Wednesday, February 01, 2006

σωστά?

Ναι, σωστά.

Ως φαίνεται έχω γίνει η υπεύθυνη ορφογραφίας και γραπτού λόγου στο γραφείο.

Με κίνδυνο να φανώ ελιτίστρια ή να χάνω την ουσία, το ομολογώ: Μου δημιουργεί αίσθημα λύπησης όταν επαγγελματίες με σπουδές και τα ρέστα δεν γνωρίζουν την ορφογραφία λέξεων που χρησιμοποιούν κατά κόρον στη δουλειά τους. Μου φαίνεται φτηνό δε όταν γνωρίζουν την ορθογραφία τους και δεν γνωρίζουν.... τη σημασία τους!

Είναι δυνατόν να ανακαλύπτω σήμερα σε τελικά αρχιτεκτονικά σχέδια του γραφείου που δουλεύω, αφού έχουν περάσει από τα μάτια 3 ανθρώπων, την ατάκα "αποΡοή ομβρίων"? ΑποΡΡοή ζώα!

Και καλά αυτό... όταν λες "απορροή ομβρίων" για να περιγράψεις μια διάτρητη σχάρα στο δάπεδο ενός dusch, είσαι εντελώς αστοιχείωτος. Όμβρια για όσους χρησιμοποιούν τη λέξη συχνά, πληροφορώ ότι είναι η λέξη που περιγράφει το βρόχινο νερό και σε καμμία περίπτωση αυτό που πέφτει στον πάτο της μπανιέρας μας ή του ντουζ, όταν αποφασίσουμε να πλυθούμε.

Εκτός φυσικά από την περίπτωση η μπανιέρα μας να είναι στη φύση και να πλενόμαστε όταν βρέχει.

Τεσπά εγώ τουλάχιστον όταν δεν γνωρίζω κάτι ρωτάω. Στο κάτω κάτω εσύ θα χάσεις κύριε αν ο πελάτης σου καταλάβει ότι είσαι άσχετος.

Ουφ! Σαν δασκάλα ακούγομαι.

Έλεος...

|

4 Comments:

At 2/02/2006, Blogger Stefanos said...

Μπορεί να έχει βάλει πρωτοποριακή στέρνα ο τύπος στην ταράτσα, να μαζεύει τα όμβρια ύδατα και να μπανιάρεται για οικονομία. :P
Ναι είναι σπαστικό να μην γνωρίζει ο άλλος την ορθογραφία λέξεων που χρησιμοποιεί συχνά. Έλεος δηλαδή. Και πίθηκος να είσαι κάποια στιγμή θα το μάθεις αν το χρησιμοποιείς συνέχεια. Άσε για τη σημασία, δεν παλεύεται...

 
At 2/02/2006, Blogger evee said...

καλά ο συγκεκριμμένος πελάτης μόνο για την οικονομική του δυσχέρια δεν φημίζεται

η υπερβολική μου ατάκα "διάτρητη σχάρα" στην ουσία είναι ένα huge κομμάτι μάρμαρο στο δάπεδο του ντουζ με τρύπες για να φεύγει από κάτω το νερό. Οπότε σχάρα ναι, όχι όμως μεταλλική. Και προφανώς διάτρητο. Και παριστάνω την γνωστική...

 
At 2/07/2006, Blogger Oneiros said...

Ουφ! Σαν δασκάλα ακούγομαι.

Όχι, καθόλου. Είναι θέμα νοοτροπίας' εμείς γιατί τα μάθαμε σωστά, και ντρεπόμαστε για τα ορθογραφικά μας λάθη; Τα μάτια μας δε φταίνε σε τίποτα, και το spellcheck δεν δικαιολογεί την τεμπελιά. Άλλο αν συνήθως κάνουμε τα στραβά μάτια, από ευγένεια.

και τα ρέστα δεν γνωρίζουν την ορφογραφία λέξεων

Απ' την άλλη, όλοι την πατάμε που και που ;-)

 
At 2/07/2006, Blogger evee said...

τα γαμημένα τα 5ωρα ύπνου μου των τελευταίων ημερών θα κατηγορήσω εγώ εδώ ;)

 

Post a Comment

<< Home