Monday, June 04, 2007

gbc07


σε ώρα bloggoπερισυλλογής

Το Greek Blogger Camp στην Ίο έλαβε τέλος. Πέρασα πολύ ωραία, γνώρισα πολλούς ανθρώπους, άλλαξα παραστάσεις και έπαψα να σκέφτομαι τα της δουλειάς για λίγο. Το ξενοδοχείο Ios Palace στο Μυλοπότα ήταν υπέροχο, η ατμόσφαιρα χαλαρή, η παρέα ζωντανή, το φαγητό υπέροχο και το wireless προβληματικό.

Για φωτογραφίες κλπ θα σας στρέψω στο flickr, technorati με tag gbc07 ή για ένα slideshow στο blog του πολυσχιδή διοργανωτή. Φαντάζομαι όμως ότι όλοι έχουν αρχίσει να γράφουν ήδη (καλή ώρα: matt, Steve, vrypan, metablogging, wiggler, Πάνος και έπεται συνέχεια)

Η μόνη πρόταση που έχω να καταθέσω για το μέλλον είναι στα επόμενα συνέδρια "greek blogger camp" 08, 09 and so on να υπάρχoυν περισσότερες μη τεχνικές ομιλίες. Υπάρχουν πολλοί bloggers (οι περισσότεροι υποθέτω) που ούτε έχουν ιδέα από προγραμματισμό (και δεν οφείλουν άλλωστε) ούτε είναι web developers. Εξάλλου το μέσο από μόνο του είναι πολύ σημαντικό, μα και το τι δημιουργείται λόγω αυτού ή οι ανάγκες των χρηστών του επίσης. To συζήτησα και με άλλους και νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που θα συμφωνήσουν. Ομιλίες από bloggers ας πούμε. Κάποιοι παλιοί και κάποιοι ψάρακλες πχ. Από την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Κάποιοι που να γράφουν με μια συγκεκριμένη θεματολογία και κάποιοι που όχι. Κάποιοι που συμμετέχουν σε ομαδικό blog κάποιοι του ατομικού. Στη συγκεκριμμένη περίπτωση του gbc07 το πνεύμα φαινόταν από τη λίστα των ομιλητών, μα τoυ χρόνου θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί.

Α! Έχω και δεύτερη πρόταση. Προτείνω την ανέγερση μνημείου του "άγνωστου blogger". Εναλλακτικά παίζουν και οι αδελφές κατηγορίες του "ανώνυμου σχολιαστή" και του "μανιακού spammer". Άμα δεν μας αρέσουν τα μνημεία, υπάρχουν πάντα οι λεωφόροι, οι οδοί, τα γήπεδα, τα αεροδρόμια. Πεδίον δόξης λαμπρόν.
Αυτά.

Εν κατακλείδει (τι κατακλείδει δηλαδή που χαλαρά θα παίξει update) η πρωτοβουλία του Στέφανου ήταν εξαιρετική. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Παιδιά χάρηκα πολύ που σας γνώρισα. Σας ευχαριστώ όλους για τις δυο πολύ όμορφες ημέρες που μοιραστήκαμε

Labels: ,

|

6 Comments:

At 6/05/2007, Blogger Titanas said...

Η ιδέα για τις μίνι ομιλίες από όλους όσους παρακολουθούσαν ακούστηκε και από άλλους και την βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα!!

Σε ευχαριστώ πολύ που ήρθες!

 
At 6/05/2007, Blogger evee said...

titana πρέπει να σε εξουθενώσαμε :Ρ

αυτό το είπε το smallyellowfish (http://www.smallyellowfish.com/blog/archives/89#more-89)


τεσπά, και εις άλλα με υγεία ;)

 
At 6/06/2007, Blogger Titanas said...

@evee: Δεν έχω παράπονο!~

 
At 6/11/2007, Blogger Stefanos said...

Εχασα γαμώτο!
Αλλά έχετε χάρη που εκείνο το Σάββατο γενεθλίαζα και δεν μπόρεσα να κάνω την έκπληξη..
νεξτ ταϊμ

 
At 6/11/2007, Blogger Stefanos said...

Υπάρχει και η κλασσική διαχρονική κατηγορία του απλού μαλάκα. Οφείλουμε μεγάλο άγαλμα.

 
At 6/11/2007, Blogger evee said...

:Ρ Σιγά και εσύ. Με το μαλακό.

Τόσα blogοmeetings γίνονται. ;)

 

Post a Comment

<< Home