Thursday, January 12, 2006

SATC 707: ο άκυρος γκόμενος

Συζήτηση με τη Χ σε διάλειμμα στο γραφείο. Ένας γκόμενος που ψιλοβγαίνουν την έχει κουράσει και θα τον σουτάρει. Το θέμα είναι πως η Χ είναι ευγενική ψυχή και ευαίσθητη και ο γκόμενος καλός κατά γενική ομολογία. Απλά η Χ είναι σε άλλη φάση, σύμφωνα με τα λεγόμενά της. Και ακριβώς επειδή είναι τόσο καλός μαζί της δεν θέλει να του το πει ξεκάθαρα. Της λέω ότι μαλακίζεται αλλά μου εκθέτει το ζήτημα που της τριβελίζει το κεφάλι. Ποιο είναι το πρόβλημα? Ο γκόμενος, διαισθανόμενος πιθανώς την επερχόμενη κόκκινη κάρτα, φέρεται υπέρ το δέον καλά. Του λέει: Θέλω να μείνω μόνη μου για λίγο. Ο γκόμενος απαντάει: Να κάνεις ότι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Πάει να το κάνει και νιώθει τύψεις. Της ξαναλέω ότι μαλακίζεται. Του λέει: θέλω να μιλήσουμε. Την παίρνει αγκαλιά και της λέει ότι είναι εκεί να την ακούσει και τη βοηθήσει. Πάει να το κάνει και νιώθει τύψεις. Της ξαναλέω ότι μαλακίζεται. Για την ακρίβεια της λέω ότι πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση «άκυρου γκόμενου».

Ο «άκυρος γκόμενος» είναι είδος σύνηθες. Είναι γοητευτικός, έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε αντιξοότητα στην αρχή μιας νέας σχέσης προκειμένου να την κάνει να στεριώσει. Χαρακτηριστικό του είναι ότι διαθέτει τα τυπικά προσόντα ενός καλού γκόμενου, αλλά είναι γκαντέμης. Εμφανίζεται στο λάθος μέρος τη λάθος χρονική στιγμή: aka όταν δεν είσαι έτοιμη για σχέση. Αυτός ο τύπος γυναίκας τον έλκει για αναπαραγωγή. Κρίνοντας από αυτό είναι απορίας άξιον πως υπάρχει ακόμη το είδος ανάμεσά μας. Μα υπάρχει άρα όλο και κάποια έκανε το λάθος.

Μετά από μια σύντομη ανάλυση του φαινομένου καταλήγουμε με τη Χ στο εξής συμπέρασμα:

Προσοχή 1. Αν είστε ευαίσθητες και ευγενικές ψυχές, ούσες αντιμέτωπες με αυτό το είδος γκόμενου μάλλον θα βρεθείτε σε δύσκολη θέση. Πρέπει να κάνετε πέτρα την καρδιά σας και αντί να τον λυπόσαστε να τον παρατήσετε τον άνθρωπο στην ησυχία του να βρει καμμιά άλλη που να είναι στα κυβικά και στις διαθέσεις του.

Προσοχή 2. Δώστε βάση στο setting: Τον «άκυρο γκόμενο» δεν του λετε το "μας τελείωσε" όπου και όπου. Κατ’αρχήν δεν του το λέτε στο σπίτι σας ή σε δικό σας χώρο γενικά. Αν τον πιάσουν οι γλύκες, σε συνδυασμό με τη δική σας αναποφασιστικότητα θα καταλήξετε είτε στο να ξαναπηδηχτείτε, ή να σας κατσικωθεί εκεί και να μη λέει να καταλάβει ότι «πάει και τελείωσε». Προτιμήστε ένα καφέ ή κάτι άλλο, μακριά από τα σπίτια και των δυο. Αν φοβόσαστε ότι μπορεί να θέλει να «το αναλύσετε» επί ώρες, φροντίζετε το καφέ να έχει μουσική τόσο δυνατά που να μπορείτε να μιλήσετε μεν, όχι όμως για πάνω από 5 λεπτά συνεχόμενα δε. Σε κάθε περίπτωση φροντίζετε να έχετε προιδεάσει τον συνομιλητή σας για το τι μέλλει γενναίσθαι (μην του έρθει και απότομα του ανθρώπου) και να έχετε ανακοινώσει από νωρίτερα ότι πρέπει αν φύγετε την τάδε ώρα ο π ω σ δ ή π ο τ ε .

Tip: Επειδή κατά βάθος ο «άκυρος γκόμενος» εκτιμάται ως φίλος, ενημερώνω ότι σε ένα πρόχειρο γκάλοπ βρέθηκε ότι τέτοιοι τύποι δεν χάνονται ποτέ από το περιβάλλον σας και το πιθανότερο είναι πως θα τον ξαναδείτε μετά από καναδυό μήνες για καφέ. Φίλοι πλέον. Μέχρι τότε όμως μην τον ταλαιπωρείτε άλλο και μην ταλαιπωρείστε και εσείς. Πάμε για άλλα.

|

10 Comments:

At 1/12/2006, Blogger kukuzelis said...

Δεν το πιστεύω. Μόλις έφτιαξες το πορτραίτο μου.

 
At 1/12/2006, Blogger Mirandolina said...

το είδος το γνωρίζω αλλά ως ανώνυμο -- ο επιθετικός προσδιορισμός είναι που με σκότωσε! (το άλλο είδος, το όλγουεηζ ιν δη ράιτ τάιμ ατ δη ράιτ πλέις, μηπως το χεις βαφτίσει επίσης?)

 
At 1/12/2006, Blogger evee said...

