Wednesday, September 03, 2008

εκεί στο κέντρο: Μύκονος

Σημειώσεις:
Πολύς αέρας. Πολύς αέρας. Μια μέρα που δεν φύσαγε έβραζε ο τόπος. Αλλά και με 8 μποφώρ προς τη Δήλο είναι κάπως. Είχα ξαναπάει μονοήμερες. Αυτή τη φορά συνόψισα τι κατάλαβα.

1. Η Μύκονος είναι «η Μύκονος» γιατί συμπυκνώνει ιδεατά το concept “κυκλάδες”. Εξαιρετικά προσεγμένη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική παντού και όχι μόνο στη χώρα ή από λίγα σύγχρονα κτίσματα και μερικά χαλάσματα, ξερότοπος τριγύρω, μπλε παραέξω. Οι παραλίες είναι πολλές, προς όλες τις κατευθύνσεις, εξού και όπως και όσο και να φυσάει πάντα υπάρχει παραλία που είναι τέλεια. Τα νερά είναι διαυγή και νιώθεις ότι ενώ σε γενικές γραμμές είναι ακριβότερη πουθενά δεν σε πιάνουν «κότσο». Παίρνεις ότι πληρώνεις. Ωραίο συναίσθημα. Ακόμη καλύτερο όταν ανακαλύπτεις τις τρύπες. Τα μυστικά ενός νησιού τίγκα στον κόσμο. Βλ. 2.
2. Ένα εστιατόριο στον οικισμό των «Αγρίων» π.χ. που μέσα σε έναν εξαιρετικό χώρο με άλλους 5-6 πελάτες, βλέπεις τη θάλασσα και τρως μια πελαγίσια τσιπούρα όσο το χέρι σου μέχρι τον αγκώνα, σπιτικές πατάτες και «ότι βγάζει το μποστάνι» και για να χωνέψεις το ρίχνεις στον Ικαριώτικο και λοιπά νησιώτικα με την ιδιοκτήτρια μπροστά από μια πισίνα ζωντανούς αστακούς που περιμένουν τον «ψαρά» τους. Καλύτερα ακόμα όταν σου φωνάζουν "προσοχή κορίτσια" γιατί σηκώνουν ένα τραπέζι από πίσω σου για να σου κάνουν χώρο να μη σκοτωθείς.
3. Ο Λάκης Γαβαλάς υπάρχει.
4. Ο Γαλάτης υπάρχει επίσης αλλά κινείται σαν άνθρωπος και όχι σαν μαϊμού.
5. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που βλέπουν έναν άνθρωπο 2 μέτρα, με λαμέ τουαλέττα, βάψιμο παγωνιού, φτερά στο κεφάλι, πλατφόρμες, πλάτι τριγόνι και κώλο 25πόντους που σοκάρονται όταν τον ακούνε να φωνάζει με μπάσα φωνή.
6. Οι γκόμενες πάνε δυο-δυο. Δωδεκάποντο stiletto και πλακόστρωτο καλούν προς συναδέλφωση.
7. Ματογιάννια 12:30 το βράδυ. Ανάμεσα σε Καίσαρη, Gavello, bars και συνωστισμό, μια μικρή εκκλησία έχει τα παράθυρά της προς τον δρόμο. Μέσα φέγγουν δυο κεράκια. Ατάκα πίσω μου:
«Οh! The antique shop is closed!»
Ποιος είπε πως το ανέκδοτο με τον παππά που πάει να κάνει εξορκισμό στην ακόλαστη Μύκονο (blah, blah, ει, εσύ με το ριχτό, το τσαντάκι σου έχει πάρει φωτιά), δεν είναι βασισμένο σε αληθινό γεγονός?

το καπέλο του ανεμόμυλου


το κύμα στο galleraki


Δήλος: η κατοικία του Διονύσου


της Κλεοπάτρας (ουχί της γνωστής Πτολεμαίας) και του συζύγου της


και η λεωφόρως των Λεόντων


επιστροφή στη Μύκονο / προσδεθείτε


το (Θεο)Ξενία του Κωνσταντινίδη


classic Μικρή Βενετία


το πουλί


Άβε Καίσαρ

Labels: ,

|

0 Comments:

Post a Comment

<< Home