Monday, August 08, 2005

από Σεπτέμβρη θα το μάθουν πολλοί

για την ώρα όμως το Περισκόπιο, επένδυση του γνωστού(διεθνώς για να πω και κάποια credits που μετράνε για πολλούς μη ειδήμονες) συλλέκτη Δάκη Ιωάννου είναι ωραίο μέρος για απογευματινό καφέ / βραδινό ποτό. Art hotel (μικρό, designάτο ξενοδοχείο) όχι τίποτα πρωτοποριακό, μα αρκετά μπροστά. Και αν αρχίσουν να ανοίγουν και τις μεγάλες τζαμαρίες στη Χάρητος(ευτυχώς δεν είναι στον πεζόδρομο) θα είναι übercool. Το σκηνικό είναι συμπαθές. Minimal / pop αλλά όχι τρελά clean cut ή αποστειρωμένο. Φαντάζομαι ότι δεν θα φοβάσαι να αφήσεις τις παντόφλες σου σε λάθος θέση στο δωμάτιο και διαταράξεις το design του χώρου και τη γιαπωνέζικη αυστηρή ψυχική ισορροπία του αρχιτέκτονα. Τέλος ευτυχώς ο χώρος του bar δεν δείχνει και πολύ ποζάτος. Bοηθάει και το προσωπικό σε αυτό. Καλό.

hotpoints:

- το περισκόπιο στην οροφή του κτιρίου

Μου είχαν πει ότι συλλαμβάνει τη θέα από ψηλά και την προβάλει σε οθόνες στο ισόγειο (Λ σου θυμίζει καθόλου το project μας για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό των Εφήμερων Κατασκευών στην Ολυμπιακή Αθήνα? Τι να κάνουμε, δεν υπάρχει παρθενογένεση dear και τα θέματα περί παρατήρησης, privacy+publicity, Big Brother είναι πάντα επίκαιρα.. θυμάσαι και τη διάλεξή μου...). Τεσπά, αντί για αυτό όμως είδα ένα video με τη θέα αυτή μεν αλλά με προσθήκη ενός γιγάντιου 3D χαμαιλέοντα δε, έργο προφανώς κάποιου καλλιτέχνη. Ο χαμαιλέοντας αλλάζοντας δέρμα, δεν αλλάζει απλώς χρώμα, αλλάζει διαφημίσεις. Ειρωνία. Smart.

- Η βαμμένη μεσοτοιχία. Η σκιά της διπλανής πολυκατοικίας, όπως πέφτει πάνω στον τοίχο, σε διάφορους τόνους του ίδιου χρώτατος. Δίνει και αίσθηση βάθους στην λεία επιφάνεια χωρίς να το κάνει επί τούτου.

- το σκούρο γκρί μπετόν, βαμμένο από το μίγμα, όχι απέξω. Με την σαγρέ υφή. Το χυτό βιομηχανικό δάπεδο μέσα. Τα μαύρα δεμάτινα καθίσματα -από αυτοκίνητο Mini Cooper- στο bar. Ο γκρι / μαύρος βασάλτης στην είσοδο.

|

2 Comments:

At 8/11/2005, Blogger Stavros Martinos said...

Η ιδέα με το περισκόπιο στις Εφήμερες φορέθηκε πολύ, ίσως επειδή ήταν ένα από τα ζητούμενα του επαγγελματικού διαγωνισμού (και όχι του φοιτητικού). Τα άλλα νομίζω ήταν αμφιθέατρο, ένα αόριστο generator και κάτι άλλο.

Τελοσπάντων, το ξενοδοχείο ωραίο φαίνεται, ό,τι πρέπει για απόγευμα το χειμώνα. Μεγάλη αλλαγή από το hostel που υπήρχε εκεί μέχρι πρόπερσι. Το αδερφάκι του στην Κηφισιά (21) έχει ήδη γίνει πασίγνωστο, αλλά το ισόγειο με το μεγάλο πεζοδρόμιο έχει μετατραπεί σε (σχεδόν τυπική) καφετέρια.

 
At 8/12/2005, Blogger evee said...

sorry the_real_martinos, ξέρετε πόσο σας εκτιμώ, αλλά με την άδειά σας εδώ πλανάσθε πλάνην οικτράν και θα σας βγάλω κόκκινη κάρτα.

Στα ζητούμενα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ΔΕΝ ήταν κανένα περισκόπιο. Τόσο στο επαγγελματικό section όσο και στο φοιτητικό, τα θέματα ήταν κοινά:


The competition includes the following five theme-structures and one special 2004 Games' structure:

1. Events platform (for music dance and other performances that do not necessitate seats for the spectators)
2. Open theatre, approximately 250 seats (with the possibility of extension to an approximately maximum of 500)
3. Creative activities spaces (art and alternative activities for the public)
4. Semi-open exhibition spaces
5. City -Leisure activities generators (for individuals or groups)
6. Landmarks of Olympic activities (a special 2004 Games' structure)

Τα νικητήρια projects των επαγγελματιών που αναφέρεις εδώ και οι έπαινοι εδώ και γενικά για το διαγωνισμό δες πιο πολλά εδώ και στο ομώνυμο site of course ;)

Πέντε ώρες περπάτημα στην έκθεση στο Βυζαντινό Μουσείο όλων των συμμετοχών(και 2 σκληροί της φωτογραφικής μετά) δεν είδα άλλο periscope. Μπορεί και να κάνω λάθος αλλά θα το θυμόμουν διάολε! ΓΑΒ! Τεσπά, μάλλον θα αναφέρεσαι γενικά στην εμμονή με το βλέμμα, την παρατήρηση / επιτήρηση που έπαιζε πολύ τότε στο διαγωνισμό, με πολλά θέματα με κάμερες στην πόλη που έπαιρναν την εικόνα της πόλης και την προέβαλαν αλλού κλπκλπ. Τέτοιου τύπου όμως κάθετος μηχανισμός, σαν περισκόπιο, τσου. Θα ψάξω να ανεβάσω καμμιά φωτό από το αρχείο μου αν είναι.

Θεωρώ ότι η μνήμη σας λόγο φόρτου εργασίας και πληθώρας ερεθισμάτων έχει αδυνατίσει τελευταίως...εξού και δεν σκοπεύω να σας το κοπανάω till death do us part. lololololl

 

Post a Comment

<< Home