Tuesday, June 20, 2006

περί ευρυζωνικότητας - great, superb newz

με αφετηρία το post του lukulius (τι θα γίνει πια με τα comments που δεν ανεβαίνουν ???)

Λοιπόν ναι, η είδηση με τα free wifi access σε δημόσιους χώρους της Αθήνας πραγματικά είναι εξαιρετική! Δεν είδα σήμερα ειδήσεις στην τηλεόραση, μα το άκουγα όλη μέρα στο ραδιόφωνο, οπότε κάποιοι δημοσιογράφοι κάνουν καλά τη δουλειά τους υποθέτω. Γενικά με την ευρυζωνικότητα τελευταία το τοπίο δείχνει να έχει ζωντανέψει πολύ. Δες και εδώ, ή εδώ. Mπράβο που κάτι δείχνει να κινείται. Δεν ξέρω ακριβώς που να απευθύνω το μπράβο, στην Ε.Ε., στις πιέσεις της αγοράς, στην κυβέρνηση, στα όνειρα και τη δουλειά μερικών ανθρώπων ή σε όλους αυτούς μαζί, μα μπράβο.

|

16 Comments:

At 6/20/2006, Blogger ThinkaGeek said...

ma kala ti wifi ... ehm despinis ...kala edw o kosmos kaigete me to wimax (aka Gsm killer ) kai esi mou les gia wifi akoma ....kai nomiza oti enimrwneste..

 
At 6/20/2006, Blogger Mave said...

αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι κ.Loop/
όσο για τα μπράβο: πρώτα να τα πούμε στα μεσαία και κατώτερα στελέχη που στήσανε την υπηρεσία. Και κάτι άλλο για την ευρυζωνικότητα και την κοινωνία της πληροφορίας: Ας αλλάξει η κυβέρνηση την νοοτροπία των ελλήνων απέναντι στον η/υ και το ξανασυζητάμε.... ο τυπικός έλληνας δηλώνει ότι δνε τον χρειάζεται , δεν έχει τι να τον κάνει τον η/υ.

 
At 6/20/2006, Blogger evee said...

loop, ομολογώ ότι αφιερώνω λιγότερο χρόνο στην ενημέρωσή μου πάνω σε αυτά τα θέματα από ότι παλιότερα

μα όμως, καλά σου λέει ο mave, εσύ που ζεις? δεν το θεωρείς σημαντικό βήμα? και στο post του lukulius (που ένας θεός ξέρει πόσο αυστηρός και γκρινιάρης είναι σε κατι τέτοια, διαβάζω ότι ούτε στο London -που πριν 2 χρόνια broadband είχε το 50% των νοικοκυριών-, έχει υλοποιηθεί ακόμη κάτι τέτοιο)

νομίζω ότι είναι εξαιρετικό νέο

όσο για τη συνέχεια που λέει ο loop περιμένουμε με ανυπομονησία

:)

 
At 6/20/2006, Blogger evee said...

α, και κάτι ακόμη:

http://www.athenswifi.gr/

 
At 6/20/2006, Blogger ThinkaGeek said...

ouf oxi den to thewrw megalo vima ... sorry kiolas ..ESI POU ZEIS ....stin ellada of course ...tou kiriou kokkali.. ...tha ta poume otan me to kalo erthei kai edw to wimax ( diladi otan parei tin defteri adeia o kokkalis apo to kratos ... tin prwi piilotiki btw tin exei parei h q .. ) tora peri uk gia pes ston filo sou ekei na sou pei gia to wimax sto bristol.....mallon den exei kanei kali ereuna .... Mallon ...

 
At 6/20/2006, Blogger Mave said...

θα το πώ και δεν θα κρατηθώ loop! Βάλε ένα Linux να αγιάσεις! Μα είναι δυνατόν να κάνει η κυβέρνηση Ένα θετικό βήμα στον χώρο αυτό, και εμείς να γκρινιάζουμε για τον Κόκκαλη? Γιατί πριν ο Κόκκαλης που ήταν ? ξαφνικά μας προέκυψε? επιπλέον,αν θέλεις wimax, ξεκίνα να στήνεις δίκτυο μόνος σου με την κοινότητα. Όχι δεν θα πούν. όσο για το Bristol--hahahahaha, ας γελάσω, πήγαινε κατα νότια κορέα για να δεις τι παιζει με το wimax. Αλλά ας σοβαρευτούμε-- το να ζητάμε τα παραπάνω τέλεια geek gadget και υποδομές που ονειρευόμαστε στα υγρά όνειρα του κάθε developer τη στιγμή που δεν έχει άλλα πράγματα η ελλαδίτσα είναι όχι απλά ουτοπικό αλλά αγγίζει τα όρια της βλακείας. Συγνώμη για την γλώσσα και στην οικοδέσποινα και σε σένα loop, άλλα έχω βαρεθεί την slashdotίαση που επικρατεί στους τεχνολογικούς κύκλους (--η τακτική του : έχει πρόβλημα ο απλός χρήστης με τα windows, εη του λες, ακόμη windows τρέχεις ? Βαααλλεεε ένα linux.!!?!?!?!?!!!)...

