Wednesday, March 16, 2005

Wednesday Morning Adventure

Πάντα είχα κόλημα με τα ερειπωμένα κτίρια. Ανακάλυψη, αδρεναλίνη, Indiana Jones, spooky χώροι, αντικείμενα παρατημένα σε ασυνάρτητα σημεία από ποιος ξέρει ποιόν, ποιος ξέρει πότε. Στις –λίγες- κοπάνες που είχα κάνει από το Λύκειο, τις μισές τις πέρναγα σε ένα γοτθικής εμπνεύσεως κτίσμα κοντά στο σχολείο, με κρυφά περάσματα πίσω από τοίχους, ασανσέρ σε κρυφά σημεία και παρατηρητήριο στην κορυφή της ετοιμόρροπης σκάλας, μαζί με ένα τσούρμο ομοιοπαθείς φίλους. Το χόμπυ ατόνησε τελευταία, δεν παύει όμως να με συναρπάζει και όποιος μου προτείνει εξερεύνηση σε παρατημένο κτίριο, σύντομα αλλάζει γνώμη αφού δεν παύω να τον πρήζω να πάμε ΤΩΩΩΡΑ!

Για το παρατημένο, αμέσως μετά την ανέγερσή του, τεράστιο κτίριο που άρχισε να κατασκευάζεται επί χούντας κοντά στην Αθήνα είχα ακούσει πρόσφατα. Οχτώ στρέμματα(!!!!) κτίσμα για αποθήκευση λαδιού λέει, δεν τα βρήκαν οι παραγωγοί ή κάτι παρόμοιο λέει.

βιομηχανική αρχαιολογία λοιπόν


 Posted by Hello


 Posted by Hello


ήχος από φτερουγίσματα, φτερά και ένα νεκρό περιστέρι στο πάτωμα Posted by Hello


 Posted by Hello


φυλακή? bunker? τρελοκομείο? Posted by Hello


 Posted by Hello


 Posted by Hello


rpg? σκηνικό X-files? Posted by Hello


και όμως άντεξαν το βάρος 2 ατόμων Posted by Hello


 Posted by Hello


 Posted by Hello


kinky x-visitor? Posted by Hello


 Posted by Hello


 Posted by Hello

|

20 Comments:

At 3/17/2005, Blogger Oneiros said...

Η σειρά των φωτογραφιών σχεδόν γράφει από μόνη της ένα διήγημα (στο τέλος, ο κεντρικός χαρακτήρας βρίσκει τον πίνακα ελέγχου της εξόδου και δραπετεύει;)

Άσχετο, αλλά ένας από τους λόγους που θα ήθελα να ασχοληθώ με την ανάπτυξη 3D παιχνιδιών είναι ότι κάτι τέτοια κτίρια (και τμήματα αστικών τοπίων γενικά) θα άξιζε να τα δεις ψηφιοποιημένα, ως σκηνικό σε μιά ιστορία (μυστηρίου ή τρόμου, το συγκεκριμένο), παίζοντας με τα props, αλλάζοντας τις πηγές φωτισμού (αν και εδώ είναι just fine), προσθέτοντας ήχους, events και encounters.. Εκτός από πασατέμπο, αυτά τα παιχνίδια είναι ίσως το σύγχρονο Viewmaster!

 
At 3/17/2005, Blogger Stavros Martinos said...

Είστε αρκετά geeks για να ψαχουλεύετε ακόμα παλιά εργοστάσια; (Σας έφαγα, έχω πηδήξει τη μάντρα και έχω μπει στο δρακουλιάρικο σπίτι στην Κυψέλη. Και έχω κατέβει νύχτα στην τρύπα του μετρό στον Κεραμεικό, στο σταθμό που ποτέ δεν έγινε!)
Περνάτε πολλές ώρες στον υπολογιστή;
Σας αρέσουν τα spooky;

Τότε δοκιμάστε αυτό:

The Virdian Room

Δεν σας λέω πώς να βγείτε από εκεί που να με χτυπάτε... :D

 
At 3/17/2005, Blogger Stavros Martinos said...

