Wednesday, August 23, 2006

κείμενο περί blogs στην Καθημερινή

WOW! Τι ωραία έκπληξη ήταν αυτή σήμερα!

Ο Νίκος Βατόπουλος, των εικαστικών της Καθημερινής, γράφει σήμερα ένα άρθρο για τα blogs και την αρχιτεκτονική, με τίτλο: "Τα blogs δείχνουν το δρόμο". Πρέπει να ανακάλυψε το τεύχος του περιοδικού "Αρχιτέκτονες" που αναφέθηκε σε προηγούμενα posts (εδώ και εδώ).

Χαίρομαι ιδιαίτερα τόσο για τα απόνερα που προκάλεσε η δημοσίευση στο περιοδικό αυτή καθεαυτή, όσο και για τη συμμετοχή του blog αυτού στο εγχείρημα. Όλο αυτό ακούγεται λίγο σαν οσκαρικός λόγος, αλλά η αλήθεια είναι ότι νιώθω ιδιαίτερη χαρά όταν ανάβει η κουβέντα περί αρχιτεκτονικής. Για αυτό και νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω όλους. Υπάρχουν πολλοί bloggers με ένα κάρο δημοσιεύσεις για αυτούς και τα εξαιρετικά τους κείμενα, αλλά το "datascape" είναι ένα blog με πολλά κομμάτια ειδικής θεματολογίας. Αυτό για εμένα είναι που δίνει ξεχωριστή βαρύτητα σε αυτές τις δημοσιεύσεις. Με εκπλήσει και με ευχαριστεί. Πολύ. Γιατί μου δίνει ελπίδα για την ανάπτυξη ενός ευρύτερου διάλογου για την αρχιτεκτονική. Μακάρι.


Είχα πει να μη μου βγει οσκαρικός λόγος, αλλά σήμερα με έχει πιάσει κατιτίς το συναισθηματικό και δεν βλέπω να τη γλυτώνω την υπερπαραγωγή. Οπότε υποκλίνομαι και αποσύρομαι.

Labels: ,

|

6 Comments:

At 8/23/2006, Blogger S G said...

ωχ και πανω που στο εγραφα

το ενοχλητικο παντως για μενα ειναι οτι ενω μιλανε για μπλογκς και με καλα λογια, ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ο αρθρογραφος πηρε οτι πηρε μονο απο το εντυπο περιοδικο και δεν εριξε καμμια ματια στα πρωτοτυπα ηλεκτρονικα μεσα...

 
At 8/23/2006, Blogger evee said...

ναι, καταλαβαίνω τι λες

δεν ξέρουμε με σιγουριά, αλλά παίζει και να έχεις δίκιο

και αν είναι έτσι είναι όντως ξενέρωμα

μα νομίζω είναι θέμα χρόνου η εξοικείωση με το internet για όλους

:)

 
At 8/23/2006, Blogger Rodia said...

"..είναι θέμα χρόνου η εξοικείωση με το internet για όλους"
Καλά.. άμα δίνουμε τόσο εύκολα συγχωροχάρτι σε αυτούς που έχουν επάγγελμα τα ΜΜΕ.. τι να περιμενουμε;..

..το γράφω εδώ μπας και το δει κανας ενδιαφερόμενος, δλδ.. τα λέω στην πεθερά για να τ' ακούει η νύφη!.. έτσι δε λένε..?..

:-)

 
At 8/23/2006, Blogger evee said...

rodia νομίζω μου τα ψάλλεις άδικα

εντάξει με τα περί νύφης και πεθεράς, μα όσο δεν ξέρουμε τι διάβασε κάποιος και πως, διατηρώ μερικές επιφυλλάξεις

Ή αρνούμαι να μπω στο κλίμα της γκρίνιας. Δες το όπως θες.

Για τα περί εξοικείωσης με το internet όμως θα επιμείνω. Και δεν εννοώ μέχρι να πεθάνει η γενιά που αρνείται να χρησιμοποιήσει υπολογιστή. :Ρ

Νομίζω ότι είναι λοιπόν καθαρά θένα χρόνου. Φυσικά πάντα θα υπάρχουν κάποιο αμετανόητοι, μα μου έχει κάνει εντύπωση, ότι τελευταία δυο γυναίκες από το συγγενικό μου περιβάλλον (over 40s, η μια μάλιστα μένει και επαρχία), καμμία σχέση με τους υπολογιστές, από τους χειρότερους δυνατούς "πελάτες" που θα φανταζόταν κανείς δηλαδή, με έχουν ζαλίσει στις ερωτήσεις. Τι είναι, πως, που κλπ. Η μία μάλιστα έχει αρχίσει να κάνει και μαθήματα υπολογιστών.

Όλα αυτά από τότε που καταλάβαν πως με το internet μπορούν να απλοποιήσουν τη ζωή τους.

not bad in my opinion!

 
At 8/23/2006, Blogger Rodia said...

Δεν τα ψάλλω σε σένα!!! Πως παρανοείται ο γραπτός λόγος τελικά...
Εγραψα ό,τι έγραψα μπας και οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ των ΜΜΕ, εξοικειωθούν επιτέλους με το μέσο. Δεν αναφέρομαι σε υπερήλικες κυρίες, (και) για νέους δημοσιογράφους πρόκειται. Αυτοί δεν δικαιολογούνται. ΑΜΑΝ!
..δε φαντάζομαι να έχεις αντίρρηση..
(το προηγούμενο σχόλιό μου έγινε συνδυάζοντας το προηγηθέντα σχόλια: του S G και το δικό σου. Σχολίασα την απάνηση που του έδωσες, αυτό είν' όλο)

σμουτς!:-)

 
At 8/23/2006, Blogger evee said...

cool

παρανόηση indeed - απλά ήθελα να το ξεκαθαρίσω

:)

SMOOTCH 2!

 

Post a Comment

<< Home