Friday, March 18, 2005

the all seeing I

Τι έγινε ρε παιδιά? Στερέψαμε? Διαβάζω χτες την Ελευθεροτυπία και πέφτω πάνω σε αυτό το άρθρο, που έμοιαζε τρομακτικά με αυτό του WIRED. Χμ. Μάλιστα. Δέχομαι κυρίες και κύριοι ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση, δέχομαι ότι το θέμα παίζει τελευταία(όπως παραδέχεται και ο αρθρογράφος με τις παραπομπές που δίνει εδώ και εδώ) αλλά … δεν μπορούσε να διαλέξει λιγάααακι διαφορετικό τρόπο να το παρουσιάσει? Η ομοιότητα είναι εκνευριστική και με θίγει ως αναγνώστρια.

btw: τι έχει πάθει το blogger και κολλάει έτσι?

|

5 Comments:

At 3/20/2005, Blogger NickTheCreek said...

Για την ταμπακιέρα, ο Δήμος Μούτσης τη δεκαετία του '80 όταν τραγούδαγε "ακούω μόνο γουόκμαν" δεν έλεγε κάτι διαφορετικό. Δεν με πείθει η καταστροφολογία που τεκμηριώνεται μόνο και μόνο επειδή αναφέρονται σε αυτή δύο Αμερικανοί δημοσιογράφοι, wake up and smell the roses νομίζω πως το λένε εκεί...

 
At 3/20/2005, Anonymous Anonymous said...

Μέρος α: Σχετικά με το "κλοπιράιτ": Τουλάχιστον σε αυτήν την περίπτωση, ο δημοσιογράφος αναφέρει και 2 πηγές, οπότε κάτι πάει και έρχεται. Εμένα δεν με ενοχλεί πάρα πολύ αυτό, αρκεί να αναφέρεται και στο αρχικό. Θα μπορούσε να πεί πχ. "Περιδιάβαινα στο 'Ιντερνετ και βρήκα αυτό το ενδιαφέρον άρθρο. Σας μεταφέρω εδώ μια περίληψη και μερικές απόψεις μου για το θέμα..." κτλπ. Υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούν το πρωτότυπο, άνθρωποι που δεν ξέρουν και πολλά για το 'Ιντερνετ, αλλά μπορούν να διαβάσουν το άρθρο γιατί έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν εφημερίδα, οπότε καλά έκανε και το έγραψε. Δεν έκανε acknowlede την πηγή, φάουλ.Βέβαια, αν ξέρεις τι είναι το Tivo, το iPod κτλπ, μάλλον ξέρεις τι είναι και το Ιντερνετ και πως πας στο Wired.

Εμένα αυτό που με εκνευρίζει είναι να μην αναφέρονται οι πρωταρχικές πηγές γενικώς: πχ. Ο Ρουσόπουλος έκανε μια εκπομπή 7+7, ο τίτλος ήταν κλεμμένος από το γαλλικό 7x7, ο Κακαουνάκης αποφάσισε να φορέσει τιράντες μόλις "μάθαμε" όλοι τον Λαρι Κινγκ κοκ. Και τί ήθελες να κάνει ο Κακ. να σου πει ότι θα φοράει τιράντες όπως και ο Λαρι, για να μην σε εκνευρίσει; Όχι, ρε παιδί μου, αλλά λέμε τωρα, πιάνεις την ιδέα... Η αντιγραφή στα μουλωχτά με χαλάει λίγο.

