Tuesday, March 04, 2008

open coffee #9

Ο dimitris μου το έχει πει καιρό. Εγώ πότε δεν προλάβαινα, πότε βαριόμουν, πότε, πότε, πότε. Τρίτη βράδυ σήμερα και πήγα. Το opencoffee θα το έχετε ακουστά ίσως πολλοί. Εν τάχει να πω πως είναι συναντήσεις που γίνονται κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα στο bios της Πειραιώς, κατά τις 6, με θέμα το internet. Κυρίως αφορούν σε start-ups, δηλαδή επιχειρηματικές κινήσεις που γίνονται στο internet ή που χρησιμοποιούν το internet για τη δουλειά τους. Κάθε φορά γίνονται παρουσιάσεις 5 λεπτών από τους ομιλητές και ακολουθούν ερωτήσεις. Οι ομιλητές είναι 4-5. Σήμερα μίλησαν οι zuni.gr, o kanalia.tv, η Έλενα Σπυροπούλου δικηγόρος της ένωσης Ελλήνων Χρηστών internet και τα παιδιά του skroutz.gr.

ακολουθούν σκέψεις ατάκτως ερριμένες:

- δεν βαρέθηκα. Σύντομες παρουσιάσεις, 2 the point (ευτυχώς δεν τους παίρνει και για παραπάνω με τα 5 λεπτά της παρουσίασης), υψηλό επίπεδο

- έλεος, όταν γράφει κάποιος slide στο powerpoint ας τσεκάρει την ορθογραφία. Γαμώ τις τεχνολογίες μου γαμώ.

- οι ερωτήσεις που έγιναν στους ομιλητές κατά πλειοψηφία ήταν πολύ καλές. Υπήρξαν και μερικές ανόητες (ναι ρε φίλε, κάπου θα φορολογείσαι, αν έχεις έδρα Ελλάδα, στην Ελλάδα, αν έχεις στον Άγιο Δομήνικο, εκεί. Διάλεξε αν μπορείς να κάνεις offshore και τελείωνε). Τι να κάνεις? Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

- είδα γνωστούς από το blogger camp της Ίου του καλοκαιριού (1, 2, 3) που μας πέρασε και πολύ το χάρηκα. Γνώρισα επίσης και τα παιδιά του "ψηφιακή Ελλάδα", της εκπομπής στην ΕΤ1 που ασχολείται κάθε Δευτέρα βράδυ 7:00-8:00 (πλην απροόπτου) με θέματα internet. Aν η γνώμη μου ως τώρα ήταν πως η εκπομπή είναι πρωτοποριακή και πολύ χρήσιμη, τώρα καταλαβαίνω το γιατί. Εξαιρετικοί συντελεστές, ευχάριστοι normal άνθρωποι. Εύχομαι και εις ανώτερα.

Και να σκεφτεί κανείς πως παρόλες τις εποχιακές δάφνες του παρελθόντος και την ενασχόλησή μου κατά τη διάρκεια του master μου με virtual environments, δεν σκοπεύω να κάνω start up.

ένα λουτρό για το μυαλό
εις το επανιδείν λοιπόν

Labels: ,

|

2 Comments:

At 3/05/2008, Anonymous Anonymous said...

Να'σαι καλα για το "παιδιά"... παππουδες νιώθαμε..

 
At 3/05/2008, Blogger evee said...

σιγά...πρέπει να σε επηρέασε ο φωτισμός ;)

 

Post a Comment

<< Home