Wednesday, February 21, 2007

σας αρέσει mademoiselle η Ύδρα?

Image Hosted by ImageShack.us

Κάτι τέτοιο πάνω κάτω με ρώτησε η Σ. Και μου έστειλε τη διεύθυνση του blog που έφτιαξε: του hydraseal. Συνήθως δεν αναδημοσιεύω κάθε νέο blog που βρω(καθότι εκλεκτική), εδώ όμως θα κάνω μια εξαίρεση διότι θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ από τη μεριά μου να γίνει γνωστό.

Η Σ. λοιπόν, έφτιαξε το blog μιας οικολογικής οργάνωσης από την Ύδρα, ονόματι hydraseal (καθότι στην Ύδρα από ότι έμαθα υπάρχει ζει ένας μικρός πληθυσμός από φώκιες monachus monachus). Μα η οργάνωση δεν σταματάει εκεί. Από ότι διαβάζω, τα μέλη πρέπει να έχουν αμφιβολίες ως προς τις ικανότητες του δημάρχου του νησιού και κάνουν ότι μπορούν για να διασώσουν την Ύδρα στην καλύτερη δυνατή μορφή της(sic). Με την ανακάλυψη του αρχαιότερου ναυαγίου στον κόσμο στο γειτονικό νησάκι Δοκός και τις φήμες περί επικείμενης αγοράς του, πολλοί έχουν αναστατωθεί. Το blog στήθηκε για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να αναστατωθούν περισσότεροι.



υγ: ένα μικρό απόσπασμα που βρήκα περί του ναυαγίου της Δοκού εδώ

"Οι ερευνητές του ινστιτούτου είχαν επίσης τη μοναδική τύχη να πραγματοποιήσουν την πρώτη στην Eλλάδα συστηματική υποβρύχια έρευνα στο αρχαιότερο γνωστό ναυάγιο του κόσμου, ένα πρωτοελλαδικό πλοίο (2200 π.X.) κατάφορτο με αγγεία. Eίχε βυθιστεί στο λιμάνι της Δοκού, του μικρού ακατοίκητου νησιού απέναντι από την Yδρα. Θα χρειαστούν πολλά χρόνια και χρήματα για να ανελκυστεί πλήρως το φορτίο του. θεωρείται πάντως το μεγαλύτερο κλειστό σύνολο κεραμικής της πρωτοελλαδικής εποχής που έχει ποτέ βρεθεί. H έρευνα στο ναυάγιο της Δοκού έγινε μεταξύ των ετών 1989-1992 με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Γ. Παπαθανασόπουλο."

Labels:

|

3 Comments:

At 3/04/2007, Blogger "HYDRA SEAL" HYDRA'S ECOLOGICAL ASSOCIATION est 1988 said...

This comment has been removed by the author.

 
At 3/10/2007, Blogger "HYDRA SEAL" HYDRA'S ECOLOGICAL ASSOCIATION est 1988 said...