Μέρος βου: Σχετικά με τα λεγόμενα στο Wired,enet κτλπ:
Σπουδάζω και ασχολούμαι με την τεχνολογία εδώ και πολλά χρόνια (σπαστικά πολλά ίσως), και έχω βαρεθεί μια ζωή να ακούω ότι για όλα φταίνε τα "κομπιουτερς" και η τεχνολογία που μας αποξενώνει. Άμα ο γκόμενος της δημοσιογράφας στο Wired, δεν την έχει μαμήσει τελευταία, γιατί έχει γράψει 100 ώρες Tivo και προτιμάει το Tivo, από αυτήν κάτι πάει στραβά και με τους 2, και δεν τους φταίει το Tivo.
Ευτυχώς παραδέχεται ότι είναι και χρήσιμο για ξεσκαρτάρισμα της πληροφορίας γενικώς, (το Tivo),πάλι καλά! Σχετικά με το podcasting, λέει ότι είναι εγωκεντρικό. Ας τους αφήσουμε όλους αυτούς να κάνουν podcasting, κάτι θα μείνει στο τέλος στον αφρό. Ας αφήσουμε και τους βλόγκερς να βλογκάρουν, κάτι θα μείνει και από εκεί. Ας αφήσουμε και τα συγκροτήματα να γράφουν cds ερασιτεχνικά, τους συγγραφείς να γράφουν βιβλία κτλπ. Κάτι 8α μείνει στον αφρό...

Προσωπικά είχα μια απορία πως μπορεί κάποιος να διατηρεί 2,3,4,5 blogs, που στην ευχή βρίσκει τον χρόνο να γράφει, δεν μπορεί σίγουρα κάτι θα στερείται για να γράφει τόσο καλά, θα του παίρνει χρόνο. Λοιπόν, πρόβλημά του/της, δεν μας φταίει η τεχνολογία. Δεν τους ξέρω προσωπικά όλους αυτούς, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν είναι αντικοινωνικοί.

Ο κόσμος αλλάζει τα μέσα άλλαξαν, οι συνή8ειες έμειναν παρόμοιες. Δεν 8έλεις βίντεο τώρα, 8έλεις dvd με πολυκάναλο ήχο. Είναι κακό αυτό; Δεν θέλεις 45 τηλεκοντρόλ, θέλεις ένα Universal, so what? Μπορεί πάλι να μην σε χαλάνε 45 κοντρολς. Μά8ε τι 8έλεις από αυτην την έρμη τη ζωή, βάλε προτεραιότητες στα αγαθά που 8έλεις και cool down.

Μακρυγόρισα, άλλα σπάστηκα με την κυρά στο wired, (και με τις φιλόλογούς μου στο σχολείο). Συγγνώμη, αλλά δεν μας φταίει η τεχνολογία αν πάμε κατα διαόλου. Ας τους ξυπνήσει κάποιος τους καταστραφολόγους μπας και μυρίσουν τα τριαντάφυλλα.

μμιχαλακ.

 
At 3/21/2005, Blogger evee said...

δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα guys
ναι, η τεχνολογία έχει δυο όψεις, όπως όμως και όλα τα πράγματα στη ζωή. Και το να τις εξετάζεις και τις δυο είναι πολύ σημαντικό. Όμως τελικά είναι στο χέρι σου να διαλέξεις αν και πως θα κάνεις χρήση κάποιοι "τεχνολογικού αγαθού"(πανελλήνιες ακούστηκε αυτό, I know :P).

Νομίζω είναι προφανές.
;)

 
At 3/23/2005, Blogger elpinor said...

H εγωκεντρική ελλειψη κοινου χωρου,χρονου και διαθεσης να ριξεις μια ματια στη γειτονιά,ν'αφουγκραστεις
το χαμογελο η την θλιψη του άλλου, υπηρχε εδω και χρονια ,υπαρχει και μαλλον ενισχυεται,βοηθουν καποιες φερες και τα μαγικα εργαλεια να ξεχνιομαστε ν'αναβαλλουμε την ζωη γι αργοτερα..

 
At 3/24/2005, Blogger Sraosha said...

Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ (χέχεχε... τσάο Βαβύλη) είναι γνωστή η έκταση της λογοκλοπής εκ μέρους των ελλήνων δημοσιογράφων. Πάλι καλά, όπως ανέφερε κι ο ανώνυμος, που παρέθεσε ο συγκεκριμένος και κανα δυο πηγούλες. Νομίζω πολύ παλιότερα είχε γίνει θέμα με άρθρο γνωστής εγημερίδας που ήτανε ξεσηκωμένο αυτολεξεί (οκέι, σε μετάφραση) και ολόκληρο από ξένη εφημερίδα...

 

Post a Comment

<< Home