Thursday, February 17, 2005

φλασάκια πριν το part-3

μεσημεριανό τηλέφωνο από Κέρκυρα σε αδερφή: ρε συ δείχνει live την αδερφή σου στη ΝΕΤ!
ΤΙΙΙ??? τι λες τώρα???

Στήνομαι μετά τη συνέντευξη τύπου μπροστά από τηλεόραση -zapzapzap- Δύο ώρες τα μάτια μου βγάζουν αστεράκια και όλα τα ιδιωτικά κανάλια μας έχουν συνδέσει με Κάιρο. Μόνο η ΕΤ3 δείχνει καμιά 10 secs χωρίς πρόλογο. Μας πετάνε μετά την επίσκεψη Γιώργου σε σχολείο στη Νέα Ιωνία. Πρώτο πλάνο ο Χρήστος(χωρίς το υπόλοιπο team) ενός εκ των τριών επαίνων(1sec), δεύτερο πλάνο zoom στο θέμα μας(γιούυυπιιι!!!! - 3secs), τέταρτο πλάνο κάτι εξηγώ στον Γιώργο (πως είμαι έτσι? θεεέ μου!!! - 2 secs), o Γιώργος μιλάει από το πάνελ (4-5 secs). Οver.

Η ΝΕΤ στις 10 παίζει το ίδιο video. Χωρίς εκφώνηση επίσης. Μετά τη Νέα Ιωνία επίσης. Ένα video έχουν. Μα και ένα κείμενο όλοι????

Η ΕΤ1 στις 11 παίζει το ίδιο video. Μα έχει εκφώνηση! Εντυπωσιακόν!

σημερινή απορία περιοδικού τύπου: ανήκομεν στους Ορίζοντες(καλλιτεχνικά και άλλα) των Νέων, ή στα πολιτικά της Ελευθεροτυπίας(χαχαχαχαχα, btw 1. δεν είναι μακέττα, είναι poster, 2. η έκφραση "η μακέττα που βραβεύτηκε" παραπέμπει στο πρώτο βραβείο!! Βραβεύτηκε αλλά είναι τρίτο βραβείο, όχι πρώτο 3.δεν είμαι η δημιουργός της, έχω όνομα, 4. δεν είμαι η δημιουργός της, είμαι μία από τις 2 δημιουργούς της και 5. τι χαμόγελο colgate είναι αυτό?)

_________________________

update post + αποδελτίωση ημερήσιου τύπου

Τα Νέα(ενότητα Ορίζοντες, σελίδα Α11): ισχύουν τα προαναφερθέντα. Επίσης: αναφέρονται όλα τα ονόματα των οχτώ βραβευθεισών ομάδων. Σωστά.

Ελευθεροτυπία(ενότητα Πολιτική, σελίδα 4): ισχύουν τα προαναφερθέντα. Επίσης: δεν αναφέρεται κανένα όνομα.

Το Βήμα(ενότητα Πολιτική, σελίδα Α11): Κάτω δεξιά. Ζήτημα αν είναι καμμιά 30αριά σειρές, ως "ουρά" μεγαλύτερου κειμένου με τίτλο "Γκρίνια στο ΠαΣοΚ για την κομματική εισφορά των 10 Ευρώ". Αναφέρονται όλα τα ονόματα. Η Χριστιάννα(της ομάδας με τον προαναφερθέν Χρήστο και την Κατερίνα) γίνεται Χριστίνα.

Έθνος(ενότητα Πολιτική, σελίδα 13): Μονόστηλο δεξιά. Αναφέρονται τα ονόματα της ομάδας του πρώτου βραβείου, οι στόχοι του διαγωνισμού κλπ. Στον πάτo της σελίδας φωτογραφία εμένα και της Λ, με λεζάντα "Ο Γιώργος Παπανδρέου με αρχιτέκτονες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό." Κανένα άλλο θέμα. Κανένας άλλος βραβευθείς. Και εμείς ανώνυμα. Τι να πρωτοπώ? Αστείο.

Ελεύθερος Τύπος(ενότητα Πολιτική, σελίδα 5): δεν αναφέρεται διαγωνισμός, νικητές κλπ. Αναφέρονται όμως ατάκες Βούγια-Παπανδρέουν από τη συνέντευξη τύπου για το όραμα του Τρίτση για τους χώρους του ΠΑΣΟΚ γενικά. Και μια ανακρίβεια: λέει υποσχέθηκε να προκυρηχθεί διαγωνισμός για τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Το συζητούσαν και θέλουν να το κάνουν όμως δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο ξεκάθαρα.

Απόφαση(never heard of it before, ενότητα Πολιτική, σελίδα 4): κάτω δεξιά στη στήλη. Σύντομη μα ΟΚ. Στόχοι του εγχειρήματος, συμμετεοχές. Όλα τα ονόματα. Η Χριστιάννα έγινε πάλι Χριστίνα.