Πυροβολησαν το σπιτι του προεδρου των Οικολογων Υδρας

Αποπειρα εκφοβισμου και κατατρομοκρατησης για τεταρτη φορα, δυο στην Υδρα και δυο στον Δοκο, με βαναυσες τρομοκρατικες πραξεις απο εισαγωμενους τρομοκρατες-αδιστακτους-κερδοσκοπους, που δεν εχουν καμια σχεση με το φιλονομο και δημοκρατικο Υδραικο λαο.
Πριν και μετα την εκτεταμενη εκχερσωση και τις προσφατες αυθαιρετες κατασκευες στη νησο Δοκο (στην αρχαια νησο Απεροεπια που βριθει αρχαιοτητων ολων των περιοδων 6.000 ετων) σε εκταση ιδιοκτησιας νεου οικισμου «Εκπαιδευτικων». Γνωστοι αγνωστοι εισεβαλαν στο σπιτι του Μανολη Τσακιρη, προεδρου των Οικολογων Υδρας εσπασαν μαρμαρινα τραπεζια, αναποδογυρισαν πιθαρια ως μια αποπειρα κατατρομοκρατησης του επικεφαλης των οικολογων Υδρας.Πριν μερικες μερες ακολουθησε πυροβολισμος στην εξωπορτα του σπιτιου του, ενω πριν μερικους μηνες ξεριζωσαν καρποφορα σε οικοπεδο του στην Υδρα και ακομα παλιοτερα εγραψαν απειλητικα συνθηματα στους τοιχους του σπιτιου του.
Τους ειδοποιουμε οτι δεν προκειται να μας τρομοκρατησουν, αντιθετα τετοιες ενεργειες που θυμιζουν πρακτικες κουκουλοφορων αλλων εποχων και ολοκληρωτικα καθεστωτα απο τα οποια εχει υποφερει ο ελληνικος λαος, δεν θα καμψουν το αγωνιστικο μας φρονημα.Θα εξακολουθησουμε τον αγωνα, διπλα στις αρμοδιες αρχες της πολιτειας για την εφαρμογη των υφισταμενων νομων προστασιας της Υδρας και του Δοκου, διοτι η σωτηρια της Υδρας δεν ειναι υποθεση τοπικη αλλα ολης της πολιτισμενης ανθρωποτητας.Κυριως ειναι υποθεση του Υδραικου λαου που στην συντριπτικη του πλειοψηφια δεν επιθυμει την υποβαθμιση του τοπου του απο μια χουφτα εισαγωμενων -αδιστακτων -κερδοσκοπων.
O δραστης, των τελευταιων αυθαιρεσιων στο Δοκο (σφαγη εκατονταδων κεδρων και βενιων, εκβραχισμοι και οικοδομη 90τμ που ευτυχως δεν προλαβαν να αναγυρουν) και οι συνεργοι του αρνουνται ματαιως (γιατι οι Αρχες εχουν ολα τα στοιχεια της ενοχης τους) την συμμετοχη τους σε αυτα τα εγκληματα, ετσι θετουν σε κινδυνο τους αγοραστες απ’ ολη την Ελλαδα που εχουν εμπλακει, εξ’αιτιας των ανακριβων πληροφοριων για το καθεστως της εκτασης που αγορασαν.
Παρακαλουμε ολες τις οικολογικες οργανωσεις και τους ευαισθητους πολιτες να στηριξουν τον αγωνα τoυ συλλογου Oικολογων Υδρας σε αυτη την κρισιμη φαση, με καθε προσφορο τροπο να συνταχτουν μαζι μας, στις προσφυγες που κανουμε στο Συμβουλιο Επικρατειας για την καταργηση του θαλασσοκτονου νομου των καταδυσεων αναψυχης, για την καταστροφη του βραχωδους δασικου τοπιου στη θεση Αυλακι Υδρας και σε καθε αγωνα υπερ της νομιμοτητας και του πολιτισμου.


Συλλογος Οικολογων Υδρας
http://hydraseal.blogspot.com/

 
At 3/10/2007, Blogger "HYDRA SEAL" HYDRA'S ECOLOGICAL ASSOCIATION est 1988 said...

Ο Συλλογος Οικολογων Υδρας η «Η Υδραίισα φώκια» ιδρυθηκε το 1988, με εδρα την Υδρα και σκοπο την προστασια του περιβαλλοντος και του ελληνικου πολιτισμου ολων των περιοδων, στους τομεις της αρχαιολογιας, των παραδοσιακων οικισμων και των εναλιων αρχαιοτητων.

Οσον αφορα στον τομεα της οικολογιας, στο πλαισιο των δραστηριοτητων του συλλογου περιλαμβανεται η προστασια των βιοτοπων, και της μεσογειακης φωκιας monachous-monachous, που ζει και αναπαραγεται στο Μυρτωο πελαγος και στην ανατολικη Πελοπονησο.

