Thursday, November 10, 2005

curiosity cabinet updated

ή "προσοχή: Πότε ξέρεις ότι Κλουζίζεις επικίνδυνα"

Image Hosted by ImageShack.us

- μεσημέρι στην Ιπποκράτους: ένα σετ κλειδιών ακουμπισμένο πάνω στο χείλος πράσινου σκουπιδοτενεκέ στο κέντρο της Αθήνας. Βλέμμα γύρω. Η κάμερα γυρίζει σε slow motion, blurred image. Focus σε άσχετους περαστικούς. Κρυμμένος θησαυρός, αφηρημάδα κάποιου και προνοητικότητα κάποιου άλλου, συντροφικό μήνυμα οργάνωσης τύπου 17 Νοέμβρη, συνωματικό μήνυμα για παραλαβή κλειδιών γκαρσονιέρας με στόχο συνάντηση παντρεμένων το βράδυ? Μουσική ατμοσφαιρική και αγχωτική παίζει στο μυαλό μου.

- μεσημέρι στη δουλειά: υπάρχει ψυγείο πούρων(?) και οι διαστάσεις του μπορούν να μεταβληθούν κατά παραγγελία(ανάλογα που μπαίνει ο μηχανισμός ?), ψάξε βρες: που, ποιός, πόσο. Άκου τώρα!

- βράδυ στο σπίτι/adrenaline high: αναζήτηση από email με 122 παραλήπτες της ταυτότητας αυτών. Βρέθηκαν γύρω στους 30.

- απόγευμα στο γραφείο/ architecture high: αναζήτηση σε βιβλιοθήκη με πολύτιμα φυλλάδια ωραίων και σπάνιων υλικών παγκοσμίως. Στο μάτι 4 συγκεκριμμένα πράγματα. Από τα μικρά μαργαριτάρια των γραφείων, δύσκολα τα βρίσκει κανείς μόνος του. Στόχος: η αντιγραφή πιθανών links των εταιριών κατασκευής και εμπορείας. Απώτερος στόχος: η μελλοντική απόκτηση των πολυπόθητων prospectus. Εχθρός: ο χρόνος. Λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια. Που εδώ που τα λέμε ο γάτος από κάποιον άλλο γάτο θα τα έμαθε. Με ιερό σκοπό πάντα. Με λίγη κοινή λογική και κάμποση παρατηρητικότητα αποτέλεσμα: άμεση εύρεση 5 εξαιρετικών περιπτώσεων από κιλά φακέλων. Χαρτί και μολύβι. Προσεκτική επανατοποθέτηση με ακρίβεια εκατοστού. Στο πρόσωπο η ικανοποίηση του σπασίκλα που ξαναδίνει για να βελτιώσει το 9 και τα καταφέρνει. Ή αυτού που παίρνει μάτι σε prive μασονικό meeting. Χωρίς την κάμερα του Cubrick να τον ακολουθεί. Για αυτό όμως υπάρχει το blog.



ΥΓ: Μόλις ξαναδιάβασα το post. Σχεδόν πυρετικό. Θα απορήσω αν βγάλει κανείς άκρη.

|

1 Comments:

At 11/11/2005, Blogger Oneiros said...

Εγώ πάντως, μια χαρά έβγαλα άκρη. Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν και κάνουν την παρατήρηση παιχνίδι. Έβλεπα το Spy Game σημερα, με τις ασκήσεις παρατήρησης' ίσως κάνεις για field agent, αρκεί βέβαια να μπορείς να αποσπάσεις και πληροφορίες από αγνώστους :-P

 

Post a Comment

<< Home