Tuesday, May 24, 2005

€vizion

Τη eurovision τη διασκέδασα. Και τώρα που μπαίνω online χαμός γίνεται από ότι βλέπω. Και πολύ σπατάλη χρόνου για γράψιμο από όσους τη μισούνε/βαρέθηκαν κλπ. Μ’αρέσει. Έτσι, γουστάρουμε να έχουμε να λέμε... lololol.

Το λιθαράκι μου:
Εγώ λοιπόν τη eurovision τη διασκέδασα. Υστερίες περί του χαμηλού καλλιτεχνικού επιπέδου κλπ τις ακούω βερεσέ και μου ακούγονται ελαφρώς δυσκοίλιες. Οι φωνασκούντες ας κοιτάξουν να υπερασπίζονται εξίσου και τα –αναγνωσμένης- καλλιτεχνικής αξίας έργα και να μην σπαταλούν το χρόνο τους γκρινιάζοντας. Το υπερwow συγκλoνιστικό καθηλωτικό δημιούργημα που θα αλλάξει τον ρουν την καλλιτεχνικής ιστορίας παγκοσμίως δεν το είδαμε, αλλά δεν νομίζω ότι όποιος παρακολούθησε την εκπομπή περίμενε ακριβώς αυτό. Τέλος πάντων μια νίκη είναι πάντα μια νίκη και αφορμή για γιορτή για όποιον ψάχνει ένα λόγο να γιορτάσει (τι άραγε? Άλλη ιστορία αυτό).


Αποτελέσματα τελικά:


-τι φορέθηκε φέτος

Τα τύμπανο/ντράμς/ταμπούρλο και καθετί κρουστό (κατόπιν νίκης Ρουσλάνας)

Το hardcore στυλάκι (χωρίς τη γούνα Ρουσλάνας), μαύρα, αναβίωση των αρχών ‘80s rock (cutting edge)

Το παραδοσιακό όργανο (λογικό, αφού με ξένο στίχο κυρίως, η μουσική είναι ο μοναδικός τρόπος απόκτησης ενός πιο εντόπιου folk ακούσματος, στα βήματα που πρωτοπάτησε η Σερτάμπ)

Τα μισά ρούχα: παντελόνι το μισό μακρύ - το μισό shorts, σακάκι ένα μανίκι εκεί (check) - το άλλο απόν (προσοχή: μόνο σε μαύρο χρώμα), στο δρόμο που χάραξαν οι punks κάτι δεκαετίες πριν, υπό άλλες συνθήκες μεν εδώ είναι tv show, οπότε ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει

Τα μπαστούνια που στριφογυρνάνε στα χέρια (αναβίωση Hollywood style musical?). Ενίοτε σπάνε κιόλας στο τελικό crescento και σε σπάνιες περιπτώσεις μπορούν να γίνουν μέχρι και δοξάρια.

Πολυμελείς παρουσίες με φωτιές, γιαγιάδες, καρέκλες, ιστορίες, υστερίες

Αγαπημένο χρώμα μαλλιού: ή μαύρο ή με ανταύγειες ξανθές (ΟΧΙ πάνω στο μαύρο –jamais- πάνω σε ανοιχτότερη βάση)

- τι (απο)έμεινε από φέτος:

Η γιαγιά των Μολδαβών

Οι Νορβηγοί

Τα σουρεαλιστικά φορέματα της Ουκρανής παρουσιάστριας. Ούτε η Σκάρλετ όταν έκοβε τις κουρτίνες από το σπίτι της για να φτιάξει φόρεμα εν καιρώ πολέμου να τη δει ο Ashley (ή μήπως ήταν για τον Ret Butler, δεν θυμάμαι). Τεσπά, αύριο είναι μια νέα μέρα.

Τα αστραφτερά νιάτα της Έλενας (σύντομη τηλεφωνική ψηφοφορία από άρρενες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έλεγε ότι είχαμε, αν μη τει άλλο, την ωραιότερη - βλ πιο χυμώδη ;) - παρουσία και ας πατώσουμε ).

- με τι ξενέρωσα

Με την παρουσιάστρια που δεν ήξερε πρόσθεση ενώ έιχαν μείνει 3 χώρες ακόμη που και να μην παίρναμε πόντο και να έπερνε τα 12άρια η μαλτέζα, θα είχε βγει το κομμάτι πρώτο.

Με την παρουσιάστρια που έλεγε για όποιον ψήφιζε το ελληνικό κομμάτι πως «έχει γούστο» -μα...καλά, τι σχόλιο είναι αυτό!!!!????!!-

Τα ελληνοπρεπή ξεσπάσματα.

Τα ελληνοπρεπή ξεκατοινιάσματα.

Την ελληνοπρεπή επίφαση έλλειψης humor εν δημοσεία.

- Προβλέψεις:

Styling eurovision Athens 2006 (βλ προηγούμενη βιβλιογραφία για Ρουσλάνα και Σερτάμπ): Κρίνοντας από το Roberto Cavalli φόρεμα της Έλενας (που έκανε λίγο μπουζούκια, αλλά ο Cavalli εκτός από τους πελάτες του Carouzou κλπ δεν ντύνει και τη μισή παραλιακή?) το all time classic little (not black in that case) designer dress, του χρόνου θα είναι κοινοτυπία. My precious

Ελληνικά μουσικά δρώμενα: Η Γερμανού θα αναγορευτεί σε νέο Ελύτη. Ο Δάντης σε έλληνα Μπετόβεν. Την Παπαρίζου παρόλα τα 24 της χρόνια, την κόβω πιο cool.

|

0 Comments:

Post a Comment

<< Home