mail στον ΑΒ (που ως γνωστόν έχει και του πουλιού το γάλα) για να προτείνω την αντίστοιχη υπηρεσία και στην Ελλάδα. Δεν λέω, μερικές φορές μ'αρέσει να χαζεύω μέσα στα supermarket, να γυρίζω γύρω γύρω και να βλέπω ότι νέο παίζει, αλλά άμα κάνεις αυτή τη δουλειά από ανάγκη κάθε εβδομάδα και όχι ως κομήτης, όπως κάνω εγώ, φτάνεις τελικά να σκυλοβαριέσαι την ώρα και τη στιγμή. Στέλνω το e-mail λοιπόν και ο διάλογος έχει ως εξής:

Σας γράφω για να σας προτείνω να υιοθετήσετε μια νέα υπηρεσία που συνηθίζεται πολύ στο εξωτερικό: την παραγγελία μέσω internet και την αποστολή στο σπίτι με μια επιβάρυνση. Έμενα στην Αγγλία για 1 χρόνο και τα supermerkets Sainburys (http://www.sainsburys.co.uk) και Tesco (http://www.tesco.com/) δίνουν αυτή τη δυνατότητα η οποία έχει λύσει τα χέρια πολλών. Ρίξτε μια ματιά στα website τους και νομίζω ότι θα δείτε και μόνοι σας πόσο πρακτικό είναι. Εκεί χρεώνανε 5 λίρες extra για παραγγελία μέσω internet, αλλά νομίζω ότι πολλοί πελάτες θα το προτιμούσανε παρά να χάνουνε πολύτιμο χρόνο να έρχονται στο κατάστημα, να ψάχνουνε να παρκάρουνε πιθανώς, να περιμένουνε στα ταμεία και να ψωνίζουνε μια φορά την εβδομάδα ή και συχνότερα, αφιερώνοντας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1,5 ώρα τη φορά. Χρειάζεται απλά μια σοβαρή database με τα προιόντα σας στο website, έναν καλό webmaster που να ανανεώνει τα προιόντα και να φροντίζει να είναι απλή η διαδικασία. Σκεφτείτε ότι έχετε ήδη το δίκτυο με τα φορτηγάκια για την κατ'οίκον μεταφορά. Θα κάνετε και ένα σημαντικό βήμα κύρους και στην εγχώρια αγορά!

Ελπίζω να γίνω ακουστή. Ευχαριστώ και αναμένω.

απάντηση:

Αγαπητή κυρία Α. ,

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία και την ενδιαφέρουσα πρόταση που μας κάνατε .
Το θέμα του e-store μας έχει απασχολήσει , αλλά τόσο οι μελέτες που έχουμε κάνει όσο και η εμπειρία του Group στο εξωτερικό μας κάνει να είμαστε επιφυλακτικοί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το έχουμε απορρίψει εντελώς και ότι στο μέλλον δεν θα προχωρήσουμε σε αυτή τη λύση .

Δεν μπορώ να πω ότι δεν το περίμενα. Ούτως ή άλλως στην Ελλάδα το internet έχει πολύ δρόμο ακόμα. Εδώ με τις ADSL και έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.

Υ.Γ.: Μπορεί κανείς από τους εν Λονδίνω να μου πει πόση ήταν η ταχύτητα του internet στις εστίες (broadband και τα συναφή); Εδώ με την ISDN πιάνω ένα 49,2kbps και από ότι ακούω είμαι τυχερή.



|

0 Comments:

Post a Comment

<< Home