Το φαινόμενο αυτό μάλλιστα έχει φοβερές διαστάσεις στην Ελλάδα. Δε λέω να μην γκρινιάζουμε, αλλά να γκρινιάζουμε για τον σωστό λόγο. Το απλό wifi είναι το πρώτο βήμα. Ας αποκτήσει content η υπηρεσία, ας αποκτήσει και χρήστες και θα γίνει και η αναβάθμιση σε MAX. το κόβω εδώ για να μην χώσω παραπάνω. :) με το συμπάθειο κιόλας, και χωρίς παρεξήγηση.

 
At 6/20/2006, Blogger ThinkaGeek said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 6/20/2006, Blogger ThinkaGeek said...

ehm ok oxi exeis dikio kirie mave. one step at a time .. alla tha ithela na sas proidoiisw oti mallon eiste se lathos texnologikous kiklous :)

 
At 6/20/2006, Blogger Dimitris Athanasiadis said...

Έμένα πάντως τα σχόλια του loop μου θύμισαν επηρμένο πρωτοετή hardcore πληροφορικάριο (απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφοιτήσουν είναι αυτό το attitude; τι σκτ;) ή διαφήμιση στην νεοιδρυθείσα ΕΡΤ του 1880 που δείχνει χωριάτη που τα χώνει στο διπλανό χωριάτη επειδή δε χρησιμοποίει το τελευταίο ζιζανιοκτόνο. loop όταν έρθει εδώ το wimax θα λες μπράβο ή θα εκθειάζεις την τηλεμεταφορά (που ως τότε θα είναι καθημερινότητα πια στο San Francisco);

Επίσης δίνω αρκετούς πόντους εκτίμησης στο mave που ναι μεν διαβάζει slashdot αλλά δεν το χρησιμοποιεί όπως ο loop.

Κατά τα άλλα, ναι, peace, cool κλπ:P

 
At 6/20/2006, Blogger Dimitris Athanasiadis said...

(Ok προφανώς εννούσα τα 2 πρώτα σχόλια του loop)

 
At 6/20/2006, Blogger ThinkaGeek said...

diafanos ok :)

 
At 6/20/2006, Blogger evee said...

!!!


κοίτα φωνή, αντάρα και τεστοστερόνη

ωραία η ένταση αλλά μη σφαχτούμε για το wifi ρε παιδιά

κατάρχήν loop είμαι αρχιτέκτονας με δουλειά τόσο καθημερινή -του γραφείου- όσο και με προσωπικά projects, διαγωνισμούς ή δημοσιεύσεις. Η ώρα που μου μένει για ενημέρωση είναι ελάχιστη. Το ίδιο φαντάζομαι και σε κάθε μη-φοιτητή, άεργο ή εργαζόμενο στο συγκεκριμμένο τομέα. Δεν οφείλω να είμαι cutting edge όπως και εσυ δεν οφείλεις να γνωρίζεις ότι χτες βγήκανε τα αποτελέσματα ενός μεγάλου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού εν Ελλάδι. Για αυτό περισσότερα ίσως στο μέλλον και από άλλους bloggers που γνωρίζουν την υπόθεση από μέσα.

συμφωνώ στο βασικό των όσων έγραψαν οι mave και diafanos μα καταλαβαίνω και τον ενθουσιασμό με την υπερβολή και τις αβλεψίες που συνήθως γεννάνε αυτά, όπως νομίζω ότι είναι το case για τον loop

έχω την αίσθηση πως οι πρώτοι δύο, και εγώ μαζί (sorry αν παρερμηνεύω τα λόγια σας, ας μιλήσω καλύτερα για μένα μόνο), εγώ λοιπόν,έχω κουραστεί από ένα σωρό άτομα που λόγω ενθουσιασμού γαβγίζουν διαρκώς και Ο,ΤΙ, μα Ό,ΤΙ και να γίνει, κάθονται στη γωνία τους χτυπώντας νευρικά το πόδι στο πάτωμα και λένε ότι δεν είναι ικανοποιημένοι. Είναι αλήθεια ότι αυτό βγάζει κάτι κακομαθημένο , μα είναι εξίσου αλήθεια ότι όποιος είναι ικανοποιημένος από ότι έχει δεν πάει παραπέρα.

Νομίζω ότι εδώ το θέμα είναι να εκτιμήσουμε ότι είσαι στο πάτωμα, σηκώνεις το πόδι και φτάνεις δυο σκαλοπάτια πιο πάνω. Αν θες να φτάσεις στο 5ο σκαλοπάτι, ή πρέπει ήδη να έχεις ανέβει τα 4 προηγούμενα ή να είσαι καμηλοπάρδαλη και νακάνεις όλο με τη μια.

 
At 6/20/2006, Blogger Oneiros said...