@Kuk: lol ;)

@Mourning_blade: η διαφορά νομίζω ανάμεσα σε εσένα και στην Χ είναι πως εσείς είχατε σχέση. Αυτοί είναι σε μια φλου κατάσταση εδώ και κάμποσο καιρό. Εκεί κολάει το επιθετικό ¨άκυρος¨. Εσύ μιλάς νομίζω για άλλη κατάσταση την οποία έχω ζήσει και εγώ. Ευελπιστώ να την αναλύσω σε άλλο SATC. ;)

@mirandolina: ο τέλειος άντρας - ο άντρας ο σωστός ίσως? :Ρ

 
At 1/12/2006, Blogger amarkos said...

Τα συναισθήματα που μου προκαλεί το παραπάνω ποστ για τον γυναικείο πληθυσμό δικαιολογούν άπο μόνα τους ένα χέρι ξύλο στη δικιά μου...

Έτσι, χώρις λογό και αιτία.

 
At 1/12/2006, Blogger evee said...

lolol

άβυσσος η ψυχή

Παρεπιπτώντως αυτό που δεν ξέρω αν βγαίνει στο post είναι το γεγονός πως θεωρώ ότι στην περίπτωση της Χ και του γκόμενου, νομίζω ότι κανένας δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του ούτε τον άλλο, πράγμα που θεωρώ βασικό συστατικό σε μια υγιή σχέση. Ούτε η Χ την ίδια και τον τύπο, αφού με το να τον "λυπάται" και να τον εκτιμάει ταυτοχρόνως παρατείνει μια δυσάρεστη για την ίδια και υποτιμητική για τον τύπο κατάσταση. Και ο γκόμενος αφού προφανώς βλέπει ότι κάτι δεν πάει καλά και η κοπέλα δεν έχει καμμιά διάθεση, προσπαθεί χωρίς να σέβεται ούτε την αξιοπρέπειά του ούτε το δικαίωμα της Χ να του πει "όχι" σαν απάντηση, να τα κουκουλώσει όπως όπως.

Για τα περί γυναικείας bitchy συνομωσίας που αναδίδει το post και που μπορεί να ξενίζουν πολλούς, έχω να δηλώσω τα εξής:

α. δεν είμαστε κλειστά συστήματα. είμαστε άνθρωποι.
β. αν ζητάμε τη γνώμη κάποιου τρίτου για ένα προσωπικό ζητήμα σίγουρα είμαστε μπερδεμένοι και είναι δική μας ευθύνη το αν θα ακολουθήσουμε τις συμβουλές που ο άλλος που μας δίνει και είναι σίγουρα απ'έξω από όλο αυτό. Ο άλλος μπορεί να γουστάρει να μην ασχοληθεί, να απαντήσει χιουμοριστικά ή σκληρά. Είναι δικαίωμά του.
γ. Τέλος, αντί για "ο άκυρος γκόμενος" το post θα μπορούσε να λέγεται και "η άκυρη γκόμενα". Όλοι έχουμε βρεθεί ή έπεται να βρεθούμε και στις δυο θέσεις αυτής της ιστορίας. Και εγώ τουλάχιστον έχω προτιμήσει -και θα συνεχίσω να προτιμώ- την σκληρή αλήθεια παρά το υποτιμητικό παραμύθι. Αυτή είναι η γνώμη μου. Η δική σας?

 
At 1/12/2006, Blogger zavalos said...

Παναθεμασε φωτια που μ'αναψες!

Παω στη database να σημειωσω τα τελευταια 10 αλματα ως ακυρα.

Μα επι δυο βδομαδες με καλυπτε, δεν ημανε οφσαιντ κυρ-ρεφερη......

 
At 1/13/2006, Blogger Thrass said...

Τσ, τσ, τσ, παλιά το θεωρούσαμε ανδρική δουλειά, την κατάκτηση της γυναίκας.

Μετά οι γυναίκες απέκτησαν και πολύ σοφιστικέ άποψη πάνω στο θέμα, ότι δηλαδή θα συναντήσουν πολλούς στη ζωή τους που θα τις κυνηγήσουν (εντός σχέσεως), που θα συγχωρήσουν, θα στηρίξουν, που θα γίνουν σύντροφοι. Συνεπώς σταμάτησαν να εκτιμούν το είδος. Τώρα απλώς "οφείλουμε" να είμαστε στα πέριξ και να περιμένουμε από τη γυναίκα να κατακτηθεί από εμάς με δικές της κινήσεις. Δηλαδή να της κάνουμε κλικ.

Κατάντια, κάπως.

 
At 1/13/2006, Blogger evee said...

νομίζω απέχουμε παρασάγγας

τα έχω πει δις

όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

-υγ: δεν με λένε Λυσιστράτη-

 
At 1/14/2006, Blogger Thrass said...

Να σημειώσω ότι το "κατάντια" απευθυνόταν στους άνδρες κι όχι αλλού.

Δεκτή η απάντηση, evee.

 
At 1/14/2006, Blogger evee said...

τέλος πάντων

μετά από αυτή τη διευκρίνηση, οφείλω να πω πως είχα πολλά πράγματα να απαντήσω στα λεγόμενά σου Thrass αλλά όπως είπα στο επόμενο post είμαι πολή πηγμένη

Για να μην το μπαλαμουτιάσω λοιπόν, θα επιδιώξω να μας ξαναδωθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε πάνω σε αυτό. Μου έκανε εντύπωση που το post γέννησε τέτοια σχόλια.

Χαιρετώ :)

 

Post a Comment

<< Home