Wednesday, June 07, 2006

το δίλημμα

Όποιος είναι γνώστης ας βοηθήσει. Τις τελευταίες ημέρες σκέφτομαι να πάρω έναν εκτυπωτή Α3 και ένα νέο scanner. Μετά από το σχετικό ψάξιμο έχω καταλήξει στο scanner και αναφορικά με τους εκτυπωτές, έφτασα σε δυο και έκτοτε έχω κολλήσει. Χτες ήταν το αποκορύφωμα. Πέρασα όλο το απόγευμα και το βράδυ χαζεύοντας technical specs, φωτογραφίες, διαβάζοντας κριτικές κλπκλπ. Ίσως να μην έπρεπε να μπλέξω έτσι. Όσο μπλέκεις τόσο μπερδεύεσαι.


Το δίλημμα?

1. ΗΡ Photosmart 8750
Image Hosted by ImageShack.us

ή

2. ΗP Deskjet 9800
Image Hosted by ImageShack.us

Οι ανάγκες μου: Σκοπεύω να εκτυπώνω κυρίως έγχρωμα Α3. Έχω άλλους δυο εκτυπωτές για Α4 αλλά για επαγγελματικούς λόγους χρειάζομαι τον Α3. Οι εκτυπώσεις διπλής όψεως δεν με πολυνοιάζουν, όσο με νοιάζει το να εκτυπώνεουν χωρίς περιθώριο. Πήγα και ρώτησα και με καλύπτουν και οι δυο σ'αυτό.

Από technical specs είναι παρόμοιοι(και οι ελάχιστες διαφορές τους θα γίνουν αντιληπτές περισσότερο από έναν φωτογράφο παρά από εμένα πιστεύω), από τιμή τα ίδια, από εμφάνιση είναι και οι δυο ωραίοι, αλλά κατά βάθος μου αρέσει ο 9800 περισσότερο.

Όμως, ο 8750 έχει ethernet και wireless printer adap και επειδή στο μέλλον σκοπεύω να κάνω μόνη μου/με φίλους γραφείο, αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο option.

Kάποιος που γνωρίζει παραπάνω τι θα με συμβούλευε?

Επίσης, μπορώ το wireless του 8750 να το αντισταθμίσω στον άλλο με bluetooth usb ή αυτά είναι ημίμετρα? Για το ότι ο 9800 δεν έχει ethernet υπάρχει τρόπος παράκαμψης?

Άσε που το νέο (μαύρο) scanner που επίσης θα πάρω ταιριάζει οπτικά πιο πολύ με τον 9800...


γόρδιος δεσμός


υγ: άσχετο. Από χτες, μια τιμή σε εκτυπωτή στο plaisio.gr ανέβηκε κατά 30 Ευρώ!??!! Το ξανατσέκαρα σε χτεσινό κείμενο που τύπωσα. Το έχασαν εντελώς?

|

13 Comments:

At 6/07/2006, Blogger Rodia said...

Ρωτα για την κατανάλωση μελανιών, φρόντισε να είναι ξεχωριστά τα μελάνια ώστε να μην υποχρεώνεσαι να τα αλλάζεις όλα όταν τελειώνει το ένα. Ο Epson που έχω έχει πολύ καλή απόδοση αλλα τρώει πολύ μελάνι και τα μελάνια του είναι ακριβά. Για ΗΡ δεν ξέρω και πολλά. Το δικό μου τον ψώνισα όταν ο ΗΡ δεν ήταν και τόσο πιστός στην απόδοσή του, αλλά νομίζω ότι έχουν αλλάξει πολλά από τότε, 4 χρόνια είναι πολλά για την εξέλιξη των ηλ/κών ειδών που πάει καλπάζοντας!

:-)

 
At 6/07/2006, Blogger evee said...

yRodia, αυτό το είδα πρωτο πρώτο μπας και με βοηθήσει μα not much
Οι τιμές της ΗΡ είναι σαν της epson ας πούμε.

ο 9800(μαύρος) έχει 2 δοχεία μελανιών

Ο 8750(ασημένιος/γκρι) ως φωτογραφικός έχει περισσότερα δοχεία μελανιών (3).

και τα δυο βγάζουν 6 χρώματα.

Περισσότερα δοχεία μελανιών βρίσκονται μόνο σε εντελώς επαγγελματικούς εκτυπωτές(για μέγεθος Α3 μιλάμε πάντα) και δεν σκοπεύω να δώσω τόσα λεφτά για ένα τέτοιο μηχάνημα τώρα.

still in distress

 
At 6/07/2006, Blogger Rodia said...

Να σου πω.. Αμα δεν ενδιαφέρεσαι νε ελέγξεις την οικονομία στην κατανάλωση (είμαι παθούσα, με γονάτισε ο δικός μου!) διάλεξε το design που αρέσει στην καρδιά σου!

:-)

 
At 6/07/2006, Blogger Mave said...

μετά από πολλά χρόνια χρήσης HP εκτυπωτών Α3: φρόντισε να επιλέξεις αυτόν που τυπώνει πιο γρήγορα. Και με λιγότερο κόστος. Χωρίς να έχω δει τις τιμές τους , νομιζω ότι ο 9800 θα ήταν η καλύτερη λύση. (οι φωτογραφικοί της HP το χύνουν αλύπητα για την τσέπη σου το μελάνι).

