Sunday, September 18, 2005

lolita ρίξε την DSL

Το περιοδικό της εφημερίδας "ΘΕΜΑ" ονόματι Real People, δημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα από ένα blog ονόματι greek-lolita. Σύμφωνα με τα λεγόμενα, πρόκειται για μια νεαρή κοπέλα η οποία έχει σχέση με έναν άντρα μεγαλύτερό της, δημοσιογράφο της τηλεόρασης, με βραδινή εκπομπή κλπκλπ. Τα αποσπάσματα πρέπει να παρατίθενται αυτούσια και δίπλα με βελάκια βγαίνουν συμπεράσματα για την ταυτότητα του "άγνωστου Χ" δημοσιογράφου.

Χωρίς να θέτω ερωτήματα περί πνευματικών δικαιωμάτων, γιατί κάποιος να εκθέσει κάτι τέτοιο όταν δεν θέλει να μαθευτεί, γνωστής μανίας του "Θέματος" για ανακάλυψη πιπεράτων κουτσομπολιών, ερωτήματος αν η κοπέλα λέει παραμύθια ή όχι και τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του (που δεν μου πέφτει κανένας λόγος), παρατήρησα το εύλογο: πως τα blogs έχουν αρχίσει και γίνονται πραγματικά trendy για να φτάσει το πράγμα ως εκεί. Μα πραγματικά trendy. Αν είναι να γίνει το internet πραγματικά popular και να πέσει η DSL γουστάρω!

Η κοπέλα μπορεί να μην υπάρχει, η ιστορία να είναι μούφα, οι μισοί bloggers να ορύωνται πως γράφουν για τον εαυτό τους, οι άλλοι να αφήνουν να εννοηθεί -ή να λένε ξεκάθαρα- πως οι κλασσικοί δημοσιογράφοι τους παίρνουν τα κείμενά και τις ιδέες τους, αλλά παρόλα αυτά πολύ θα θέλαν εμπλοκή στα παραδοσιακά media...αλλά σημειολογικά η ιστορία έχει ενδιαφέρον τόσο για τους bloggers όσο και για τους δημοσιογράφους.

Συμπεράσματα που -αποδεδειγμένα- βγαίνουν:
1. οι δημοσιογράφοι χαζεύουν blogs(αυτό δεν είναι νέο, αλλά εδώ νομίζω αποδεικνύεται).
2. οι δημοσιογράφοι ξετρυπώνουν το blog κάποιας που δεν έχω παρατηρήσει να έχει κάνει comment πουθενά(διορθώστε με αν είμαι λάθος) και δεν είναι και στο monitor, το κυριότερο site για να βρει κανείς ελληνόφωνα blogs. Άρα αφιερώθηκάν πολλές εργατοώρες γαι να επιτευχθεί η ανακάλυψη. Χμ. Δυσπιστώ.
-update: μόλις είδα το blog στο monitor. Αν υπήρχε, apologiez.-

Απορίες:
Νομίζω πως το blog το είχα ξανασυναντήσει παλιότερα μα δεν παίρνω όρκο ούτε για το αν, ούτε για το πότε. Παρατηρώ πως τα αναφερόμενα στο περιοδικό posts αρχίζουν στις 19 Αυγούστου. Λόγω ανωνυμίας του μέσου, αυτό θα μπορούσε και να σημαίνει πως το δημοσίευμα είναι κατασκευασμένο επί τούτου. Μπαίνω στο περί ου ο λόγος blog. Τα κείμενα έχουν κατέβει και αντ'αυτού υπάρχει ένα κείμενο που μιλάει για τη δημοσίευση. Αλήθεια ή τρίπλα? Κανείς δεν ξέρει και δεν πρόκειται να μάθει. Όχι ότι καιγόμαστε ακριβώς αλλά το θέτω.

Εν κατακλείδει μια νέα πιθανή χρήση των blogs ανατέλει στη μεσημεριανή ζώνη.

ΥΓ: Σε περίπτωση που κατέβει και αυτό το κείμενο, ενημερώνω πως αν κάποιος καίγεται να το διαβάσει, το έχω σώσει. Δεν το ανεβάζω εδώ -ακόμη και παραθέτωντας την πηγή του- αφού μπορεί κάποιος να το επισκεφθεί με τον κλασσικό τρόπο.

|

9 Comments:

At 9/18/2005, Blogger Oneiros said...