(γενικά βοηθάει για εξοικείωση πρώτα να έχετε κάνει αυτό)

 
At 3/17/2005, Blogger evee said...

once a geek always a geek the_real_martinos, δεν το ξέρεις?

Παρεπιπτώντως μιλα΄ς εσύ που η χάρη σου έχει φτάσει μέχρι την Κυπαρισσία? χεχεχε! Λοιπόν, πότε θα πάμε στο δρακουλιάρικο της Κυψέλης και στην μαύρη τρύπα του Μετρό? Ή μεγάλωσες και δεν τα κάνεις πια αυτά? :Ρ

ΑΑΑ!
Ακούω προτάσεις και για άλλα σημεία...όποιος έχει κάτι υπόψην του feel free να μας το αποκαλύψει

 
At 3/17/2005, Blogger Stavros Martinos said...

Α,ναι, ξέχασα, στην Κυπαρισσία χώθηκα από περιέργεια σε μια τρύπα και τελικά βρέθηκα μέσα στο κάστρο σε κάτι δωμάτια με θόλους. Κάτω είχε σπασμένα κεραμικά, σίγουρα όχι καινούρια. Μετά δεν ήξερα να βγω (κλασικά...)

 
At 3/17/2005, Blogger Stavros Martinos said...

Εννοείται είμαι ακόμα μέσα για εξερευνήσεις. Από τις πιο ωραίες ήταν στο Πολυτεχνείο, είχαμε βρει μια καταπακτή που κατέβαινε μπροστά από το παλιό στέκι στη γωνία του Αβέρωφ, μετά μπαίναμε από ένα παράθυρο μέσα στον τοίχο, είχε κρυφή σκάλα - στρογγυλή, πέτρινη, με πολύ ενδιαφέροντα γκραφιτι - που έβγαζε στην ταράτσα και στα υπόγεια που βρωμάνε, είναι σκοτεινά και κανείς δεν ξέρει πού οδηγούν. Λέγεται ότι υπάρχει μια σήραγγα για τα υπόγεια του Μουσείου απέναντι, και μια άλλη προς άλλη κατεύθυνση. Ψάξαμε να τη βρούμε αλλά το περιβάλλον ήταν σκοτεινό και φρικαλέο και βγήκαμε έξω. Όταν κατάλαβε ο Καλογεράς ότι βρήκαμε την καταπακτή έστειλε και την έκλεισαν με σίδερα, αλλά φέραμε δισκοπρίονο και τα κόψαμε. Τώρα μάλλον δεν χωράω να περάσω, τότε ήμουν 65 κιλά και έμπαινα παντού...

 
At 3/17/2005, Blogger Dimitris Athanasiadis said...

Κε δ_ρ_μ μιας και έχετε τόσες πολλές ιστορίες εξερεύνησης δεν τις καταγράφεται σε ένα μπλογκ κιόλας; ;)

 
At 3/17/2005, Blogger Old Boy said...

Η πρώτη φωτογραφία θυμίζει απελπιστικά το πάρκινγκ στο οποίο έδινε ραντεβού το "Βαθύ Λαρύγγι" με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο "Όλοι Οι Άνθρωποι Του Προέδρου". Την κοιτάζω και περιμένω να βγει ο deep throat απ' τις σκιές.

 
At 3/18/2005, Blogger evee said...

ρε the_rel_martinos...ποιά καταπακτή? ποια σιδεροπρίονα??? να σε δω με δισκοπρίονα ανά χείρας, να σε αποθανατίσω -παύλα blogάρω- και ας πεθάααννννωωω!!! lolollolololl

επίσης: εμένα γιατί δεν μου είπε κανέις ποτέ τίποτα? πότε το'κανες? για να ακούσω χρονολογία να ξέρω αν θα σου σου ξαναμιλήσω ευλογημένε....

p.s.: το'χεις ακόμη το δισκοπρίονο? να ρίξουμε καμμιά νηστεία να χωθούμε στα έγκατα τσι γης? Πες ότι ξέρεις και για σπηλιές Νταβέλη και άλλα Χαρδαβελικά... να ζηλέψω

;)

 
At 3/18/2005, Blogger Oneiros said...

