Thursday, September 14, 2006

GRA ή κουκουρούκου

Ο απαραίτητος εκσυγχρονισμός διαφόρων sites τώρα που οι περισσότεροι αρχίζουν να εξοικειώνονται περισσότερο με το internet, καταλήγει σε ανόητα παρατράγουδα.

Καταιγισμός emails από το πρωί καταφθάνει στο mailbox του gmail μου. Είχα γραφτεί στο greekarchitects.gr (ή για πιο εύηχο: GRA!) το οποίο μέχρι σήμερα μου έστελνε ενημερωτικά newsetters για νέα άρθρα κλπ. Σήμερα, ενερεγοποίησαν τη mailing list πετάγοντας εκεί ότι email είχαν, χωρίς να ρωτήσουν αν θέλουμε να συμπεριληφθούμε. Αποτέλεσμα? Από το πρωί που μας έστειλαν το email, το mailbox δέχεται emails διαφόρων που έχουν autoreply. Κενά emails με ονόματα αγνώστων, που δεν ζήτησα να δέχομαι.

Που θα πάει Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα.

Hellooooo, Greek architects εκεί?

ps: τα λέει και ο mave

|

6 Comments:

At 9/14/2006, Blogger evee said...

η συνέχεια:
μάλλον το λάθος έγινε κατανοητό

δοκίμασα να στείλω ένα ενοχλημένο email του τύπου

"ti tha ginei pia me afto to xamo tis mailing list?
giati den mas rotisate an theloume na simmetexoume?

Ego exo gmail alla giati prepei na gemizei me kena minimata to mailbox?",

ανέφερα και τα κείμενα στα blogs και δεν έλαβα πίσω τίποτα. Το ίδιο δοκίμασε και συνάδελφος που είχαμε συνεννοηθεί(ο οποίος είχε στείλει και private email στους admin) και από ότι καταλάβαμε, ανέβαλαν το εγχείρημα.

Χαζό το λάθος, μα συγχαρητήρια για την γρήγορη αντίδραση.

 
At 9/14/2006, Blogger Mave said...

Νομίζω ότι το τηλεφώνημα που έκανα αρκετά νωρίς τους ξύπνησε... αλλιώς το επόμενο πρωί θα είχαμε ενα mailbox τιγκαρισμένο σε άσχετα mails. :)

 
At 9/16/2006, Blogger Sleeper in Metropolis said...

Κάτι οι προετοιμασίες για Λονδίνο που δε με άφησαν να μπω στο Internet για δυο-τρεις μέρες, κάτι κάποια mail φίλων από το εξωτερικό που θα με επισκεφθούν εκεί, κάτι ο κατακλυσμός από το GRA, ανοίγω σήμερα το gmail και βλέπω:
Inbox (27) !!!
Ψωνίστηκα. Νιώθω πρόεδρος. ;)))))

 
At 9/16/2006, Blogger evee said...

lolol!!

τα σέβη μου

;)

 
At 9/20/2006, Blogger greekarchitects.gr said...

Αγαπητοί συνάδελφοι γεια σας.
Θα ήθελα με δυο λόγια να σας εκφράσω τη μεγάλη αγωνία μου για το ηλεκτρονικό περιοδικό μας Greek Architects.
Τα σχόλια σας είναι πραγματικά πολύ αρνητικά (από αυτά που διάβασα) και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί?
Κάποιοι από εσάς γράφουν για ρομαντικό περιοδικό ("λίγο κρασί , λίγο θάλασσα, και τ αγόρι μου¨) και κάποιο άλλοι εκφράζονται ακόμη πιο άσχημα.
Μάλλον οι περισσότεροι δεν θα έχουν διαβάσει τα άρθρα μας…..υπάρχουν 1125 άρθρα αρχιτεκτονικής……κανένα από αυτά δεν είναι καλά???????????????????
Και ας πούμε ότι δεν είναι καλά……γιατί δεν συμμετέχετε ώστε να γίνουν καλύτερα!
Το περιοδικό έχει πάνω από 30.000 αναγνώστες το μήνα και η φωνή σας σίγουρα θα ακουστεί…..γιατί λοιπόν δεν βοηθάτε και εσείς ώστε να γίνουμε καλύτεροι…..με αφορισμούς δεν νομίζω ότι βγαίνει κάτι!!!!
Το Greek Architects δεν είναι κάποιο κατεστημένο ή κάποιο μεγάλο περιοδικό….μια ερασιτεχνική πρωτοβουλία είναι και έχει ανάγκη τη βοήθεια όλων σας…..σίγουρα λάθη γίνονται όπως πολλές φορές τα θέματα μπορεί να μην είναι και για «διδακτορικό» , αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι είμαστε μια ανοιχτή πλατφόρμα για τις σκέψεις όλων.

Όσοι από εσάς λοιπόν θέλουν να βοηθήσουν ας το κάνουν …..όσοι δεν θέλουν ας παραμείνουν στη σιωπή της αντίδρασης…..ειλικρινά θα ήθελα τη πολύτιμη βοήθειά σας.

Βασίλης info@greekarchitects.gr

 
At 9/20/2006, Blogger evee said...

vasmis ή Βασίλη, γειά.

αν διαβάσεις και τα σχόλια στο επόμενο post υποθέτω θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι το σχόλιό σου είναι κάπως υπερβολικό. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να θίχτηκες μα εγώ τουλάχιστον ενοχλήθηκα όχι τόσο από το λάθος αυτό καθεαυτό(που ανθρώπινο είναι, εγώ άλλωστε μόνο άδειαζα το mailbox για κάμποση ώρα, άλλοι μπορεί να επιβαρύνθηκαν περισσότερο), μα από τη δικαιολογία ότι "οι άλλοι μας πολεμούν". Για ποιούς άλλους μιλάς? Και γιατί να σας πολεμούν όταν μπορούν να σας έχουν συμμάχους? Με διαφημίσεις ας πούμε...

τεσπά το κουράσαμε, θεωρώ ότι ότι έγινε, έγινε. όλοι θέλουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση της Αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, οπότε μας θεωρώ οn the same side of the river.

Μη νομίζεις ότι όσοι σχολιάσαμε αρνητικά είμαστε ένα μάτσο ανθρώπων που δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να γράψουν ένα κείμενο για το gra και έτσι να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους. Εγώ ας πούμε γράφω εδώ και καιρό(και φυσικά free) σε αυτό εδώ το blog. Στα δεξιά θα βρεις ένα link με τίτλο "ΠΕΡΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ" εκεί βρίσκονται κάποια από τα δικά μου κείμενα.

Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη του να συμμετέχω σε ένα περιοδικό, διότι
α. δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα υπακούω σε χρονοδιαγράμματα
β. το θέμα μου το επιλέγω μόνη μου - δεν μπορώ να γράψω κείμενο κατά παραγγελία
γ. Προτιμώ ένα πιο "αυθόρμητο" και ευκολοδιάβαστο (πλην όμως ακριβή και κοφτερό) τρόπο γραφής από αυτόν που συνηθίζεται σε περιοδικά.

Εξού και το blog.

Βλέπω ότι δίνεις και το επαγγελματικό σου email. Ομοίως, στα δεξιά θα βρεις επίσης το contact_breathe, αν με τη σειρά σου θέλήσεις προσωπική επικοιωνία μαζί μου.

 

Post a Comment

<< Home