Wednesday, July 18, 2007

pass-partout

Από email που ήρθε σήμερα:

Σας ενημερωνω οτι φετος βγηκε εγκυκλιος η οποια προβλεπει την ΔΩΡΕΑΝ εισοδο μας, ως αρχιτεκτονων, σε μουσεια, αρχαιολογικους χωρους, εκθεσεις, κτλ. Για να προμηθευτειτε το δελτιο, πρεπει να πατε στο κτηριο Βαιλερ (Μακρυγιαννη 2-4, σταση Μετρο Ακροπολη), στον 1ο οροφο (Γραμματεια), και να καταθεσετε μια φωτοτυπια του πτυχιου σας (νομιζω οτι δεν χρειαζεται να ειναι επικυρωμενη), και 2 φωτογραφιες. Σε μια εβδομαδα θα εχετε το δελτιο!!!

Επειδή το email δεν είναι από καμμιά επίσημη πηγή, αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας σφυρίξει κατά εδώ.

Να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν μου πολυαρέσει η είδηση. Διότι
α. αφενός οι αρχιτέκτονες (sadly) είναι ταυτόχρονα μάλλον η πιο αναμενόμενη ομάδα επισκεπτών των προαναφερθέντων εκθέσεων μα και η πιο τζαμπατζίδικη (πως συνδυάζονται αυτά κανείς δεν γνωρίζει) οπότε "ευτυχώς" που δεν στηρίζεται οικονομικά μια έκθεση από τα εισιτήριά της την σήμερον ημέρα και
β. αφετέρου έχω την εντύπωση ότι αντιμετωπιζόμαστε ως είδος που χρίζει βοηθείας.

Όποιος θέλει άλλωστε να πάει σε μια έκθεση θα πάει, δεν νομίζω να φοβηθεί τα 3 ή 5 ευρώ που κάνει. Τόσες μαλακίες αγοράζουμε άλλωστε καθημερινά.

Aυτοί που θα βοηθηθούν σίγουρα όσοι πάνε σε ένα μουσείο επισταμένως για να μελετήσουν κάτι, χωρίς να είναι φοιτητές/μελετητές κλπ. Όσοι και αν είναι αυτοί, καλό είναι.

Labels: ,

|

6 Comments:

At 7/18/2007, Blogger marl(t) said...

έλα βρε, υπερβάλλεις! Εγώ το βλέπω ως προνόμιο το ότι μπορούμε να πηγαίνουμε σε τέτοια events τζάμπα. Σαν να λέμε οι ηθοποιοί πηγαίνουν τσάμπα στην Επίδαυρο, not so bad...

 
At 7/18/2007, Blogger evee said...

μα δεν πιστεύω ότι οι ηθοποιοί θα έπρεπε να πηγαίνουν τζάμπα στην Επίδαυρο

Τουλάχιστον όχι εάν δεν υπάρχουν θέσεις για κάποιον ο οποίος πληρώνει. Ας πηγαίνουν στις γενικές πρόβες π.χ. Όπως επίσης μου τη βιδώνει το κολαούζικο σύστημα των επιχορηγήσεων.

Γενικά δεν πιστεύω στο τζάμπα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Νομίζω ότι ακριβώς λόγω αυτού, αποφασίζεις και κρίνεις αψήφιστα. Είτε ως θεατής, είτε ως δημιουργός. ;)

 
At 7/18/2007, Blogger Sleeper in Metropolis said...

τη βρίσκω πολύ ευχάριστη ως είδηση!
:)
θα το ψάξω να δω αν όντως ισχύει...
πάντως τα 3 και 5 ευρώ, ειδικά αν δε δουλεύεις και είσαι φοιτητής μετράνε.
αλλά ανεξάρτητα από αυτό, εκθέσεις/διαλέξεις κλπ, είναι κομμάτι της δουλειάς μας, γιατί να μην υπάρχει αυτή η διευκόλυνση? και το ίδιο να ισχύει για όλους τους επαγγελματίες?
όσο για χρηματοδότηση, κακά τα ψέματα, εμείς πάλι δεν θα αγοράσουμε τον ακριβό οδηγό της έκθεσης κλπ? δεν το βλέπω ως τζαμπατζιλίκι, αλλά ως έκπτωση...
κι είναι καλό να ισχύει, όχι σαν το Λονδίνο που κάθε διάλεξη έχει τουλάχιστον £15 είσοδο.

 
At 7/18/2007, Blogger IRQueen said...

Εγώ τώρα, να ρωτήσω από πού το ένοιωσες ότι είστε είδος που χρίζει βοήθειας; μάλλον σας έχουν πήξει στην γαλιφιά! :)

Καταλαβαίνω βεβαίως τι εννοείς, να μην γίνουν οι εκθέσεις και τα μουσεία κάτι ελιτίστικο, όπου κυκλοφορούν μόνο οι αρχιτέκτονες, κλπ, από την άλλη η muse έχει δίκιο, τις προάλλες διάβαζα [λέμε τώρα] στην παραλία [κατάλαβες γιατί το "λέμε τώρα"] παρακαλώ ένα ωραίο βιβλίο του mave, με φωτογραφίες, και φτάνω στην τελευταία σελίδα και βλέπω το 49,99 ευρώ και παθαίνω ένα κάτι που τόλμησα να το βγάλω στην αλμύρα και στο αγιάζι... :)

 
At 7/18/2007, Blogger evee said...

γράφω εν συντομία διότι φεύγω για james

τα βασικά:

muse δεν αναφέρομαι στους φοιτητές. και η ανακοίνωση δεν αναφέρεται στους φοιτητές άλλωστε, αλλά στους επαγγελματίες. Το παράδειγμα του Λονδίνου είναι ηάλλη άκρη. Να αντιτάξω εδώ τις διαλέξεις του Μεγάρου Μουσικής που μόνο αν είσαι φοιτητής μπορείς να πας εκεί 3 ώρες πιο νωρίς για να πάρεις το αντίστοιχο κουπόνι για να μπεις τζάμπα?

irqueen τα βιβλία αρχιτεκτονικής συνήθως είναι πανάκριβα διότι έχουν έγχρωμες φωτό τυπωμένες σε μεγάλου μεγέθους glossy χαρτί. Ο οίκος taschen είναι ο πρώτος που έσπασε αυτή την κατάσταση.

περισσότερα ίσως μετά

james here we come!

 
At 7/23/2007, Blogger IRQueen said...

Αχ, καλή μου, ξέρω γιατί είναι ακριβά τα βιβλία αρχιτεκτονικής... κοντά στον νου και η γνώση, λέει η γιαγιά μου που τα έχει τετρακόσια στα 87 της και μας βάζει όλους κάτω με το ένα χέρι πίσω από την πλάτη... νόμιζα ότι συζητούσαμε γιατί να θεωρήσουμε ελιτίστικο το να έχετε κάποια bonus ως αρχιτέκτονες όσο αφορά τις εκθέσεις... :)

 

Post a Comment

<< Home