Sunday, January 18, 2009

20 και 21: η αρχή

(για διαφορετικούς λόγους)

Δυο ημέρες μένουν για τις 20 Ιανουαρίου. Είναι η μέρα της ορκωμοσίας Οbama, που θα δώσει τη θέση της στη δεύτερη μέρα εορτασμών (21 Ιανουαρίου) και πρώτη για την 5η season του Lost. Μιλάμε για ιστορικό τηλεοπτικό συνωστισμό. Εκτός και αν τελευταία στιγμή η ορκωμοσία του νέου προέδρου μεταφερθεί στη Χαβάη, τόπο καταγωγής του O. και γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά για τους κατοίκους των ΗΠΑ που κινδυνεύουν σοβαρά να αποβλακωθούν μπροστά στις οθόνες. Την ορκωμοσία θα την κάνει ο Βen, τα γνωστά "μυστήρια" νούμερα που εμφανίζονται στη σειρά θα κάνουν την εμφάνισή τους είτε ως αριθμοί τηλεφώνων που θα περνάνε κάτω από την οθόνη, είτε ως αριθμοί των μελών της μπάντας τάδε, της χορωδίας δείνα, των αεροσκαφών που θα πετάνε κλπκλπ. Πρώτη επιτυχία του νέου προέδρου θα είναι πως άρχισε επιτέλους η 5η σεζόν και πρώτη -αμφιλεγόμενη- εξαγγελία πως θα αποκαλύψει "τι παίζει επιτέλους με τη σειρά".



Ευτυχώς στα καθ'ημάς δεν θα χρειαστεί να καούμε. Προσωπικά σκοπεύω να τα παρακολουθήσω και τα δύο, με την ίδια επίγνωση του ιστορικού της στιγμής και της διαφοράς βάρους που έχουν τα γεγονότα (ή έτσι θέλω να πιστεύω) και με λίγες απαιτήσεις για την εξέλιξη των 2 φαινομένων.



Σε ένα crash test ρομαντικών ελπίδων λοιπόν έχουμε και λέμε:
1. Ο Οbama ελπίζω να αποδειχθεί αντάξιος του 30% των ρομαντικών προσδοκιών που έχουν -κρυφά ή φανερά- οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη από αυτόν και
2. το LOST Season 5 ελπίζω να αποδειχθεί μικρότερος ψυχοβγάλτης από ότι ήταν μέχρι τώρα διότι το κόλημα-κόλημα αλλά στο τσακ είναι μεγάλη μερίδα τηλεθεατών από το να πάνε να λιντσάρουν ομαδικά τους σεναριογράφους.

|

0 Comments:

Post a Comment

<< Home