Αν είναι να το ρίξετε σε ..Tomb Raider εξερευνήσεις, μην ξεχάσετε τα απαραίτητα εφόδια: νερό, ξηρά τροφή, ορειβατικό σκοινί, πυξίδα, σπρέι (για σημάδια σε τοίχους), GPS, φακό (με έξτρα μπαταρίες), κινητό (με μονάδες και μπαταρίες!).. καλού κακού πείτε και σε κανένα άλλο που πάτε, και προσέξτε που πατάτε, δεν έχει save/load :-P

 
At 3/18/2005, Blogger Promitheas said...

Να κάνω και εγώ τη συμβολή μου με τα μυστικά περάσματα. Αν επισκεφτείτε την ρώσικη εκκλησία στην Φιλελλήνων (χτισμένη στα 1840-1850) θα δείτε ότι μόλις μπαίνετε, λίγο πριν το κέντρο και προς τα δεξιά υπάρχει μία καταπακτή σιδερένια και σφαλισμένη. Αυτή οδηγεί σε σήραγγες οι οποίες επικοινωνούν με τη Βουλή και τον Εθνικό Κήπο, ο φύλακας μάλιστα μας είχε πει ότι ένας μύθος λέει ότι οι σήραγγες φτάνουν μέχρι το Φάληρο και ότι τις χρησιμοποιούσε ένας πρίγκιπας για να συναντά την παράνομη ερωμένη του. Κάποτε γύρω στο 1991 είχε γίνει ένα αφιέρωμα σε αυτές τις σήραγγες και κάποιοι που το είδαν μπήκαν με αυτόν τον τρόπο στην εκκλησία και έκλεψαν κάποια αντικείμενα. Από τότε η καταπακτή είναι σφαλισμένη. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι στοές χρησίμευαν για την διαφυγή της βασιλικής οικογένειας σε περίπτωση κινδύνου.

 
At 3/18/2005, Blogger Stavros Martinos said...

eve, θυμάσαι τότε που ήμουνα χωμένος σε κάτι αναρχοαριστερά; πιτσιρικάς... (α, και χρόνια πολλά!! πάμε σιγά σιγά για τα -άντα, τέλεια δεν είναι;)
Τέλοσπάντων, οι καταλήψεις έχουν και τα τυχερά τους... Μεταβιβάζεται γνώση.
Άμα δεν είχε τώρα την ανακαίνιση θα σε έπαιρνα να πάμε όποτε ήθελες. Βέβαια ίσως υπάρχει τρόπος (πάντα υπάρχει τρόπος - trust me) αλλά θα σου πω από κοντά, γιατί μπορεί να έχει επιπλοκές σε μία ασφαλιστική εταιρεία, δύο δικηγόρους, έναν μητροπολίτη και δύο μαρμαροτεχνίτες... :D

 
At 3/18/2005, Blogger evee said...

Oneire: ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές. Θα τις ακολουθήσω ευλαβικά. Στα αλήθεια αισιοδοξείς να πιάνει το κινητό? :Ρ

Προμηθέα: ναι, κάτι έχω ακούσει και εγώ... λιγάκι άγριο αυτό με τα χιλιόμετρα κάτω από τη γης αλλά τόσο intriguing! Ναι, για διαφυγή προφανώς...λες να διαθέτει και βασιλικό glamour μαζί με τα ποντίκια η δίοδος?

the_real_martinos: ναι, τέλεια είναι στο δρόμο προς τα πρώτα -άντα, μεν μου μένουν ακόμη 3 χρόνια. Ευχαριστώ για τις ευχές. :) Περί καταπακτών, μαύρων τρυπών και άλλων μυστηρίων: Όλο κοννέ μου είσαι!

Σκέφτομαι να απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να το ρίξουμε στην εξερεύνηση... Ποιός είναι μέσα?

