Monday, January 14, 2008

by far

το σοβαρότερο και πιο ισορροπημένο δελτίο ειδήσεων είναι αυτό του ΣΚΑΙ

τελεία

Labels: ,

|

12 Comments:

At 1/14/2008, Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Και της ΕΡΤ.

 
At 1/14/2008, Blogger evee said...

έχεις δίκιο
ανάμεσα στα 2 όμως τελευταία προτιμώ του ΣΚΑΙ που νομίζω έχει μεγαλύτερη ευρύτητα

 
At 1/15/2008, Blogger tks said...

ίσως αλλα το πιο απολαυστικό είναι του αλτερ - τέτοια προωθημένα δείγματα αβαντ γκαρντ κωμωδίας απαιτούν πραγματικά πολύ λεπτά (ή τελείως χοντροκομμένα) γούστα - α ρ ι σ τ ο υ ρ γ η μ α - μάκης φορ νόμπελ!

(σοβαρά ξεχνάς ότιδήποτε έχεις μάθει περί κοινής λογικής - και τα λένε με ένα τόσο απολαυστικό θράσος - εξαιρετικό - κανονικό θέατρο του παραλόγο - και ατάκα που ακούω τώρα: οι δημοσιογράφοι ανέτρεψαν όλους τους καπιταλιστικούς νόμους απέλυσαν τον εκδότη τους !!!)

 
At 1/15/2008, Blogger tks said...

btw και σοβαρά νομίζω ότι ο σκαι είναι ένα φαινόμενο από μόνος του - δίνει ένα glimpse στην αμερικάνικη ψυχή: reality show made in us ταυτόχρονα με geek shows/CAN DO shows - junkyard awards - semi science shows - τελείως μακάβριες high speed καταδιώξεις και ταυτόχρονα ενδιαφέροντα documentaries - πάντα φυσικά με έμφαση στα όπλα και στα κάθε λογής μηχανήματα.
δεν ξέρω αν μου αρέσει ή αν το απεχθάνομαι.

 
At 1/15/2008, Blogger evee said...

tks για το τελευταίο σου σχόλιο: στις ειδήσεις αναφέρομαι, όχι σε όλο το πρόγραμμα

όσο για τα σημερινά του Μάκη, η κατάσταση έχει γίνει εντελώς "παράλογο". Από το γόρδιο δεσμό της διαπλοκής, ως τις drama queens των παραθύρων, αναρωτιέμαι πως δεν βαριούνται τόση μπίχλα.

 
At 1/15/2008, Blogger tks said...

το καταλαβαίνω ότι αναφέρεσε στις ειδήσεις - απλά καταχρώμαι τον χώρο για να παίξω και με το δικό μου κουβαδάκι - τώρα ελπίζω μην φτυαρίζω την άμμο στον αέρα και ενοχλεί τους γύρω γύρω - αλλά και να βοηθάω και στις δικές τους αναζητήσεις με τα δικά τους κουβαδάκια:P
πάντως πραγματικά αυτό το πρόγραμμα του σκαι - συμπεριλαμβανομένον των ειδήσεων δεν φαίνεται λίγο σχιζοφρενικό? (η ποιότητα των ειδήσεων εξηγείται και αν σκεφτείς ότι από πίσω υπάρχει η καθημερινή - παρά τις τραγικές αδυναμίες του όλου συστήματος είναι κάτι που μπορεί κανεις να διαβάσει ακόμα και να μην έχει την αίσθηση ότι προσβάλλουν την νοημοσύνη του στο 100%)

βασικά και για τα σημερινά όσο τους βλέπεις μεμονωμένους (και μέσα στην αρχική σύγχυση) να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα - πραγματικά άδεια προσωπεία - είναι για τα γέλια.

όταν όμως βρίσκονται υπο μορφή αγγέλης - δηλαδή στα δημοσιογραφικά τραπέζια/εκπομπές αυτής της ώρας - καταλαβαίνεις ότι 5 ψεύτες μπορούν να κάνουν μια αλήθεια - τελικά και η πραγματικότητα είναι ζήτημα κοινωνικής σύμβασης - για λόγους εντυπωσιασμού και καθαγιασμού της κάθετης αυτής ατάκας θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποιο quote από τον name it postmodern ή (δομικό ?) φιλόσοφο αλλά ούτε δεν θυμάμαι ούτε το ένα ούτε το αλλό και βαριέμαι να ψάξω στο external brain μου i.e. google/net - η ουσία ωστόσο παραμένει.

 
At 1/15/2008, Blogger tks said...

