Monday, January 09, 2006

έκθεση

Το μπάχαλο που λαμβάνει χώρα στη συμπαθή λιμανειούχο Πάτρα ένεκα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το πληροφορούμαι αραιά και που από τα ΜΜΕ. Και αυτό κυρίως επειδή δεν προλαβαίνω παρά επειδή τα Μέσα δεν ασχολούνται. Σήμερα έλαβα ένα γράμμα.

Φώτα - Πάμε!

Αν όλα πάνε όπως πρέπει, θα λάβω μέρος στην 5η Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου που θα γίνει στην Πάτρα ένεκα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Αν θυμάμαι καλά από την ανακοίνωση, η έκθεση θα γίνει σε μια αποθήκη του λιμανιού, γύρω στον Σεπτέμβρη. Διοργανώνεται από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων του Νομού Αχαίας και αφορά το αρχιτεκτονικό έργο των τελευταίων 5 χρόνων. Θα μου πεις "εσύ τι έκανες ρε ψάρι και πας σε έκθεση"? Σωστό. Σε αυτήν την έκθεση λοιπόν, ζητήθηκαν έργα τόσο υλοποιημένα όσο και μη υλοποιημένα: προτάσεις για αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, διπλωματικές εργασίες κλπ. Στάλθηκαν 348 μελέτες, επελέγησαν 133, έτσι ώστε να καλύπτουν όλους τους τομείς που αναφερόντουσαν στην εκφώνηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν έξω πολλά projects αλλά φαντάζομαι ότι αυτό είναι δυστυχώς αναμενόμενο, λόγω του δεδομένου του εκθεσιακού χώρου. Μας έκριναν ο Ανδρέας Κούρκουλας(του Νέου Μουσείου Μπενάκη ας πούμε), ο Αλέξανδρος Τομπάζης(εδώ τι να πρωτογράψω?) και ο Ηλίας Κωνσταντόπουλος, καθηγητής στην Αρχιτεκτονική της Πάτρας. Η πλάκα είναι ότι, από τα 2 θέματα που έστειλα, κόψανε το τρίτο βραβείο μας(της Λ και εμού) σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και επέλεξαν τη διπλωματική μου! Πάντως η τιμή για μένα είναι πολύ μεγάλη αν κρίνει κανείς από το γεγονός πως παίρνουν μέρος πολλοί "επώνυμοι" αρχιτέκτονες με ΣΑΦΩΣ πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα, έργο πίσω τους ή μπροστά τους.

Α! Και κάτι τελευταίο. Αν παρεπιπτώντως παίξει αυτό που ζήτησαν οι κριτές, δηλαδή να πάνε και μακέτες οι διαγωνιζόμενοι ή βιντεάκια, με βλέπω να κατεβαίνω Πάτρα με βανάκι, καθότι η μακέττα της διπλωματικής είναι 90cm x 120cm, έχει ύψος 38 cm και πρέπει να ζυγίζει πάνω από 30 κιλά!!! Ε, ρε γέλια που θα έχουν να πέσουν! Τιμή και προβολή δε λέω, αλλά μιλημένα ξηγημένα: Μη ρίξει κανείς καφέ πάνω στη μακέττα μου τον έσφαξα στο γόνατο! :Ρ

|

2 Comments:

At 1/10/2006, Blogger ilaira said...

Μπράβο!!!Και μην ανησυχείς θα βάλουμε όλοι ένα χέρι στο κουβάλημα.

Ελπίζω να συνεχίσουν τα βραβεία και οι διακρίσεις και να το γιορτάσουμε αναλόγως!

 
At 1/12/2006, Blogger evee said...

οργανώνω εκδρομή στην Πάτρα για την εποχή αυτή (όλως τυχαίως)

λέω να πάμε να το γιορτάσουμε σε αχαικό εδάφος

είσαι μέσα?

 

Post a Comment

<< Home