 
At 3/18/2005, Blogger Oneiros said...

Σκέφτομαι να απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να το ρίξουμε στην εξερεύνηση... Ποιός είναι μέσα?

Εγώ είμαι με χίλια, αλλά καθότι βρίσκομαι σε άλλη πόλη, θα σας συμπαρασταθώ διανοητικά, και αν χρειαστεί με intel, προς το παρόν (εσείς με shoulder cams κι εγώ στο mission control!). Πλάκα πλάκα, θα μπορούσαμε ίσως να στήσουμε και blog για live action εξερευνήσεις, με webcasting των αποστολών :-)

Η θεσσαλονίκη είναι ο παράδεισος του dungeoneering, με χιλιόμετρα υπόγειων στοών και κατακομβών που ενώνουν την Άνω Πόλη με το λιμάνι (έχω δει με τα μάτια μου τμήμα τροχήλατης σήραγγας ρωμαϊκών χρόνων, προσβάσιμο από ένα supermarket!). Εικάζεται κατά καιρούς από περιοδικά του τύπου Άβατον και Strange ότι η είσοδος σε πολλά τμήματα των κατακομβών έχει φραχτεί επειδή κρύβουν ίσως κάτι, αλλά πιθανότατα η εγκατάλειψη της υπόγειας Θεσσαλονίκης (a la Neverwhere) οφείλεται απλώς στην αδιαφορία των δημοτικών συμβουλίων και στην προστασία συμφερόντων (λέγεται ότι τα αρχαία που τσιμεντώθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια είναι περισσότερα απ' όσα βρίσκονται σε δημόσια θέα).

 
At 3/19/2005, Blogger Promitheas said...

Αν μαζευτούν πεντ' έξι άτομα και θέλουν να κάνουμε μια παλαβή διαδρομή είμαι μέσα. Οι δικές μου μακάβριες διαδρομές αφορούσαν μέχρι τώρα μόνο το Α νεκροταφείο, και για την αρχιτεκτονική των μνημείων αλλά και για τα πρόσωπα που φιλοξενεί.

 
At 3/19/2005, Blogger evee said...

και μετά τη συγκινητική αυτή ανταπόκριση η οικοδέσποινα κάνει comeback:
Oneire etsi opos oneirevesai ton rolo sou, mou thimizeis ton computer freak guy pou ine se kati science fiction series kai dinei edoles apo ta metopisthen!! lololol A lifesaver! Ax, to NEVERWHERE! Kai gamo ta vivlia! Mou to daneise enas filos prosfata...ides pos erxode ola mazi, to vivlio + to ergostasio kai denoun?

Promithea teleia! Opos vlepo kai o the_real_martinos ine mesa opote to 3 sounds like a good number gia arxi. An epekteinoume tis kiniseis mas i Thessaloniki ine defteros stoxos, nai.

OMOS ypenthimizo oti den milao monaxa gia tunnels, siragges kai ta toiafta, alla kai gia paratimena ktiria i otidipote allo, pou ine kai pio down to earth kai ligotero epikindyna. Tora pou ta grafo afta, thimithika kati palia oryxeia sti Milo, egataleleimena apo to 60. Omos exei gamithei to scanner kai tote den eixa digital fotografiki. Tha to epanegatastiso omos, elpizo na doulepsei, kai me vlepo na tis anevaso tis pics sto ameso mellon. Ena hint dino: Augustos, dala kalokairi, mesimeriatiki volta se faraggi pou den ftanei o dromos os kato, 15 lepta me ta podia, sto steno faraggi oryxeio egataleleimeno, sta toixomata tou faraggiou ola ta sybaramartouda: mixanismoi gia na sernode oi petres, na synthlivode, grammes apo trenaki pou tis metefere, koitones, katoikia diefthidi kai ta resta

 
At 3/20/2005, Blogger Oneiros said...

Oneire etsi opos oneirevesai ton rolo sou, mou thimizeis ton computer freak guy pou ine se kati science fiction series kai dinei edoles apo ta metopisthen!! lololol A lifesaver!

