Thursday, October 05, 2006

καλωσόρισμα

ενός νέου blog περί αρχιτεκτονικής: athens9.

To blog, τμήμα του ομώνυμου site, είναι ομαδικό, από 9 άτομα/ομάδες αρχιτεκτόνων και με ιδιότυπο concept.

Aν ανεβάζουν συχνά post και συμμετέχει κόσμος στην κουβέντα, θα έχει ενδιαφέρον.

After mave's post.

Labels: ,

|

6 Comments:

At 10/08/2006, Blogger Stavros Martinos said...

Οι Σημαιοφόροι της Αλλαγής...

Μου φαίνεται ότι οι 30-something πραγματικά πιστεύουν ότι επειδή η Αθήνα είναι μια πόλη "ιδιόμορφη" (...σε σχεση με ποιές άλλες, και με τί χαρακτηριστικά;), μελετώντας τις μορφές που συναντά κανείς στην Αθήνα, μπορεί τελικά και να μας κάτσει καμιά πρωτοπορία.
Εμείς, ως πιο πιτσιρίκια, μου φαίνεται ότι είμαστε είμαστε πιο περπατημένα, πιο κυνικά και με λιγότερα κόμπλεξ. Πείτε μας συντηρητικούς, αλλά δεν είμαστε εμείς που θα φέρναμε αμαχητί τους γιάπιδες στο Μεταξουργείο.

Καλως ήρθαν στο internet...:)

 
At 10/09/2006, Blogger evee said...

ωραίο σχόλιο ;)

κάτι υποψιάζομαι αλλά δεν μας τα ξεκαθαρίζεις real_martinos? (αν δεν βαράς σκοπιά that is...:P)

Αν όμως εμείς είμαστε πιο κυνικοί γιατί σε χαλάνε οι γιάπηδες? Δεν νομίζω ότι είναι θέμα γιάπηδων πάντως αυτό που θέλεις να πεις

για τα περί κόμπλας και "θέλω και εγώ μια πρωτοπορίααααα!" (κλαψ-σνιφ) συμφωνώ ότι γενικά διακατέχουν πολλούς από τους +/- 40. Μα κάθε νέα προσπάθεια καλό είναι να την βλέπουμε χωρίς προκαταλήψεις. Αλλιώς κάνουμε αυτά που κατηγορούμε.

προ μεγάλη μου έκπληξη έχουν αρχίσει να δίνονται και κάποιες απαντησεις σε σχόλια (στο δικό σου π.χ.) Το αν η κουβέντα χρειάζεται γείωση ή απογείωση(που κουβεντίζετε εκεί) είναι μεγάλο ζήτημα.

 
At 10/10/2006, Blogger Stavros Martinos said...

Θεωρώ υπέροχο το ότι ανοίγονται σε σχόλια και υποδείξεις από όλους τους χρήστες του internet. Πιθανόν έτσι η απογείωση να βαρύνει λίγο.

 
At 10/11/2006, Blogger evee said...

μάλλον

αλλά οιαδήποτε στιγμή μπορείς και να τα κλείσεις ;)

όπως και τα κινητά ας πούμε (μια και μιλάμε για απογειώσεις)

 
At 10/15/2006, Blogger Stavros Martinos said...

Δεν θέλω να τους τσουβαλιάζω όλους, επειδή μερικοί κάνουν περισσότερο ταρατατζούμ.

Κάπου εκεί μέσα υπάρχει και μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση (..."αναζήτηση") για την ανεύρεση μιας δομής για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο (και μάλλον και παραέξω), στα θαμμένα ποτάμια και ρέματα της Αττικής (αρχ. Δραγώνας/Χριστοπούλου).

Μου αρέσει πάρα πολύ, επειδή το να ψάξουμε (και να σχεδιάσουμε) αυτό το δίκτυο είναι μια αναζήτηση για (αυτό που λέμε σε εξειδικευμένη γλώσσα) "αστικούς συντελεστές" πάνω στους οποίους μπορούν να "κουμπώσουν" πολλά άλλα πράγματα, που αφορούν άλλες κλίμακες σχεδιασμού. Δηλαδή δουλεύει σε βάθος, και δουλεύει συλλογικά. Πάνω στη λογική αυτή είχε κινηθεί και το πρώτο βραβείο για το Μητροπολητικό Πάρκο Ελληνικού (δικαιώνοντας έτσι τον τίτλο του Μητροπολητικού), το οποίο απ' ότι κατάλαβα ναυάγησε. Εξάλλου, οποιαδήποτε "νεωτερικότητα" (για να χρησιμοποιήσω εδώ μια άλλη εξειδικευμένη λέξη) πάντα προσπαθεί να εδράζεται πάνω σε κάποια "φύση" και να διατηρείται σχετικά αφηρημένη.

Δεν είναι 80ies revival, είναι το στοίχημα της Αθήνας για τα χρόνια που έρχονται.

 
At 10/15/2006, Blogger Stavros Martinos said...

(Μητροπολιτικού, δεν τα πάω καλά με τις δύσκολες λέξεις...)

 

Post a Comment

<< Home