Thursday, August 24, 2006

μείον ένα: Πλούτωνας

Image Hosted by ImageShack.us

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΙΑU(International Astronomical Union), από σήμερα το πλανητικό μας σύστημα έχει 8 πλανήτες.

Image Hosted by ImageShack.us

Kαι αυτό διοτι μετά από μελέτες ετών, ο Pluto - Πλούτωνας από πλάνητας έγινε έκπτωτος. Τέως. Εξ.

Image Hosted by ImageShack.us

Για το Χάροντα κουβέντα. Δεν ανησυχώ όμως. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να τον θρηνήσει.

|

9 Comments:

At 8/25/2006, Blogger Oneiros said...

Χαλάστηκα. Επειδή δηλαδή έχει ελλειπτική τροχιά που τέμνει εκείνη του Ποσειδώνα, δε θεωρείται πλανήτης. Άσε που τα ρίχνουν όλα στον UB313. Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα ανακαλύψουμε πολύ πιό παράξενους πλανήτες από τον Πλούτωνα. Επειδή τα τηλεσκόπιά μας δε μπορούν να δουν ακόμα αρκετά μακριά, γινόμαστε κοντόφθαλμοι και διυλίζουμε τον κώνωπα...

 
At 8/25/2006, Blogger Oneiros said...

..όπως λέει κι ο ιδιοκτήτης ομώνυμου εστιατορίου στο Frisco: "Pluto gets no respect, man"

 
At 8/25/2006, Blogger zavalos said...

Επειδη ειχα ωροσκοπο τον Πλουτωνα, τωρα τελευταια, ειχα περιεργα γεγονοτα στη ζωη μου. Με το που ξεκαθαρησε το γεγονος αυτο και αλλαξα ωροσκοπο, ολα μπηκαν στη θεση τους. Να βγαλουν και ενα φιρμανι να μην ειναι ποτε αναδρομος ο ερμης και τι στον κοσμο.

>>ελλειπτική τροχιά που τέμνει εκείνη του
>>Ποσειδώνα,
Ξερεις ποσο επηρεαζε τον οικονομοικο τομεα;

Καθε φορα που τον ετεμνε, ειχα 40 χιλιαρικα ζημια.

Τι τα θες; Ο λαουτζικος τα πληρωνει ολα....

 
At 8/25/2006, Blogger evee said...

άστα zavale... ένα δράμα

εγώ πάλι τα βρίσκω μπαστούνια όταν εμβαθύνω στα ζώδια

πιο ζώδιο να διαβάζω? το κανονικό μου ή τον ωροσκόπο?

Πότε αρχίζεις να διαβάζεις τον ωροσκόπο δεν έχω καταλάβει ακόμη.

Μετά τα 27-28? Όταν αρχίζεις να δουλεύεις?

Να ξέρω να μη διαβάζω αντικρουόμενες απόψεις και μπερδεύομαι δηλαδή...

για να μην μπω στα περί χρωμάτων/αριθμών/λίθων του κάθε ζωδίου... να μην μπορώ η κοπέλα να φορέσω το χρώμα που μου πρέπει?
αν είναι ποτέ δυνατόν!

 
At 8/25/2006, Blogger marl(t) said...

τώρα εξηγούνται όλα...πάντως το ότι τέμνει την τροχιά του Ποσειδώνα δε σημαίνει ότι αντικαθίσταται αυτομάτως ο Πλούτωνας από αυτόν στο ζωδιακό κύκλο. Πολύ φοβάμαι ότι θα έρθουν όλα τα πάνω κάτω στη ζωή όλων μας και σαν να μην έφτανε αυτό προβλέπω να επέρχεται και σχίσμα στις τάξεις των αστρολόγων:οι πλουτωνικοί θα είναι κάτι σαν τους παλαιοημερολογίτες. Μαύρος χειμώνας μας περιμένει...

 
At 8/25/2006, Blogger Sleeper in Metropolis said...

Στενοχωρέθηκα πολύ για τον καημένο τον πλανήτη. Εκεί που κάθεσαι στην ησυχία σου, τσαφ, να'ρθουν οι γήινοι να σε καθαιρέσουν γιατί λέει δεν είσαι αρκετά μεγάλος ή η τροχία σου διασταυρώνεται δεν ξέρω γω τι; Τι νταβατζιλίκια είναι αυτά. Φεύγει ή δε φεύγεις μετά από το ηλιακό να τους φτύσεις όλους;
Κρίμας το παιδί, κρίμας.

 
At 8/25/2006, Blogger ggl said...

Μετά την ανακοίνωση ότι δε θεωρείται πια πλανήτης, ο Πλούτωνας μειδίασε και κάτι ψιθύρισε στον Χάροντα. Αλλά ποιος ασχολείται με βράχια που δεν είναι καν πλανήτες.

 
At 8/25/2006, Blogger evee said...

εγώ ασχολούμαι!
επίσης ασχολούμαι με μαύρες τρύπες, σύμπαντα βρέφη, άλλα δοκίμια, σκουλικότρυπες και το γιατί -όπως έμαθα χτες βράδυ- ο Φακίνος έβαλε το χειμώνα στο Underworld το SEX της Κοκκίνου ανάμεσα στο σύνηθες ρεπερτόριο και οι κινούμενοι σαν εκρεμμές συνήθεις ύποπτοί εξακολούθησαν την ταλάντωσή τους.

Νομίζω ότι είναι προφανές ότι όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους και ανάγονται στον -δορυφόρο?- Χάροντα.

Θα βγάλω και την αντίστοιχη θεωρία, θα πάρω και το Nobel και θα φύγω με διαστημόπλοιο από τη Στοκχόλμη με δυο λυσσασμένα κακοχτενισμένα κανίς και ροζ lip gloss να πάω να δω ιδίοις όμμασι.

 
At 8/29/2006, Blogger IRQueen said...

Μα που να σκίσω το αρμάνι στριγκάκι μου, που λέγανε και τα παιδιά του Πρωινού Φρικασέ [πριν "πουληθούν" στον ακριβότερο και σαχλότερο ραδιοφωνικό σταθμό από τον οποίον εκπέμπουν τώρα]!

Ότι ο Πλούτωνας θα απασχολούσε τα μυαλά τόσων ανθρώπων μακρυά από την πλανητική επιστημή ούτε στα πιο τρελλά μου όνειρα δεν μπορούσα να φανταστώ... άτομα που δεν γνωρίζουν π.χ. ότι ο Άρης έχει δύο γιαλαντζι φεγγάρια και ότι η Αφροδίτη η καημένη δεν έχει κανένα, μιλάνε για τον μικρούλη ένατο πλανήτη μας λες και είναι ο κοντινότερος γείτονας [και δεν αναφέρομαι στους αξιότιμους bloggers που σχολιάζουν εδώ, πριν φάω διαστημικές παντόφλες!]

Τελικά, πότε θα πάψω να εκπλήσσομαι για την δύναμη των ΜΜΕ και ενός καλοστημένου ρεπορτάζ;!

ΥΓ. Για τους φίλους που θέλουν να ξέρουν ότι και ο Δίας έχει δακτύλιους και ότι ο Κρόνος έχει 34 [μάλιστα, τριάντα-τέσσερα] φεγγάρια, παραπέμπω [επιστημονική αδεία, καταλαβαίνετε] στο έγκυρο http://www.nineplanets.org/.

 

Post a Comment

<< Home