Thursday, July 28, 2005

Η Μεγάλη Πείνα

Βαρέθηκα τα sandwitch, τις σαλάτες/ πίτσες και τα λοιπά εργασιακά meals.


Συνταγή (γνωστή και ως 2-2-2)

Κιτσόπιτα (ουσ, θηλ, εκ του Κικίτσα, την γριά με την ομώνυμη ταβέρνα στο Μονοδέντρι, που έκανε γνωστή παραλλαγή της γνωστής ζυμαρόπιτας)


Μισό βιτάμ στο ταψί, όλο μαζί στο φούρνο μέχρι να λιώσει και να κάψει λίγο το βιτάμ.

Ανακατεύουμε:
2 αυγά
2 κούπες (όχι μικρά φλυτζάνια, κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες υγρό (συνήθως 1 γάλα και 1 νερό, γίνεται όμως εξίσου καλά και με 2 γάλα ή 2 νερό αν έχουμε ξεμείνει... χαλαρά)

Μόλις είναι έτοιμο το ταψί, χύνουμε τον προαναφερθέντα χυλό ομοιόμορφα και τρίβουμε από πάνω -με τα χέρια οφκόρς- μισό κιλό φέτα.

Μισή ώρα στους 220 βαθμούς (γενικά σε δυνατό φούρνο, ανάλογα με την κουζίνα ίσως θέλει άλλη θερμοκρασία). Μόλις ροδίσει στην επιφάνεια είναι ΟΚ.

Αλάτι έχει η φέτα, άμα θέλουμε όμως βάζουμε άλλο λίγο. Αν μας αρέσει το πιπέρι, πυρ κατά βούλησιν.


Επιδρομή.

|

2 Comments:

At 7/28/2005, Blogger Stefanos said...

α. Μου άνοιξες την όρεξη . Σλουρπ λεμε..
β. Λες για την ταβερνούλα με την αρχαία γριά που έψηνε τις πίτες στον ξυλόφουρνο και είχε και τη θανατερή λαχανοσαλάτα με το ένα κιλό πάπρικα απο πάνω? πωωωωωωωωωπωωωωωωωω..
ζημιά που μου έκανες τώρα...
γ. Λόγω αναχώρησης, εύχομαι καλές διακοπές, καλά ταξίδια, καλά τα ξύδια και τα λέμε σε κανα μήνα :)

 
At 7/29/2005, Blogger η Λίτσα said...

Τυπώνω τη συνταγή, ελπίζω να μου πετύχει…

 

Post a Comment

<< Home