Tuesday, August 23, 2005

μικρές πολιτικές απορίες

Εδώ στο γραφείο του Λυκαβηττού, το ραδιόφωνο δεν πολυπιάνει. Μόνο κάτι σταθμούς με σουξέ και Sky. Eπειδή μου αρέσει να ακούω κουβέντα όταν δουλεύω, ακούω αυτόν. Μου έχουν προκληθεί λοιπόν 2 απορίες. Μια σημερινή και μια μιας εβδομάδας παλιά.

η πρόσφατη:
Είναι δυνατόν το press room να κλείνει για 40 μέρες? Είπαμε καλοκαίρι είναι, δεν λέω, μα αφενός θα έπρεπε να μην κλείνει καθόλου (δεν υπάρχει κυβέρνηση καικράτος τότε δηλαδή?) και να είναι τέλος πάντων να ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να κλείσει, πάνω από μια εβδομάδα μου φαίνεται ότι παραπέμπει σε μπανανία και λοιπές Μάο Μάο καταστάσεις.

η μιας εβδομάδας παλιά:
Σε κανένα δεν κάνει εντύπωση το κοσμοιστορικό γεγονός της απομάκρυνσης των Εβραίων εποίκων από τη Γάζα? Ακόμη και εγώ που είχα σκυλοβαρεθεί να ακούω ειδήσεις για το γεγονός έμεινα άναυδη. Είχαν πει πως επρόκειτο να κάνουν κάτι τέτοιο νωρίτερα? Πως, έτσι, μια ωραία πρωία, «σηκωθείτε φύγετε ΤΩΡΑ!»??? Τεσπά, πες ότι δεν παρακολουθούσα πολύ τις ειδήσεις παλιότερα ή ότι και ο Sky μίλαγε για άλλα θέματα(που σε γενικές γραμμές είναι σοβαρός για τέτοιες μαλακίες). Μα και τώρα, ούτε ένα παράθυρο στις ειδήσεις για το ζήτημα? Γιατί συνέβη ΤΩΡΑ? Γιατί συνέβη ΓΕΝΙΚΑ? Τι έχει να κερδίσει ο Σαρόν προκαλώντας τέτοιο εσωτερικό διχασμό? Γιατί βιάζεται τόσο? Ρώτησα η ημιμαθής και τον Δ που τα ξέρει καλά αυτά. Προφανώς το κάνει για να μην χρειαστεί λόγο των πιέσεων να κάνει κάτι περισσότερο στο μέλλον. Θα έχει να πει: «κοιτάξτε εγώ τι έκανα ό,τι μπορούσα, ρίσκαρα κλπκλπ για να βρεθεί μια ισορροπία στην περιοχή. Άλλο βήμα(και μάλιστα σύντομα) ξεχάστε το». Και το κάτι περισσότερο που αναφέρω, το μήλον της έριδος δηλαδή δεν μπορεί παρά να είναι αυτή η ίδια η Ιερουσαλήμ. Προφανώς. Χιλιετίες τώρα η ίδια ιστορία.

|

4 Comments:

At 8/23/2005, Blogger twocows said...

Οι ημερομηνίες είχαν κανονισθεί εδώ και πολύ καιρό με τον Bush μετά από πολλές αναβολές. Ήδη το είχε καθυστερήσει πολύ. Λογικά θα κερδίζει αρκετά πράγματα ο Σαρον, που τα έχει υποσχεθεί ο Bush. Και ναι, μετά θα είναι η σειρά της Παλαιστήνης για το επόμενο βήμα. Α.. και επίσης μη ξεχνάμε ότι συμφωνήσε ο Σαρόν μετά το θάνατο του Αραφάτ.

 
At 8/24/2005, Blogger Stefanos said...

Απάντηση #1 : Μπανανία είμαστε και όταν το press room είναι ανοιχτό :P απλά τότε μαθαίνουμε πιο γρήγορα τα ξεφτιλίκια μας :D
Απάντηση #2 : Έχεις την εντύπωση πως οι Εβραίοι θα έκαναν κάτι τέτοιο χωρίς να έχουν να κερδίσουν ένα εκατομμύριο άλλα σε βάθος χρόνου? Ειδικά με το τρέχον καθεστώς, που όλος ο δυτικός κόσμος τους γλείφει και τους υποστηρίζει?
Θα δούμε στην πορεία τι θα παίξει..Πάντως με το μικρό μου το μυαλό δεν μπορώ να φανταστώ συμφωνία του Σαρόν επιζήμια για τους Ισραηλινούς. Κάτι παίζει εδώ.. Θα δείξει

 
At 8/24/2005, Blogger Oneiros said...

Για την απομάκρυνση των εποίκων, δες κι αυτό, σαφώς και είναι πολυδιάστατη εξέλιξη.

 
At 8/25/2005, Blogger Stavros Martinos said...

link 1
link 2 για κουβέντα

 

Post a Comment

<< Home