για το wireless:
στην εκτύπωση δεν πρόκειται να σε βοηθησει με το να είναι ενσωματωμένο στον εκτυπωτή. Όταν μιλάμε για επαγγελματική χρήση, στο σενάριο που κάποιος θέλει να τυπώσει στο αρχ/κο γραφείο από laptop me wireless στήνεις την εξής ιστορία: ένας η/υ παίζει τον ρόλο server, με όλους τους εκτυπωτές πάνω του. Ενα wireless access point αναλαμβάνει να συνδέσει το λαπτοπ με το δίκτυο του γραφείου, και να μοιράσει file shares και εκτυπωτές. Γιατί να μην το έχει ο εκτυπωτής επάνω το wireless? βασικά είναι πολύ αργό για χρήση σε αρχιτ/κο γραφείο ιδιαίτερα όταν μιλάμε για έγχρωμα σχέδια από ACAD ή από άλλο πρόγραμμα. Ένα τυπικό σχέδιο 1MB ACAD στην εκτύπωση θα βγεί γύρω στα 25 με 50 ΜΒ. Άρα είναι καλύτερο να έχεις τον εκτυπωτή σε παράλληλη ή USB 2.0 θύρα για γρήγορη μετάδοση δεδομένων και το wireless router του γραφείου (που αναβαθμίζεται ανεξάρτητα από τον εκτυπωτή) να μοιράζει ασύρματα τους πόρους του γραφείου.

Επίσης αν υπάρχει η επιλογή , διάλεξε τον εκτυπωτή που έχει κοινά μελάνια με κάποιον αλλο εκτυπωτή που έχεις ήδη. θα σου γλυτώσει πολλά λεφτά το να παίρνεις κοινά μελάνια.

 
At 6/07/2006, Blogger evee said...

rodia αλίμονο και αν δεν ενδιαφέρομαι για αυτά τα γμ%#!να τα μελάνια που με έχουν ζαλίσει χρόναι τώρα. Μάλλον όμως δεν με κατάλαβες. Έγραψα ότι αναμεταξύ τους δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, αφού ο 9800 έχει δυο μελάνια ένώ ο 8750 3, αλλά στον πρώτο τελειώνουν ίσως πιο γρήγορα ενώ στο δεύτερο λιγάκι πιο αργά. όπως και να έχει δεν μιλάμε για εκτυπωτές που ο ένας να έχει 2 μελάνια και ο άλλος 6. Πέραν αυτών, ο πρώτος είναι κανονικός και ο δεύτερος φωτογραφικός που λέει και ο mave και το μελάνι το έχει για πλάκα, άρα άμα βρεις άκρη τρύπα μου τη μύτη. Μιλάμε για συναρτήσεις πολλαπλών μεταβλητών!

mave, αυτό με το wireless ομολογώ ότι ήταν και το μεγαλύτερό μου αγκάθι για την αγορά του 9800. Μου έδωσες μαι πολύ ωραία και πρακτική ιδέα!

Νομίζω ότι τώρα είμαι ένα βήμα πιο κοντά στη λύση(κόψιμο) του γόρδιου.
:)

Ευχαριστώ

 
At 6/07/2006, Blogger Mave said...

xairomai pou boithisa :)

 
At 6/07/2006, Blogger Rodia said...

wraia paidia! to'na xeri nibei t'allo!:-)

 
At 6/07/2006, Blogger void said...

Οκ, να πω και γω χωρίς να έχω πρακτική αλλά θεωρητική εμπειρία, τα wifi ΔΕΝ πρόκειται να είναι bottleneck στην ταχύτητα εκτύπωσης, αλλά η μνήμη του εκτυπωτή.

Επιπλέον, αν θέλει κανείς να βάλει έναν εκτυπωτή σε δίκτυο μπορεί με πολλούς τρόπους. Ο ευκολότερος αναμφισβήτητα είναι αν ο ίδιος ο εκτυπωτής έχει δικτυακές δυνατότητες.

 
At 6/07/2006, Blogger evee said...

indeed rodia και mave, INDEED!

δεν φαντάζεστε πόσο έχω πονοκεφαλιάσει με το ζήτημα: οι υπάλληλοι του Πλαισίου δεν κατανοούν ακριβώς τις ανάγκες μας για να βοηθήσουν και τα forums που γράφουν γνώμες και κριτικές είανι ένα χάρβαλο! Ο ένας μιλάει ως φωτογράφος, ο άλλος ως amateur, ο άλλος ως απλός χρηστης...

thankx 2 both

:D

 
At 6/08/2006, Blogger evee said...

οκ, φαίνεται ότι το comment του void γραφόταν την ίδια ώρα με το δικό μου οπότε επανέρχομαι


thankx 2 everybody, είσαστε εξαιρετικοί.


ξεμπερδεύτηκα και μπερδεύτηκα (λίγο ακόμη) μα με μάθατε ένα σωρό πράγματα


:)


θα αποσυρθώ στα ενδότερα, θα συσκευθώ μπας και ξεμπερδευτώ και θα επανέλθω με τον νέο μου Α3!


