Wednesday, November 08, 2006

αλλαγή νομοθεσίας

και ο χαμός σε όσους μελετάνε αυτό τον καιρό άδειες

Labels: ,

|

7 Comments:

At 11/08/2006, Blogger Misirlou Oubliez said...

Εχω παρει μια χαρα σημερα απο το πρωι.
Επαγγελματικη διαστροφη το λενε αυτο.

 
At 11/08/2006, Blogger mave said...

Εγώ χαίρομαι στα κρυφά αφού το είχα ακούσει από το καλοκαίρι ότι θα συμβεί... Επιτέλους.

Και για του λόγου το αληθές, 105Ε το τμ είναι γελοία τιμή για σημερινή κατασκευή. Και ας σταματήσουν οι δημοσιογράφοι να γράφουν για ανησυχία στον κόλπο των υποψηφίων αγοραστών, αυτή η άυξηση θα ενσωματωθεί σε τιμές αγοράς σε 1.5 χρόνο τουλάχιστον. Επίσης: Ας σταματήσουν οι εργολάβοι να ζητούν εκπτώσεις στις αμοιβές επιτέλους...στο κάτω κάτω όσο πιο καλά αμοιβόμαστε τόσο πιο φτηνό θα βγεί στο τέλος το κτίριο...αλλά δεν το σκέφτεται κανείς αυτό. Τα πήρα τώρα, πάω να κάνω ποστ.

 
At 11/08/2006, Blogger evee said...

και εγώ χαίρομαι, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι μια εβδομάδα αφού πήγα σε νέα δουλειά, και με τη λογική ότι θα δουλεύω παράλληλα τα βράδια την άδεια συγγενικού προσώπου, μάλλον θα αναγκαστώ να παραιτηθώ για να μπορέσω να καταθέσω τον φάκελο στην Πολεοδομία on time

το πρόβλημα είναι ότι α. στο νέο γραφείο θα ασχολιόμουν με ένα πολυ σημαντικό δημόσιο θέμα, β. η άδεια του συγγενικού προσώπου δεν είναι μαλακία, είναι εξαιρετικό ιδιωτικό θέμα και θα μου προσφέρει πολλή γνώση και γ. έχω αγχωθεί πάλι

σκατά τα έκανα μου φαίνεται

 
At 11/08/2006, Blogger maroulitaaa said...

το δημόσιο θέμα είναι εκείνο που λέγαμε;

 
At 11/08/2006, Blogger evee said...

oui

 
At 11/09/2006, Blogger IRQueen said...

Εύη, ξέρω ότι είναι δύσκολο γιατί σου πέσαν πολλές οι αλλαγές μαζί, νέα δουλειά, νεό σπίτι, σημαντική για σένα προσωπική δουλειά... ΑΛΛΑ... αν μπορείς να πάρεις μία βαθυά ανάσα και να τα πολεμάς ένα την φορά [έστω και αν είναι ένα ανά ώρα] πιστεύω θα τα καταφέρεις... και πιστεύω ότι δεν θα μετανοιώσεις που δέκτηκες την νέα σου δουλειά!

Άλλωστε οι νέες αμοιβές ισχύουν από την 1η Φλεβάρη, λένε.. αν το τρενάρουν και λίγο ακόμη.. θα βγεις λάδι, non?

 
At 11/12/2006, Blogger dean said...

Evee,

This isn't exactly on topic, but as an artist (especially following the art of architecture), I like to keep abreast of the political winds in the field...you address employment rules and wages...this article addresses a different issue involving political decisions needed to be made by architects:

ΠOΛITIKH Hμερομηνία δημοσίευσης: 12-11-06

Η (χαμένη) τιμή της Πολεοδομίας
«Με 30.000 ευρώ χτίζεις και στην... Ακρόπολη», λένε έμπειροι μηχανικοί
Χάος και στους δήμους

Εστίες διαφθοράς είναι τα περισσότερα πολεοδομικά γραφεία της χώρας. Εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ αλλάζουν χέρια προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να παραβλεφθούν νόμοι, να νομιμοποιηθούν αυθαιρεσίες. Με 5 - 10.000 ευρώ νομιμοποιείς τις αυθαιρεσίες σε ένα κτίσμα, με 1.000 ευρώ το ηλεκτροδοτείς, με 1.500 παίρνεις πιστοποιητικό από τη δασική υπηρεσία, με 5.000 ευρώ «λύνονται» τα προβλήματα με την Αρχαιολογική. «Με 20 - 30.000 ευρώ χτίζεις... και στην Ακρόπολη», λένε χαρακτηριστικά έμπειροι μηχανικοί. Ολα μπορούν να γίνουν, αρκεί να υπάρχει το χρήμα και οι κατάλληλες γνωριμίες. Τα πράγματα είναι περισσότερο προβληματικά στα πολεοδομικά γραφεία των δήμων (από τα 171 γραφεία, τα 50 υπάγονται σε δήμους). Είναι τέτοιες οι παρεμβάσεις των τοπικών αρχόντων, που δεν μπορείς να πλησιάσεις αν δεν έχεις γνωστό, λένε επαγγελματίες του χώρου. Η κατάσταση αυτή δεν έχει δημιουργηθεί από το πουθενά. Η χαώδης, αντιφατική νομοθεσία και η γραφειοκρατία είναι κυρίως που ανοίγουν τον δρόμο στις παράνομες συναλλαγές.

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home