Thursday, March 27, 2008

Κύρ-ιωσ


stands for: "ο Κύριος Ιωσούλα"

Το φαινόμενο είναι γνωστό αλλά κάθε φορά που το ξαναματασυναντώ, συνεχίζει να με εκπλήσσει: Άντρες, που ενώ είναι νέοι και μορφωμένοι και παρόλο που ασχολούνται με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει την σήμερον, συμβαίνει να έχουν μια φαλλοκρατική αντιμετώπιση απέναντι στις γυναίκες. Καλά, δεν ξέρω τι κάνουν με όλες τις άλλες, με εμένα όμως σίγουρα.

Ναι, ακόμη υφίσταται αυτό το είδος. Σαν τις μικροιώσεις που όσο και να εξελίσσεται η ιατρική επιστήμη, υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Στην αρχή -με καλή προαίρεση- το βλέπεις ως humor, μα στην πορεία παρατηρείς ότι η στάση τους είναι βαθειά απαξιωτική. Συμπεραίνω λοιπόν, με ολίγη λύπη οφείλω να ομολογήσω, once more ότι ούτε τα βαριά πανεπιστημιακά χαρτιά κάνουν τίποτα, ούτε οι high tech ενασχολήσεις μπορούν εύκολα να αντισταθμήσουν την έλλειψη παιδείας που ίσως ανάγεται στην οικογένεια και τις αξίες που έχουν καταγραφεί στο λειτουργικό σύστημα του καθενός από τα τρυφερά παιδικά του χρόνια. Αλλάζει, δε λέω, αλλά δύσκολα το συγκεκριμμένο σύστημα επιδέχεται αναβάθμισης.

Το παρήγορο για όλους αυτούς όμως, είναι ότι υπάρχουν γυναίκες που έχουν μάθει να ζουν με τα beta version. Εξαιρετικό για την συναισθηματική τους ισορροπία, δυσάρεστο από μια άλλη οπτική γωνία όμως, καθώς πολλαπλασιάζονται.

Τέλος πάντων. Με το πέρασμα του χρόνου, ακόμη και οι πιο αραχνιασμένοι ένα βήμα θα το κάνουν. Έχει το ενδιαφέρον του πάντως να τους βλέπεις να έρχονται σε επαφή με τον κανονικό (updated) κόσμο. Σοκ και δέος.

Labels:

|

5 Comments:

At 3/27/2008, Blogger urban wind said...

Αχ αγαπητή ...ανεξαρτήτως φύλου,ότι είναι ο καθένας μας το έχει καθορίσει η οικογένεια και οι ιδεές που μας έχουν εμφυσήσει οι γονείς μας,το λέω και το φωνάζω με λατρεία.Ο άντρας,ανεξαρτήτως μόρφωσης και οικονομικής κατάστασης,πρέπει να το έχει δουλέψει μέσα του σαν ιδέα και σκέψη,ώστε να φτάσει σε σημείο να μπορεί να καμαρώνει όταν έχει δίπλα του μια γυναίκα με ίσες ή και παραπάνω ικανότητες από αυτόν και όχι να την υποτιμά.Και τελικά δε νομίζω ότι χαμπαριάζουν και πολύ οι τύποι που περιγράφεις γιατί στο τέλος θα βρουν κάποια αδύναμη και ανασφαλή νέα που θα τους θαυμάζει και θα τους ανεβάζει σε όλα τα επίπεδα.Δυστυχώς!!

 
At 3/30/2008, Blogger Thrass said...

Τσ, τσ, τσ... όλο παράπονα, όλο παράπονα...
Σε μερικές δεκαετίες που δε θα υπάρχει άνδρας που να τού σηκώνεται, θα αναπολείτε τούς παλιούς :)

 
At 3/31/2008, Blogger urban wind said...

Τι σημαίνει όλο παράπονα?Δηλαδή πρέπει να αρνηθούμε τη γνώση,για να μη νιώθουν άσχημα ορισμένοι και μετά δε τους σηκώνεται?
Τζίσους κράιστ!!

 
At 3/31/2008, Blogger evee said...

τζάμπα αρπάζεσθε φίλοι και αγαπητοί

κανείς από ότι το κόβω δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει γνώμη (at least not me :P)

ο χρόνος λοιπόν θα δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος όχι

 
At 4/04/2008, Blogger Stavros Martinos said...

(αν είστε στη δουλειά, μην βιαστείτε να ανοίξετε το παρακάτω link, το έχει και με μεγάαααλα γράμματα...:)

Χωρίς να παίρνω θέση, επειδή πραγματικά έχω μείνει με πάρα πολλές απορίες, αυτός σας θυμίζει τον κύριο τέλειο; Ένας ψυχίατρος μπορεί να έλεγε ότι είναι η προσωποποίηση της ψυχικής υγείας. Ούτε ιωσούλα ούτε τίποτα. Εγώ πάλι δεν ξέρω τί να πω.

Αξίζει να ψάξετε λίγο το site και να διαβάσετε κάποια κείμενα. Δεν ξέρω ακόμα τί είναι για γέλια και τί είναι για κλάματα.

 

Post a Comment

<< Home