Espresso(ενότητα Πολιτική, σελίδα 9): Η μεγάλη έκπληξη. Κείμενο τόσο μεγάλο όσο σχεδόν και των Νέων ή της Ελευθεροτυπίας. Και κεντρική φωτογραφία ο Γ.Π. μπρoστά στο poster του δεύτερου βραβείου. Το poster του πρώτου στο βάθος. Δεν γίνεται αναφορά σε κανένα όνομα. Όμως το κείμενο δείχνει γραμμένο από κάποιον που παραβρέθηκε. Όχι από κάποιον που πήρε τον φάκελο για τους δημοσιογράφους και έκανε ένα copy-paste. Κάποιος μπήκε στον κόπο πραγματικά να γράψει. Σημαντικό. Με εκπλήσει. Αλλά...ονόματα μηδέν.

Στο in.gr και στο flash.gr τίποτα. Ούτε καν copy-paste από τη γνωστή πηγή. Στην οποία πηγή σημειωτέον στείλαμε email αφού έχει γίνει παράλειψη του πλήρους τίτλου σπουδών μου και έχει επιλεχθεί ακατάλληλη -για τον σχηματισμό σφαιρικής αντίληψης- εικόνα.

|

9 Comments:

At 2/17/2005, Anonymous Anonymous said...

Βασικά οι δημοσιογράφοι είναι συνηθισμένοι να αποκαλούν "μακέττες" όλα αυτά που οι αρχιτέκτονες αποκαλούν Poster κοκ , λόγω της διαδικασίας που ακολουθείται μέσα σε μια εφημερίδα από τη σελιδοποίηση μέχρι την εκτύπωση! πχ. Παλιά για να φτιάξουν ένα πρωτοσέλιδο έφτιαχναν με copy - paste (αναλογικό τον τρόπο με κόλλα και χαρτί..) μια "μακέττα". Φυσικά τώρα γίνεται ηλεκτρονικά, εξ ου και η ηλεκτρονική μακέττα...

Συγχαρητήρια και πάλι, και ελπίζω να δούμε όλες αυτές τις ιδέες να υλοποιούνται... Που ξέρεις μπορεί να πάω και για καφέ απο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ...χαχαχαχαχαχαχαχαχα
(αν και εντέλει αν πηγαίνουμε για καφέ εκεί, οι προτάσεις σας θα έχουν πραγματικά πετύχει τον σκοπό τους..)

Θ.

 
At 2/17/2005, Blogger Promitheas said...

Όχι μόνο η Ελευθεροτυπία αλλά και το Βήμα της Πέμπτης. Εκεί έχει και το όνομά σου (κι άλλο απόκομμα για το αρχείο). :)

 
At 2/17/2005, Blogger amarkos said...

Σε πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή ανέφερε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Πριν ακόμη πει τους επιτυχόντες, περίμενα ν' ακούσω τ'όνομά σου γεμάτος αγωνία λες και αφορούσε κάποιο δικό μου άτομο. Περίεργο ε; Γνωρίζοντας το στόρυ, χάρηκα πολύ. Μπράββββοοοο!

 
At 2/17/2005, Blogger evee said...

efxaristo poli paidia :))

parakalo, etsi gia to arxeio, na anaferete pou akoustikan sxolia gia to diagonismo

efxaristo kai paaali!!!

:)))))

 
At 2/17/2005, Anonymous Anonymous said...

po! fantazomai ti tha egine stis panelladikes an perases kapou. tha prepei na sikoses oles tis efimerides athinas kai eparxias.

 
At 2/17/2005, Blogger Oneiros said...

Συγχαρητήρια επι τροχάδην κι από μένα ελπίζω να ανεβάσεις κάποια στιγμή screenshots μια κι από το thumbnail της πηγής δεν καταλαβαίνεις και πολλά. Και σ' ανώτερα :-)

ΥΓ: Το part 2 ήταν απόλαυση. Και μένα οι rogues ήταν οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες στα rpg (και ισχύει αυτό για το info gathering από θυρωρούς και ταβερνιάρηδες!)

 
At 2/17/2005, Blogger Promitheas said...

Για να είμαι ακριβής δεν είδα μόνο την αναφορά στο ΒΗΜΑ αλλά και την ώρα της ανακοίνωσης στην Χαριλάου Τρικούπη ήμουν έξω από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και είδα απόσπασμα από το δελτίο του Αντένα με την Παυλάκου. Έδειξε την επίσκεψη του Παπανδρέου σε παιδικό σταθμό -νομίζω- και αποσπάσματα -live υποθέτω- από την παρουσίαση που άρχιζε εκείνην την ώρα.

 
At 2/18/2005, Anonymous Anonymous said...

syxaritiria kai oti kalytero gia th synexeia. zavalos

 
At 2/19/2005, Blogger evee said...

ευχαριστώ ξανά όλους εκ μέρους εμένα και της Λ.

η αλήθεια είναι πως τα συγχαρητήρια είναι γλυκά αλλά νιώθω μη συστολή με τόσα μπράβο. Όχι λόγω ξαφνικής ντροπής. Καθόλου δεν ντρέπομαι και το χαίρομαι(και το γιορτάζω) δεόντος. Απλά θέλω να υπενθυμίσω ότι το μέλλον θα δείξει τι όντως αξίζει και τι όχι.

 

Post a Comment

<< Home