και γαμώ


;)

 
At 6/08/2006, Blogger Mave said...

@void

(και στην evee φυσικά)

όσα λές για την μνήμη/ασύρματο του εντυπωτή είναι σωστά.

το πρόβλημα σε επαγγελματικό περιβάλλον όμως όπου παραπάνω από 2 άτομα χρησιμοποιούν πόρους σε κοινή χρήση (στο κλασσικό Αρχ/κο γραφείο αυτοί είναι file shares και εκτυπωτές) θέλεις να στείλεις μια μεγάλη μελέτη για εκτύπωση , αρκετά δηλαδή αρχεία σε αριθμό. Μέχρι στιγμής η μικρή μου εμπειρία σαν admin σε αρχ.γραφείο μου έχει δείξει ότι δεν υπάρχει καλύτερη πρακτική λύση από το να έχεις έναν server να τα αναλαμβάνει όλα αυτά.

Ο πρώτος λόγος είναι το γεγονός ότι ξεφορτώνεις τη μνήμη του δικού σου η/υ από το να κρατάει την ουρά εκτύπωσης σε άλλον η/υ που έχει αυτόν τον ρόλο( ο server δηλαδή) στέλνεις τα αρχεία, ασ πούμε 20 εκτυπώσεις, και ανακαλύπτεις ότι το 6ο στη σειρά εκτύπωσης πρέπει να ακυρωθεί γιατί έχει λάθος. άλλα δεν θέλεις να ακυρώσεισ και τα υπόλοιπα 14 που έπονται.Μπαίνεις στον σερβερ, ακυρώνεις το 6ο και όλα καλά.
με τον εκτυπωτή απευθείας πάνω στο δίκτυο , η σειρά εκτύπωσης θα είναι τοποθετημένη στον δικό σου η/υ και θα του τρώει μνήμη που χρειάζεσαι για να κάνεις άλλα πράγματα.

Σε γεινκές γραμμές: οι σερβερ έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης. Μπορεί να κοστίζει κάτι παραπάνω να πάρουμε ένα εξτρα μηχάνημα για τη δουλειά μας, αλλά θα μας κάνει τη ζωή ΠΟΛΥ εύκολη όταν είμαστε σε περιβάλλον με >2 ατομα. Εννοείται επίσης ότι κρατάμε τα αρχεία μας σton server και όχι στο δικό μας η/υ!

ΥΓ: στο γραφείο τρέχουμε linux στους servers , και για εκτυπώσεις και για μόίρασμα αρχείων και για μοίρασμα internet. Πλεόν δεν τρώω καθόλου χρόνο να διορθώνω προβλήματα στα μηχανήματα αυτά, ενώ με τα windows έτρεχα και δεν έφτανα, οπότε μένει παραπάνω χρόνος για Αρχ/κη.

 
At 6/08/2006, Blogger evee said...

wow!

I am amazed από την κουβέντα σας!

keep on that way.. βοηθάτε απίστευτα και εμένα και όσους ρίχνουν μια ματιά σε αυτά τα comments αφού όένας μιλάει με τις τεχνικές γνώσεις και ο άλλος με τις πρακτικές


I am amazed..!
το είπα?

 
At 6/09/2006, Blogger noarch said...

Ο Epson 1290S είναι ο καλύτερος για το σπίτι ενός αρχιτέκτονα...
Μαζί με το superA3+ που εκτυπώνει,
διαθέτει και ρολό που μπορεί να τυπώσει χαρτί μήκους 6 μέτρων και πλάτους 0.35 (όσο δίνει το Α3+ δηλαδή)
Είναι κάτι σαν πρόχειρος plotter, ο μεγαλύτερος, εξυπνότερος και φθηνότερος των εκτυπωτών αυτής της κατηγορίας.
Κάνει περίπου 280 Ευρώ (απο ότι ξέρω) και προσφέρει τις δυνατότητες των μοντέλων Α1(πλοττερ) που κάνουν 1800 Ευρώ
Διαθέτω τα μοντέλα 1280 (σπίτι) και 1290S (γραφείο) και είμαι πολύ ευχαριστημένος τα 3 χρόνια που χρησιμοποιώ το 1280 και τον ένα χρόνο το 1290S

Έχω και HP (περσινό μοντέλο) και το τελευταίο μοντέλο CANON PIXMA 5200 με ξεχωριστά μελάνια και είναι της πλάκας! Την ποιότητα της Epson κανείς!χρόνια δουλεύω σε αυτά τα εργαλεία με εικόνες και σχέδια... Ο 1290s είναι μαύρος με σκούρο ανθρακί, αν αυτό ενδιαφέρει...
Πέρας εμπειρικών και τεχνικών αναζητήσεων@#@#$%@#$%@#$%@%$%
Για περισσότερες πληροφορίες, στους έμπειρους παλιούς καλούς σχεδιαστές CAD και 3Dδες.
Υπάρχουν πολλοί που θυμίζουν τους βετεράνους του Βιετνάμ άλλωστε...

 

Post a Comment

<< Home