Thursday, June 19, 2008

μαμάδες στο δίκτυο


Πριν καμμιά ώρα παίρνω τηλέφωνο στους γονείς μου για να μιλήσω με τον πατέρα μου ένεκα του τέλους του αγώνα της εθνικής. Το σηκώνει η μητέρα μου, που μου λέει κάτι σαν "μισό λεπτό να σου τον δώσω αλλά πρώτα πες μου σε παρακαλώ: τι να πατήσω για να δω τα υπέροχα πλάσματα στο greek-movies? ". Mπαρδόν?

Η μητέρα μου δεν είναι μεγάλη στην ηλικία μα έχει μια πολύ χαλαρή σχέση με την τεχνολογία. Δεν τρελαίνεται, δεν τη φοβάται, μα ούτε είναι περίεργη. Και δεν μπαίνει σε κανέναν απολύτως κόπο να μάθει οτιδήποτε αν δεν της είναι πραγματικά χρήσιμο. Sms έμαθε να στέλνει όταν κατάλαβε ότι δεν ακούγεται σε μερικά μέρη όταν μας παίρνει τηλέφωνο, δεν θέλει να ακούγεται ή δεν την ακούμε εμείς. Email δεν είμαι ακόμα σίγουρη αν ξέρει να στέλνει. Της έχω δείξει κάμποσες φορές αλλά δεν της χρειάζεται. Στο γραφείο που δουλεύει τη δουλειά αυτή την κάνουν 2 γραμματείς. Τον τελευταίο καιρό όμως δεν έχει πάψει να με εκπλήσσει.

Λίγο πριν το Πάσχα έσκασε μύτη με ένα περιοδικό κυριακάτικης εφημερίδας. Σκέφτομαι να πάρω ένα laptop μικρότερο από το καβουρδιστήρι που μου έχετε δώσει, λέει και δείχνει ένα macbook something. Όταν μιλάγαμε για τιμές αποφάσισε ότι αφού δεν πολυκαίγεται, θα το πάρει αλλά αργότερα. Όταν το άλλο τα παίξει εντελώς. Υγεία λέμε.

Surfing κάνει σπανίως. Τώρα που έρχονται διακοπές μπαίνει για να δει τιμές εισιτηρίων και ξενοδοχεία. Ένας θεός ξέρει αν βρίσκει κάτι και τι κάνει με αυτό μα πριν από 2 χρόνια ούτε που της καιγόταν καρφί για όλα αυτά. Για το greek-movies πάντως είχε ακούσει από εμένα εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Σήμερα όμως αποφάσισε να μπει αφού βαριόταν τη μπάλα. Εγώ το έπαιζα τηλεφωνικώς remote desktop και τελικά -ω ναι!- δια της αφήγησης βγάλαμε άκρη. Το καλύτερο? Μισή ώρα μετά, ξανατηλεφωνεί γιατί θέλει λέει να δει και άλλα επεισόδια και "δεν μπορεί να το πάει στο επόμενο". Αλήθεια, από που χαμηλώνει ο ήχος? Τη φαντάζομαι σαν εμένα πριν 2 μήνες όταν άρχισα να βλέπω Lost για ένα απόγευμα και κατέληξα να χάσω τον ύπνο μου για 20 μέρες μέχρι να ολοκληρώσω και τους 4 κύκλους.

Α! Από εδώ χαμηλώνει η φωνή, το βρήκα. Άντε, σε αφήνω για να δω το επόμενο επεισόδιο.

καλά, γεια!

Labels:

|

6 Comments:

At 6/19/2008, Blogger Αθήναιος said...

Το ζήτημα καλή μου είναι να μην διαβάζει η μαμά το μπλογκ της τριαντάχρονης κόρης. Όλα τα άλλα αντέχονται.

 
At 6/19/2008, Blogger evee said...

Αν ήταν για το συγκεκριμμένο post δεν νομίζω πως θα την χάλαγε. Πάντως μέχρι εκεί δεν έχουμε φθάσει ακόμη.

 
At 6/19/2008, Blogger evee said...

update

η 30λεπτη σημερινή τηλεφωνική υποστήριξη επέτυχε τα εξής:

1.καταλάβαμε ότι μας χρειάζεται να κατεβάσουμε πρόγραμμα για να βλέπουμε series/ταινίες κλπ και το κατεβάσαμε
2. το σώσαμε στο desktop και το τρέξαμε
3. κάναμε register έστω και χρησιμοποιώντας ένα δικό μου πρόχειρο email
4. μάθαμε ότι κάθε τι που δίνεται free στο internet έχει ένα κόστος (σε χρόνο registration, διαφημίσεις κλπ)
5. η εγγραφή όμως γίνεται άπαξ (α! πάλι καλά!)
6. βρήκαμε το @ στο keyboard

bonus "στους τυφλούς ο μονόφθαλμος": Με ρώτησαν σήμερα στο γραφείο πως πέρασα χτες και μόλις τους είπα με έβαλαν να το δείξω και σε αυτούς. Δεν προλάβαινα αλλά θα τους το δείξω αύριο.

και συνεχίζει..

 
At 6/19/2008, Blogger sourloulou said...

1ον:Μου αρέσει πολύ το μπλογκ σας κυρία μου
2ον: Η μαμά μου αποφάσισε στα 45 της να μάθει αγγλικά. Και από τότε οι μισές μας τηλεφωνικές συνδιαλέξεις έχουν να κάνουν με reading, listening, vocabulary κτλ. Κι άντε να εξηγήσεις τι είναι ο Past Perfect μέσα στο γραφείο και δίπλα να 'ναι το αφεντικό!
Μακάρι κι εμείς έτσι δραστήριες να 'μαστε στην ηλικία τους!

 
At 6/20/2008, Blogger evee said...

1. mille merci sourloulou

2. τι σας κάνει να πιστεύει πως δεν θα είμαστε? ;)

εύγε στη mum

 
At 7/09/2008, Blogger lucy said...

γέλασα πολύ με το ποστ σου, άσε που μια απ'τα ίδια και με συνδυασμό. και αγγλικά η μαμά στα 45 (cd στο αυτοκίνητο σε μονιμη βάση)και ζήτησε να της μάθω πως μπορεί να βλέπει ξενοδοχεία, πτήσεις κι ένα σωρό άλλα στο ιντερνετ.Στην αρχή μου φάνηκε αστείο, μετά στρώθηκα και της έμαθα.

 

Post a Comment

<< Home