Wednesday, October 04, 2006

οραματισμός 1

Με δεδομένο ότι στις περισσότερες κεντρικές συνοικίες των ελληνικών πόλεων επικρατεί το συνεχές οικοδομικό σύστημα (κολλημένες πολυκατοικίες).

Image Hosted by ImageShack.us

Οι κεραίες ξηλώνονται από τις ταράτσες.

Και οι διαφημίσεις ξηλώνονται από τις ταράτσες.

Οι ταράτσες φυτεύονται ή έχουν ρηχές πισίνες για να δροσίζονται οι ιδιοκτήτες κατά το καλοκαίρι.

Οι ιδιοκτήτες αποφασίζουν ότι οι ταράτσες είναι δημόσιος χώρος και τις ενώνουν με διαδρόμους, σκαλοπάτια, κάγκελα. Τα απογεύματα έτσι, κάνεις βόλτα πιο κοντά στον ουρανό. Τα βράδια, πίνεις ένα κρασί πιο κοντά στο φεγγάρι.

Γέφυρες που και που ενώνουν τις ταράτσες του ενός οικοδομικού τετραγώνου με τις ταράτσες του επόμενου. Προσοχή να δίνουν αίσθηση ασφάλειας. Όχι πολλές για να μη φαίνεται σαν κλουβί στους περιπατητές του δρόμου από κάτω. Στους ιπτάμενους διαδρόμους μπορείς και να κάνεις jogging. Και μετά να ξεκλειδώσεις την (πάνω πόρτα) της πολυκατοικίας σου να κατέβεις στο σπίτι σου. Ο αέρας ακούγεται ανάμεσα από τα φύλλα των δέντρων.

Labels:

|

3 Comments:

At 10/04/2006, Blogger Oneiros said...

Architecting the Thieves' Highway... Μέσα!

Ειλικρινά, αναρωτιέμαι μερικές φορές πως είμαστε τόσο κοντόφθαλμοι οι άνθρωποι.

 
At 10/05/2006, Blogger IRQueen said...

Ha, you said it my friend Oneire... όταν γυρνούσα κάθε 4μηνο στο σπίτι μου από τα ξένα και έβγαινα στο μπαλκόνι και ένοιωθα λες και ο ήλιος έλαμπε πιο πολύ, λες και είχε παραπάνω ουρανό... και ήταν ακριβώς αυτό, πάνε οι ιδιωτικές κεραίες, μία μικρή μόνο μοντέρνα για όλη την πολυκατοικία... και οι υπόλοιποι βλέπαμε λίγο περισσότερο από το απέραντο γαλάζιο!

 
At 10/07/2006, Blogger civil said...

Καταπληκτικά απίστευτο, απίστευτα καταπληκτικό!

 

Post a Comment

<< Home