Καλώς το κι ας άργησε' σαφώς και είναι θετικό βήμα, αρκεί βέβαια να επεκταθεί γρήγορα και σε άλλες πόλεις, και το κόστος υλοποίησης της υποδομής να είναι ορθολογικό. Σχετική μάλλον και η είδηση για την πιλοτική αναβάθμιση του ADSL (μόνο ο ανταγωνισμός ωθεί τον ΟΤΕ στο φιλότιμο). Για να μην ξεφεύγουμε βέβαια από την ελληνική πραγματικότητα, ας μην ξεχνάμε ότι το 65% των συμπατριωτών μας δεν ξέρει καν πως μπορεί να χρησιμοποιήσει υπολογιστή. Αυτό σημαίνει απλά ότι θα πρέπει όλα αυτά τα έργα υποδομής να συνδυαστούν με εκπαιδευτικές δράσεις για τους πολίτες σε σχέση με την κοινωνία της πληροφορίας (ήτοι: όχι μόνο ECDL!).

ΥΓ: Χωρίς να θέλω να γίνομαι γκρινιάρης, ο υπουργός Ανάπτυξης και ο υπουργός Μεταφορών κι Επικοινωνιών δεν έχουν περισσότερη σχέση με το θέμα από τον ..Horsehead;

 
At 6/21/2006, Blogger evee said...

"το 65% των συμπατριωτών μας δεν ξέρει καν πως μπορεί να χρησιμοποιήσει υπολογιστή"

ναι, αυτό είναι το πιο σημαντικό

και για να ανατραπεί αυτό πρέπει αν καταλάβει ο άλλος τι ΜΠΟΡΕΙ να κάνει με τον υπολογιστή

παράδειγμα χτεσινό:
χτες περίμενα με την μητέρα μου τον πατέρα μου από ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Η πτήση θα έφτανε 11:30 και ήταν 12:30 και δεν είχε έρθει ούτε σήκωνε κινητό. Εγώ δεν ε΄χια καταλάβει την ώρα ώσπου ακούω τη μητέρα μου να ψάχνει καταλόγους τηλεφώνων. Τη ρωτάω,μου λέει ότι θέλει να παρει τηλέφωνο να δει τι παίζει με την πτήση γιατί ανησυχεί. Της πρότεινα να πάρει κανένα 188κάτι και να βρει τηλ του Βενιζέλου ή να κάτσει μισό λεπτό να δω αν έχουν ενημέρωση στο site. Μέχρι να συνειδητοποιήσει τι έλεγα, μπήκα στο site, είδα την -ανά 2'- ενημέρωση των αφίξεων και την είπα πως είχε καθυστέρηση και θα φτάσει 1:30. έμεινε λίγο κόκαλο, με κοίταξε με μια περηφάνεια σαν να είχα πάρει το NOBEL αναφώνησε "κα-τα-πλη-κτι-κό!" και έφυγε με βλέμμα εκστασιασμένο. όταν έφτασε ο πατέρας μου και μας πήρε τηλέφωνο για να μην ανυσηχούμε του είπε μασώντας κάτι κεράσια, ότι "καμμία ανυσηχία, το είδαμε στο website ότι θα έφτανες 2 ώρες μετα"! Kαι ο πατέρας φυσικά μετά από αυτό έμεινε κάγκελο με τις αλματώδεις προόδους της μαμάς. Νομίζω πάντως ότι γενικά οι άντρες είναι πιο ανοιχτοί σε κάθε τι νέο στον τομέα της τεχνολογίας από τις γυναίκες.

 
At 6/21/2006, Blogger Oneiros said...

και για να ανατραπεί αυτό πρέπει αν καταλάβει ο άλλος τι ΜΠΟΡΕΙ να κάνει με τον υπολογιστή

Φυσικά και συμφωνώ, Εύη' αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θα περιμένουμε από το κράτος και τους εκπαιδευτικούς να κάνουν αυτή τη δουλειά, και θα πρέπει να ποντάρουμε στην φιλομάθεια των πολιτών.

 
At 6/21/2006, Blogger evee said...

εσύ oneire τι προτείνεις δηλαδή?


Και για να πάρω θέση και εγώ, θα προτείνω σε αυτά που δεν φαίνεται να σε ικανοποιούν και τη δύναμη της αγοράς ή της διασκέδαση via υπολογιστης(κάτι που προφανώς και γίνεται ήδη- πως αλλιώς αρχίζουν να γουστάρουν τα περισσότερα πιτσιρίκια τον υπολογιστή? με τα παιχνίδια φυσικά!) Mα σε άλλες ηλικίες, πρέπει να καταλάβει κάποιος ότι του είναι χρήσιμος. Άρα αφού δεν το έχει πάρει χαμπάρι ήδη, το μόνο κόλπο είναι να νιώσει ότι ο υπολογιστής είναι τόσο mainstream όσο και το κινητό. Α! Και να καταλάβει ότι υπάρχουν χρήσεις για κάθε επίπεδο εξοικείωσης!

Γιατί δηλαδή και η γιαγιά μου έχει κινητό? Μπορεί να μη σερφάρει στο ιντερνετ από αυτό, αλλά παίρνει τηλέφωνα. Σε ανάγκη, στέλνει και sms!

 

Post a Comment

<< Home