Monday, April 04, 2005

θέλει να τον δει

θέλει να τον δει / θέλει να τον δει / θέλει να δει τον Πάαααπα τον Πάαααπα τον Πάααπα / θέλει να δει τον Πάπα / θέλει να τον δει

Η κατάσταση των media έχει παραγίνει. Έχει πεθάνει κοτζαμάν ποντίφιξ και αυτοί το χαβά τους. Σε ένα παράλληλο σύμπαν αέναα στροβιλίζονται.

Έκατσα να δω στις ειδήσεις για τον Πάπα, γιατί το μεσημέρι χάζευα CNN και παρατήρησα πως εδώ και λίγες μέρες, το θέμα «θάνατος/κηδεία Πάπα» (ένα γεγονός που συμβαίνει κάθε 30 χρόνια min και έχει συνταράξει ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της υφηλίου) έχει περάσει στα ψιλά στα ελληνικά media. Εντύπωσή μου? Ίσως. Για αυτό και κάθησα να δω ειδήσεις. Έκανα focus στα MEGA, ANTENNA, ALPHA. Έκανα zapping για να βλέπω παράλληλα και τα τρια κανάλια και αν εξαιρέσεις τον ALPHA που έβγαλε την είδηση στις 9 (1 ώρα μετά την αρχή του δελτίου!!! Έλεος! Πόσο μπορεί να ομφαλοσκοπούμε γαμώτο?), στους άλλου δεν την είδα καθόλου. Με βάζει σε σκέψεις μήπως παραέκανα zapping. Αλλά και πάλι τότε, η είδηση, δεν πρέπει να κράτησε πάνω από ένα λεπτό! Στο MEGA μίλαγαν ακόμη για το μέλι (θέμα που αυτοί ανακάλυψαν και ως φαίνεται έχουν σκοπό να μας πρήζουν μέχρι να πεθάνουμε με αυτή τους τη νίκη), τις αυξήσεις και την μειωμένη αγοραστική μας δύναμη – Θέματα πολύ σημαντικά όλα. Στον ANTENNA μίλαγαν για τα μέλια, τις αυξήσεις, ότι βρέθηκε επίσης καρκινογόνο -κάτι άλλο πέραν του μελιού-, ο Περικλής νικητής, το βράδυ στα «Μάτια της Έλλης», αθλητικά, πάπαλα. Στον ALPHA τα’παμε. Στις 9 η ώρα μετά από μια ώρα παράθυρα για το μέλι!!!!! Τι αυτισμός.

Κάπως έτσι το ξαναγύρισα στο CNN να μάθω δυο πράγματα.

|

9 Comments:

At 4/04/2005, Blogger Old Boy said...

Eπίσης, στις χθεσινές ειδήσεις, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του είχαν ρεπορτάζ για το πως αντέδρασαν οι εν Ελλάδι καθολικοί. Πρόκειται για τον ορισμό του επαρχιωτισμού. Είναι δημοσιογραφική νοοτροπία ανάλογη εφημερίδας μικρής κωμόπολης, που την επόμενη ημέρα της ορκομωσίας καινούριας κυβέρνησης, έχει πρώτο θέμα ότι έγινε Υφυπουργός ο τοπικός βουλευτής.

 
At 4/04/2005, Blogger Oneiros said...

Για την ενημέρωσή μου στρέφομαι εδώ και καιρό σε RSS feeds από ειδησεογραφικά πρακτορεία κι εφημερίδες, στο Google News και aggregators όπως το Monitor, και για υπό εξέλιξη γεγονότα ελληνικού ενδιαφέροντος, στο ticker της Ναυτεμπορικής. Με ADSL, μπορεί κανείς να έχει σχετικά γρήγορη πρόσβαση και σε footage, αν το επιθυμεί. Η ελληνική τηλεόραση, το μόνο που μου προσφέρει από ενημέρωση πλέον είναι κάποιες συγκεκριμένες δημοσιογραφικές εκπομπές και, από infotainment, την εκπληκτική και δυσεύρετη με άλλο τρόπο νέα γενιά των ντοκιμαντέρ που προβάλλει συνήθως η ΕΤ1 (γι´ αυτό και δεν σκοτώνω ακόμη το χαζοκούτι, όπως προτείνει ο CrazyMonkey).