It's a dirty job, but someone's gotta do it :-P

Ax, to NEVERWHERE! Kai gamo ta vivlia! Mou to daneise enas filos prosfata...ides pos erxode ola mazi, to vivlio + to ergostasio kai denoun?

Πάντα.. αυτές είναι οι ωραίες και παράξενες συμπτώσεις, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι για τα παράξενα undercurrents της ζωής (pardon the pun). Το βιβλίο ήταν υπέροχο, και μετά μου έστειλε ένας φίλος το miniseries του BBC, που το λάτρεψα εξίσου. Θύμησέ μου να σου τη γράψω, next time.

Promithea teleia! Opos vlepo kai o the_real_martinos ine mesa opote to 3 sounds like a good number gia arxi. An epekteinoume tis kiniseis mas i Thessaloniki ine defteros stoxos, nai.

Yay, the Greek adventurers' guild is assembled :-)
Ξεκινήστε εσείς τις περιπλανήσεις και θα κοιτάξω να εντοπίσω κατάλληλες διαδρομές για την ..αποστολή στη Θεσσαλονίκη, έχει σίγουρα πολλά αξιόλογα μέρη, αν και δεν υπόσχομαι για κατακόμβες (απ' ότι έχω καταλάβει, ο Δήμος περιφρουρεί τις εισόδους).

OMOS ypenthimizo oti den milao monaxa gia tunnels, siragges kai ta toiafta, alla kai gia paratimena ktiria i otidipote allo, pou ine kai pio down to earth kai ligotero epikindyna.

Μα κι εγώ δεν είχα στο μυαλό μου τόσο τα σπήλαια, που χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό και εκπαίδευση σε κάποιο βαθμό (από level 4 και πάνω!), αλλά ότι προσφέρεται για exploration γενικότερα.

Tora pou ta grafo afta, thimithika kati palia oryxeia sti Milo[..]

Χεχε, μου θυμίζει mines of Nashkel, από το Baldur's Gate. Προσοχή στα kobolds :-P

 
At 3/20/2005, Blogger Stavros Martinos said...

υπάρχουν και χειρότερα

Έψαχνα να βρω το βιβλίο ενός καμένου τύπου που λέγεται Γιαννόπουλος, "Μυστική Αθήνα και Αττική", το πουλάνε στην Ομόνοια, και έπεσα πάνω στα UFO. Δεν έκατσα να το διαβάσω όλο, αλλά είδα ότι λέει για τις σήραγγες της Ρώσικης εκκλησίας.

Η Θεσσαλονίκη σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον για τέτοια, αν και πάνω από το έδαφος δεν έχει μείνει τίποτα, κάποτε ήταν σημαντική πόλη... :D

 
At 3/21/2005, Blogger evee said...

Oneire, για γράψε και στείλε τη σειρά please... τι κάθεσαι? 'Ετσι άνετ άντε πετάμε ένα "θύμησε μου να στο γράψω" και μετά την κάνουμε? Στο θυμίζω τώρα! ;)

the-real_martinos, το βιβλίο το είχα ανακαλύψει και εγώ στο παρελθόν, αλλά μόλις το ξεφύλλιζα και διάβαζα δυο σειρές κάτι με έπιανε(θυμήθηκα κουφιολόγους, UFO και τα συναφή)...οπότε και το παρατούσα(διότι είμαι και κορίτσι με επίπεδο, lololol). Δυστυχώς όμως επειδή δεν έχω υπόψη μου κάπου αλλού κάποια πιο νηφάλια καταγραφή, νομίζω πως θα πρέπει να αρκεστώ σε αυτή και να βάλω εγκεφαλικά το φίλτρο που θα πετάει μακριά και τα φρουφρου και τα αρώματα.

 
At 3/21/2005, Blogger Promitheas said...

Όλα καλά, αρκεί να μη μας πέσει κανα ταβάνι στο κεφάλι.

 

Post a Comment

<< Home