Ο Συλλογος εχει επισης εκπονησει μελετες σε συνεργασια με το Πανεπιστημιο Αθηνων (εδρα ζωολογιας), το Πανεπιστημιο Αιγαιου, την αρμοδια διευθυνση του ΥΠΕΧΩΔΕ, την Ευρωπαικη Ενωση και αλλους φορεις, οπως η WWF και το ΜΟm (εταιρεία για τη μελέτη και προστασία της μεσογειακής φώκιας)

Οσον αφορα στην προστασια των παραδοσιακων οικισμων και της αρχαιολογικης κληρονομιας, με παρεμβαση του συλλογου εχουν εκδοθει εξι υπουργικες αποφασεις υπερ της Υδρας

Α) 1993, Υστερα απο παρεμβαση του Συλλογου Οικολογων Υδρας, υλοποιηθηκε το Σχεδιο Προεδρικου Διαταγματος για τη μεταβιβαση αρμοδιοτητων στο Υπουργειο Πολιτισμου απο το Υπουργειο Περιβαλλοντος, Χωροταξιας και Δημοσιων Εργων και το Υπουργειο Αιγαιου της νησου Υδρας

Β) 1994, Κηρυξη της αρχαίας νήσου "Απεροπία", σήμερα Δοκός Υδρας, ως Αδομητη Ζωνη Α και κηρυξη της θαλασσιας περιοχης που περικλυει το Δοκο, ως αρχαιολογικο παρκο.

Γ) 1996, Κηρυξη ολοκληρης της Νησου Υδρας (οχι μονο των παραδοσιακων της οικισμων) ως αρχαιολογικου Χωρου και κηρυξη ολοκληρου του οικισμου της Υδρας ως χρηζοντος ειδικης κρατικης προστασιας και ιστορικου τοπου και την Προστασια του μνημειακου χαρακτηρα τησ Υδρας, χρησεις γης και οροι δομησης για τις εντος και εκτος σχεδιου και οικισμου περιοχες.

Δ) 1998, Υστερα απο παρεμβαση του Συλλογου Οικολογων Υδρας στη διευθυνση Βυζαντινων και Μεταβυζαντινων Μνημειων, εγκριθηκε η τοποθετηση επιγραφων για τη νησο Υδρα συμφωνα με συγκεκριμενες προδιαγραφες.


Ε) 2002, Ο Συλλογος Οικολογων Υδρας με παρεμβαση του στο Υπουργειο Πολιτισμου, ρυθμισε τελεσιδικως το θεμα της απαγορευσης της κυκλοφοριας τροχοφορων στην Υδρα με την εκδοση Κοινης Υπουργικης Αποφασης σχετικα με την κυκλοφορια τροχοφορων στην Υδρα.

Ζ) 2003, Υστερα απο παρεμβαση του Συλλογου Οικολογων Υδρας στο Υπουργειο Πολιτισμου εγκριθηκε η ανευ ανταλλαγματος παραχωρηση στο Δημο Υδρας της απλης χρησης του αιγιαλου και παραλιας των εξης περιοχων της νησου Υδρας Μικρο Καμινι, Βλυχος, Πλακες Βλυχου, Μπιστι και Αγιος Νικολαος. Η παραχωρηση εγινε με σκοπο την απευθειας εκμεταλλευση τους απο το Δημο η’ τη χορηγηση αδειων εκμεταλλευσης σε ιδιωτες υπο συγκεκριμενους ορους.

Τα τελευταια εικοσι χρονια, ο Συλλογος διοργανωνει εκδηλωσεις σε συνεργασια με κορυφαιους φορεις, κρατικους αλλα και ιδιωτικης πρωτοβουλιας, oπως η Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Ελληνικη Αρχαιολογικη Εταιρεια, το Μουσειο Γουλανδρη, το Μουσειο Μπενακη, η Εθνικη Πινακοθηκη, το Βυζαντινο Μουσειο Αθηνων κ.α.

Στο Hydraseal Blogspot μπορειτε να ενημερωθειτε αναλυτικα, απο τις δημοσιευσεις στον Ελληνικο Τυπο,για τις δρασεις του Συλλογου Οικολογων Υδρας.

 

Post a Comment

<< Home