Άψογος ο τίτλος του post, προτείνω να τον τυπώσει ο CrazyMonkey σε t-shirts για την επόμενη συνάντηση :-)

Όχι, δεν έχεις άδικο' δεν ήταν στο monitor μέχρι προχτές, αν δεν κάνω λάθος (ο Παναγιώτης μπορεί να μας διαφωτίσει σχετικά μ' αυτό). Κι άλλοι εξέφρασαν υποψίες ότι το πράγμα μυρίζει στημένο. Αλλά στην τελική, τι σημασία έχει: τόσα και τόσα blogs γράφονται από δημοσιογράφους και fake περσόνες, τόσα και τόσα είναι φάρσες ή γράφονται για υπόγειους σκοπούς. Σημασία έχει αν το γράψιμό της είναι καλό κι οι ιστορίες ενδιαφέρουσες. Ούτε και για την Belle de jour δεν μάθαμε τελικά την αλήθεια, αλλά συνέβαλλε στο μύθο των blogs. It's all in the game...

 
At 9/18/2005, Blogger evee said...

συμφωνώ και επαυξάνω

Τελικά είδα στο monitor ότι το blog προστέθηκε πρόσφατα. Άρα καλά νομίζαμε both.

 
At 9/18/2005, Blogger Παναγιώτης Βρυώνης said...

Μπήκε στο monitor σήμερα. αφού οδηγήθηκα σε αυτό από κάποιο άλλο post που ανέφερε ήδη για το ΘΕΜΑ.

 
At 9/18/2005, Blogger Tero said...

Νομίζω ότι το πρόβλημα με την -χωρίς άδεια- αντιγραφή κειμένων ελληνικών blogs από δημοσιογραφίσκους έχει αρχίσει να χοντραίνει.

Κι επειδή το αδύναμο σημείο όλων αυτών των δημοσιογραφίσκων που σουλατσάρουν στο internet για να "τσιμπίσουν" κάποιο ενδιαφέρον (πιπεράτο ή όχι) κείμενο, είναι ότι στους υπολογιστές ξέρουν μόνο τα βασικά, προτείνω να αναβαθμίσετε όλοι τα template σας ώστε να απενεργοποιείται το copy-paste (όχι ότι τότε δεν είναι δυνατή η αντιγραφή του κειμένου, αλλά αυτό σταματά τους -άσχετους από pc- δημοσιογράφίσκους!)

Tero

 
At 9/18/2005, Blogger evee said...

Τero -αν έχεις διάθεση- δεν κάθεσαι να γράψεις ένα post πάνω στο πως γίνεται κάτι τέτοιο? Ίσως ενδιαφέρει πολλούς που δεν κατέχουν και τόσο από υπολογιστές.

 
At 9/19/2005, Blogger Your Man said...

Ο τίτλος σου είναι θάνατος

*bow*

 
At 9/19/2005, Blogger Παναγιώτης Βρυώνης said...

Όχι ρε παιδιά, μην αρχίσουμε τις ταλιμπανιές που με javascript άλλάζεις τον τρόπο που κάνει copy-paste ο browser. Σκεφτείτε ότι πολλοί άλλοι κάνουν copy-paste νόμιμα. Για να παραθέσουν μία έφραση ή μία παράγραφο στο δικό τους blog (αναφέροντας την πηγή).

Ας μήν βάζουμε φραγμούς εκεί που δεν χρειάζεται.

Το πιο εύκολο πράγμα αν δει κάποιος ότι δημοσιεύονται άρθρα του χωρίς την συγκατάθεσή του είναι να πάρει τηλέφωνο ή να στείλει mail στην εφημερίδα/περιοδικό και να ζητήσει να λυθεί το θέμα. (Π.χ. συγνώμη στο επόμενο τεύχος και αναφορά της πηγής).

(Μην γίνουμε αυτό που κοροϊδεύουμε, ε; Βλ. δισκογραφικές π.χ. ... ).

 
At 9/20/2005, Blogger evee said...

Vrypan συμφωνώ. Και εμένα μου φαίνεται βίαιο (και μου φέρνει συνειρμούς με παιδικά χέρια σε μαρμελάδα, απαγορεύσεις κλπ :Ρ). Αλλά αφού κάποιος το σκέφτηκε μπορεί και κάποιος άλλος out there να γουστάρει την ιδέα εξίσου. Εγώ δεν θα το προτιμούσα, αλλά γιατί να μην υπάρχει κάπου και αυτό για όποιον το προτιμάει και δεν ξέρει από javascript? Ας μην ταλιμπανιάσουμε και εμείς.

Btw, μου άρεσε η ατάκα "ταλιμπανιές", τη δανείζομαι για λίγο, ΟΚ?
;)

 
At 9/21/2005, Blogger Dimitris Athanasiadis said...

Για τον τίτλο - εμένα μου θύμισε το "Roxanne, you don't have to put on the red light". The mind works in mysterious ways...

 

Post a Comment

<< Home