Thursday, March 29, 2007

ανταπόκριση από το μέτωπο

Τι άλλο να κάνεις όταν τελειώνεις τη δουλειά σου κανονικά μετά από 1μιση μήνα?

Μα τι άλλο?

Βυθίζεσαι στα χαρακώματα του shopping!

Και τι shopping. Στο περίφημο υποκατάστημα της φτηνής αλυσίδας ρούχων Η&Μ, που έχει γεμίσει την υπόγεια (μετρό) και την υπέργεια Αθήνα με αφίσες με τη Madonna, countdowns τςν ημερών ως τα εγκαίνια κλπκλπ. Μεν επειδή έχουμε και μια σοβαρότητα ως κοπέλες (βλ Alvaro Siza χτες) έχουμε το άλλοθι ότι μας αρέσουν τα "urban culture events". Καλό ε? Έχει και εγκαίνια.

Image Hosted by ImageShack.us

Αν και είναι καμμιά ώρα πριν κλείσει, απέξω γίνεται της μουρλής. Έχει και ουρά. Πάει και τελείωσε. Έχουμε γίνει Ευρώπη. Μπαίνω (με τύψεις λόγω του επιπέδου μου που ανέφερα πριν -για όποιον το ξέχασε- και με ανακούφιση που το ζήτημα θα είναι τώρα η αναμονή και όχι η παράδοση του κτιρίου-συμβόλου πόλης που μελετάμε στο γραφείο) στην ουρά. Ευτυχώς δεν περνάνε 5 λεπτά και μπαίνω μέσα. Αλλιώς θα την έκανα. Είπαμε αλλά όχι και έτσι.

Το Η&Μ έχει πολύ πλάκα. Δεν έχει την ποικιλία ή τις τιμές της Αγγλίας αλλά η ζούρλα των εγκαινίων μου φαίνεται πολύ αστεία μέσα σε όλα αυτά που απασχολούν το κεφάλι μου τις τελευταίες ημέρες. Βλέπω το χάος σαν όαση ας πούμε.

Τα ρούχα είναι του γνωστού ύφους Η&Μ. Μα μου έκαναν εντύπωση 3 πράγματα.

1. Μάλλον έχουν καλέσει πωλητές από Αγγλία και Γερμανία για εκπαίδευση των ντόπιων, γιατί οι μισοί πωλητές μιλάνε αυτές τις γλώσσες. Πρέπει να τους έχουν κάνει μαθήματα ελληνικών γιατί κάποιοι ξέρουν και τα νούμερα στα ελληνικά, και εκσφενδονίζουν λέξεις όπως "γιλέκο" ή ατάκες του βαθμού δυσκολίας "Χριστόφορε εδώ δεν ήταν τα μαύρα?", με ξενική προφορά πάντα. Πρέπει να έχουν φρικάρει που οι έλληνες (σε αντίθεση με τους άγγλους πχ) βγάζουν τα ρούχα από τις κρεμάστρες στα δοκιμαστήρια και τα πετάνε όπου βρουν. Όπως και να έχει, το όλο αναδίδει μια ατμόσφαιρα πολύ γιουροπίαν που σε κάνει να νιώθεις cosmopolitan. Στο Η&Μ, ναι.

2. Μάλλον δεν ξέρουν ότι "δις ιζ Γκρις" και κανένας δεν κοιτάει την ώρα του διότι δεν ανακοινώνουν ότι "το κατάστημα θα κλείσει σε 15 λεπτά" με αποτέλεσμα να είναι 9 και 5 και να προσπαθούν να τους διώξουν όλους ευγενικά μα σύντομα.

3. Η δε τσάντα είναι επική. O κολοφώνας της σημειολογίας. Από όλες τις απόψεις. Τρελαίνομαι για κάτι τέτοια.

Image Hosted by ImageShack.us

Labels:

|

5 Comments:

At 4/02/2007, Blogger kostas said...

Υπαρχει κανενα καταστημα με φθηνα αρχιτεκτονικα βιβλια και περιοδικα?
Ειδα ενα βιβλιο που εκδιδει το ΤΑΠ,σχετικο με τις εκκλησιες της Βεροιας και τρομαξα,44 eurakia!
Υποτιθεται πως αυτα ειναι παιδαγωγικα,σπουδαστικα κλπ.Δεν ειμαστε tourist in Greece!

 
At 4/12/2007, Blogger evee said...

kosta δεν νομίζω πως υπάρχει κανένα κατάστημα με φθηνά αρχιτεκτονικα βιβλια και περιοδικα. Υπάρχουν κάποιοι εκδοτικοί οίκοι με φθηνά βιβλία, όπως ο Taschen, αλλά για ελληνική αρχιτεκτονική δεν νομίζω. Ένας λόγος όμως που τα βιβλία/περιοδικά αρχιτεκτονικής είναι ακριβά είναι οι φωτογραφίες.

Αν αγοράσεις ένα βιβλίο που δεν έχει φωτογραφίες όμως (στο stand "θεωρία αρχιτεκτονικής" του Παπασωτηρίου ας πούμε), είναι πολύ φθηνότερα. Και συνήθως περιέχουν κάποιες φωτογραφίες, που δεν είναι τυπωμένες σε glossy χαρτί.

από περιοδικά, προτείνω -with all my heart- το εκπληκτικό "ΤΗΕ PLAN". Το ανακάλυψα πρόσφατα, είναι από τα φθηνότερα περιοδικά, παρουσιάζει εξαιρετικά κτίρια, με ωραίες -και μεγάλες- φωτογραφίες, και (για τους ενδιαφερόμενους) σοβαρές κατασκευαστικές λεπτομέρειες.

 
At 4/12/2007, Blogger kostas said...

Ευχαριστω για τις πληροφοριες.
Χριστος Ανεστη.

 
At 4/12/2007, Blogger evee said...

αληθώς ανέστη kosta

 
At 4/17/2007, Blogger IRQueen said...

Λοιπόν, Evee, τελειώνω σεμινάρια στην Πεντέλη στις 14:00. Αν βάλω πτήση στις 23:00 προλαβαίνουμε να σηκώσουμε όλο το H&M;;; ή να φύγω την άλλη μέρα;;; :) :) :)

 

Post a Comment

<< Home