Όσο για τις λίγες τηλεοπτικές σειρές που θα ήθελα να δω (πχ. 24 και Galactica), προτιμώ να τις προμηθευτώ από εναλλακτικά μέσα διανομής, παρά να κάνω δεήσεις μπας και φωτίσει σε κάποιο ελληνικό κανάλι να τις προβάλλει ολόκληρες και στη σωστή σειρά επεισοδίων.

 
At 4/04/2005, Blogger Phantasmak said...

Δεν τους πειράζει που καπνίζει η μισή Ελλάδα, δεν τους πειράζει που τον καρκίνο τον βρίσκεις μέχρι και στον αέρα που αναπνέεις, τους πείραξε η καρκινογόνα η ουσία στο μέλι. Μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τ' ακούνε. Να μη οσυ πω δηλαδή ότι αυτοί που κόπτονται για την ενημέρωσή μας έχουν τα φράγκα και τα μέσα να παίρνουν σπιτικό μέλι άμα θέλουν. Πολύ αμερικανίλα η ελληνική "δημοσιογραφία". "Το FBI προειδοποιεί ότι οι τρομοκράτες μπορεί να χτυπήσουν έτσι, αλλιώτικα, πασαλιμανιώτικα, εκεί που δεν το περιμένεις θα τη φας την πουλού τελοσπάντων"

 
At 4/05/2005, Blogger NickTheCreek said...

Ποιον πάπα, εδώ βγάλαμε κοτζάμ Περικλή που επειδή ζοριζόμαστε στο πολυσύλλαβο τον ξαναφαβτίσαμε Πέρι, της κακής αμερικανίλας το κάγκελο και εσύ ψάχνεις λεπτομέρειες στην τηλεόραση. Σαν πολύ ελεύθερο χρόνο έχεις μου φαίνεται... :)

 
At 4/05/2005, Anonymous Anonymous said...

http://thepopeblog.blogspot.com/

μ

 
At 4/05/2005, Anonymous Anonymous said...

Galaktika; Που, πότε; ;-)

Yγ... πάντως, για τον Πάπα, την άκουσα την είδηση μέχρι και σήμερα 800 φορές...

υγ2. Πάντως συνειδητοποίησα ότι πρώτη φορά θα δώ και μια εκλογή Πάπα... Ποιός ξέρει ίσως και τη τελευταία. :-)

 
At 4/06/2005, Blogger evee said...

Greek Psycho, copy paste to kaneis to comment se ola ta blog?

ts ts ts

 
At 4/07/2005, Blogger Promitheas said...

Μόνο σε μένα δεν το έχει κάνει copy paste ακόμα (ο Greek Psycho) επειδή δεν βάζω links. :-P

 
At 4/07/2005, Anonymous Anonymous said...

Εγω πάντως που είδα ΝΕΤ ειχε μια αρτια καλυψη του θέματος και με μεγαλη προτεραιοτητα. Πληροφοριακα, μενω Αυστραλια και ενα απο τα broadcast καναλια μεταδιδει τα νεα της ΝΕΤ για μια ωρα καθε μερα. Μπορεσα επισης να συγκρινω και με τα αυστραλιανα δελτια ειδησεων, και δεν διεκρινα σημαντικες διαφορες.

Παντως ενα ελληνο-αυστραλος φιλος μου απορουσε "who gives a shit about the pope?" :-)
και ρωτουσε αν στην ελλαδα νοιαζονται. Φαινεται οτι του εδωσα λαθος πληροφοριες βασιζομενος στι ΝΕΤ. :-)
θανάσης (sorry για το ατονικο)

 

Post a Comment

<< Home