Sunday, February 27, 2005

γκούχου γκούχου

Αρρώστησε. Το μικρό μου το bonsai αρρώστησε και το φέρω βαρέως. Ανέκαθεν ανάμεσα στο αδιάφορη και το ανίκανη όσον αφορά τη flora (για τη fauna είναι άλλη ιστορία), πέρυσι στην Αγγλία πως μου ήρθε και πήρα ένα bonsai. Μια χαρά τα πηγαίναμε, είχα μάθει και καναδυό πράγματα (πολύ νερό, όχι άμεσος φωτισμός, είναι ευαίσθητο, άμα δεν του αρέσει η θέση του κάνει μούτρα: βλ. κιτρινίζει αμέσως κλπκλπ). Κατά την αναχώρηση από τα βρεττανικάς νήσους είπα να το πάρω μαζί. Αν επιζούσε. Ρίσκο. 15 μέρες άντεξε μέσα στην ιδιότυπη συσκευασία του (την οποία λέω να πατεντάρω btw) κατά την περιπλάνησή μου ανά την βρεττανική επικράτεια πριν την επιστροφή. Μεταφερόταν εύκολα και με ελάχιστο κόπο διατηρείτο και η απαραίτητη υγρασία.

Άμα τη αφίξει μου όμως, μάλλον τα είδε όλα. Πολύ κιτρίνισμα, καμμιά θέση να μη μας κάνει και άλλα δεινά. Τεσπά, πάνω που λέω ΟΚ... τσουπ! Πράσινα φύλλα μεν, ξερά δε. Όχι όμως τόσο ξερά που να πέφτουν ή να κόβονται. Κατσιριασμένα θα ήταν ίσως πιο δόκιμος όρος. Πάω και ρωτάω σε μεγάλα ανθοπωλεία τι να κάνω. No idea. Μπαίνω σε websites bonsaiολόγων, ψάχνω troubleshooting, forums, συμβουλές, ιστορίες για αγρίους... Άκρη δεν βγάζω. Κατέληξα μόνη μου στη θεραπεία (χωρίς να έχει προηγηθεί διάγνωση), νερό, νερό, πολύ νερό και μια ασπιρίνη. Πως βάζεις στα λουλούδια στο βάζο για να αντέξουν? Απόγνωση.


πριν και μετά Posted by Hello

Όποιος έχει την παραμικρή ιδέα για το τι παίζει, το που ζει εν Ελλάδι bonsaiογιατρός ή θέλει να δώσει τα σύλληπητήριά του be my guest.

|

9 Comments:

At 2/27/2005, Anonymous Anonymous said...

Έχουμε 3 μπονζάι σε δυτική βεράντα ,ασκπέπαστη,μαζί με πολλά άλλα λουλούδια.Είναι ο δεύτερος χειμώνας έξω και φαίνονται πολύ ευτυχισμένα.Ανθίζουν κανονικά και παραμένουν στο αρχικό αβαθές γιουβετσάκι τους.
Μάλλον τους αρέσει να ποτίζονται απ'τη βροχή και να τα χτυπάει ο ανελέητος ήλιος.
Ισως το δικό σου να μην είναι παρά ένα υπερπροσταυευμένο παιδί που τόφαγε η κλεισούρα και οι υστερίες του κηδεμόνα του.

 
At 2/27/2005, Blogger Dimitris Athanasiadis said...

Aν σου τελειώσουν οι ασπιρίνες μπορείς να του βάλεις και Ponstan... :))) Ή ακόμα καλύτερα κανά αναβράζον Panadol...:)))

 
At 2/27/2005, Blogger sikia said...

Μήπως η ασπιρίνη δε του έκανε καλό? Του μίλησες, του τραγούδησες? Τα φυτά καταλαβαίνουν την αγάπη και τη στοργή. (Γνωρίζω καθότι σικιά.)
Καλέ JD Sallinger, γαμίκουλα και αντρουά, εμάς δε θα μας ποτίσεις;

 
At 2/27/2005, Anonymous Anonymous said...

Βιάγκρα είχαν μέσα τα σφηνάκια, JD;

 
At 2/28/2005, Blogger Promitheas said...

Όρνιο, μήπως συμπαθείς την κηδεμόνα του bonsai? Πρόσεχε πώς χειρίζεσαι το φτυάρι, μπορεί να νομίσει κανείς ότι είσαι ερωτευμένος. :-)

 
At 2/28/2005, Blogger evee said...

μια μικρή αποκατάσταση της αλήθειας:
το συγκεκριμμένο bonsai με έχουν συμβουλέψει πως είναι εσωτερικού χώρου και έχει αυτές τις απαιτήσεις περί υγρασίας και φωτισμού. Ο παρελθόν χρόνος και η επιβίωσή του με εξαιρετικά αποτελέσματα λογικά επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό.

Όποιος έχει τις αντιρρήσεις του να κάνει διάβημα στο εν Λονδίνο κατάστημα που αγόρασα το μικρό μου. Δίνω και διεύθυνση.

 
At 2/28/2005, Anonymous Anonymous said...

Στοιχηματίζω πως τα εσπεριδοειδή είναι επίσης φυτά εσωτερικού χώρου στο Λονδίνο.

***

Προμηθέα,μη το βλέπεις ανταγωνιστικά:)

 
At 3/01/2005, Blogger Promitheas said...

Ω, όχι, δε θα τολμούσα ποτέ να μπω εμπόδιο στην ευτυχία σου. ;-)

 
At 3/01/2005, Blogger Oneiros said...

Σφάζονται παλικάρια κάτω απ' το bonsai σου, eve ;-)

Δεν έχω ξέρω πολλά από φυτά (green heart but no green fingers, apparently), αλλά σου εύχομαι περαστικά για το δεντράκι σου.

 

Post a Comment

<< Home