Friday, May 27, 2005

πως είπατε? - ορίστε?

Μόλις άκουσα την είδηση στις ειδήσεις της ΝΕΤ. Ψάχνω στο google αλλά δεν βρίσκω τίποτα. Λες να μην άκουσα καλά? Έχω μόλις ξυπνήσει άλλωστε(:Ρ). Τρείς ηλικιωμένοι Ιάπωνες ανακαλύφθηκαν στη ζούγκλα ενός βουνού στις Φιλιππίνες (Midanao αν θυμάμαι καλά) οι οποίοι δεν είχαν μάθει ποτέ για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου! Είναι άγνωστο πως επέζησαν, πως ήταν τόσο γκαντέμηδες που δεν είχαν βρει τον δρόμο να ξεφύγουν από εκεί και αν έχουν απογόνους. Η Ιαπωνία αμφισβητεί την είδηση και ζητάει λεπτομέρειες αλλά τα ονόματα που δίνουν οι τρεις παππούδες είναι ονόματα υπαρκτών Ιαπώνων στρατιωτών!

!!!!!!!

|

4 Comments:

At 5/28/2005, Blogger Oneiros said...

Πολύ ενδιαφέρουσες και οι δυό ιστορίες (Κωστή, link!), δε μπορώ να πω ότι με εκπλήσσoυν, όμως' ο πόλεμος στις ζούγκλες του Ειρηνικού ήταν ίσως από τους πιό εφιαλτικούς στην ιστορία της ανθρωπότητας (ειδικά για τους Ιάπωνες). Από λογοτεχνικής απόψεως, ο Neal Stephenson έδωσε ρέστα για το συγκεκριμένο subject matter στο Cryptonomicon, κι ας μην ήταν το κεντρικό θέμα του βιβλίου.

 
At 5/28/2005, Blogger evee said...

στο BBC έλεγε άλλα λοιπόν, μάλιστα

η ιστορία πάντως μου θυμίζει μια γερμανική ταινία που είχε βγει πέρυσι ή πρόπερσυ αλλά δεν είχα προλάβει να πάω να την δω, με ένα γιο που δεν ήθελε να μάθει η μητέρα του πως έπεσε το Τείχος (η ταινία είχε ένα τίτλο με το όνομα Lenin μέσα αν δεν κάνω λάθος)

either way όλες αυτές οι ιστορίες μου εξάπτουν τη φαντασία

 
At 5/29/2005, Blogger Oneiros said...

Goodbye, Lenin!, πρέπει κάποια στιγμή να την δω στο DVD κι αυτή. Η πιό κλασική ταινία με τέτοιο θέμα είναι φυσικά το Underground, του Kusturica, αν αντέξει κανείς να τη δει μέχρι τέλους (τραυματική εμπειρία: ήταν η πρώτη φορά που είδα ταινία σε cineplex και δεν είχα προετοιμαστεί κατάλληλα για την έλλειψη διαλλείματος).

 
At 5/29/2005, Blogger evee said...

σωστά Oneire! και για το Goodbye Lenin αλλά και για το Underground! πως το ξέχασα... μας φάγανε οι δουλειές! τςτςτς

 

Post a Comment

<< Home