και βαρεμάρα ξεβαρεμάρα το ζήτημα είναι ότι αυτοι οι άνθρωποι σίγουρα πιστεύουν ότι έχουν - και πιθανώς έχουν raw power - το οποίο είναι ένα πολύ περίεργο, αϋλο και τελικά δεν ξέρω αν αξίζει και τον κόπο πράγμα - και υπό αυτή την έννοια αυτή η μπίχλα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρέπει να μας απασχολεί και εμάς. αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα - ίσως και το καλύτερο είναι να μπορεί να χτίσει κανείς ένα προσωπικό "κάστρο" να μείνει αλώβητος από όλη αυτή την βρωμιά πραγματικά.
χωρίς διάθεση υπερβολής - αλλά πραγματικά αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν και πρότυπο και αναπαράγονται.

 
At 1/15/2008, Blogger evee said...

Κανένα πρόβλημα για το γενικό σχόλιο περί ΣΚΑΙ. Απλά νόμισα πως δεν είχες καταλάβει. :)

Για τα υπόλοιπα τώρα, ναι, τα media έχουν πολύ μεγάλη δύναμη. Εφόσον τα παρακολουθείς βεβαίως βεβαίως. Να μου πεις "πως θα ενημερώνομαι"? Υπάρχει και το internet, ο ΣΚΑΙ κλπ. Πάντως τα περί προτύπων τα καταλαβαίνω υπό την έννοια πως όσο και να καταλαβαίνεις τον παραλογισμό που διαδραματίζεται μπροστά σου, το πολύ το πιπίλισμα στο μυαλό φέρνει μια διαστρέβλωση όσο να'ναι. Και εγώ ή εσύ μπορεί να μην πολυμασάμε μα αν κοιτάξεις ένα ευρύτερο δείγμα πληθυσμού αυτό δεν ισχύει. Τελευταίο περιστατικό οι παπούδες μου που είναι συνταξιούχοι και βλέπουν όλη την ημέρα τηλεόραση. Ο τρόπος που μιλάνε είναι ίδιος με αυτόν που λαμβάνει χώρα στα τηλεοπτικά παράθυρα, τα επιχειρήματά τους αυτά της Τέμη ή του Ευαγγελάτου κ.ο.κ. Κάποτε δεν ήταν έτσι. Τώρα με το καθισιό έχουν αποβλακωθεί.

 
At 1/15/2008, Blogger tks said...

αυτό που θέλω να πω, και δυστυχώς καταλαβαίνω κάπως αργά μάλλον - είναι ότι ακριβώς τα media έχουν δύναμη ακόμα και αν δεν τα παρακολουθείς - για την ακρίβεια η δύναμη τους γίνεται περίσότερο ανυπόφορη then. Γιατί από την μια καλά όπως λες και εσύ διαμορφώνουν τον κόσμο γύρω μας (επηρεάζουν τους ανθρώπους) αλλά από την άλλη "αγοράζουν" νόμους, ανθρώπους, διατάξεις κλπ κλπ.

για το αν το Ελληνικό θα γίνει έτσι ή αλλοιως, το αν θα γκρεμιστούν ή όχι τα διατηρητέα μπροστά στο ΝΜΑ και πολλά άλλα ακόμα ευρύτερα - δυστυχώς έχουν δυσανάλογη επιρροή - και είναι λυπηρό να βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους να έχουν αυτή την επιρροή...

 
At 1/15/2008, Blogger urban wind said...

Το Σάββατο το βράδυ ...αγανακτισμένη κάπου μεταξύ 2:30 και 3:00...ανέβασα τη τηλεόραση στο πατάρι και ειλικρινά ησύχασα.Μεγάλη ανακούφιση!!Μια χαρά ενημερώνομαι και από το internet!

 
At 1/15/2008, Blogger tks said...

lol κανονικά όμως, έτσι και αλλοιώς τα mainstream μμε συνήθως απλά προβάινουν σε λάνθασμένα μεταφρασμένες και καθυστερημένες αναδημοσιεύσεις από ξένες πηγές οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω net των things that really count (τα οποία στην ευρύτερη έκταση τους γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο) - ωστόσο η ενημέρωση για το τοπικό ελληνικό τοπίο πραγματικά μαύρη απελπισία όπως και να το κάνεις...

 
At 1/16/2008, Blogger Stavros Martinos said...

Γενικά δεν είμαι πολύ της τηλεόρασης.
Ο ΣΚΑΙ βλέπεται.

αλλά δ ε ν α κ ο ύ γ ε τ α ι. Και αυτό μου τον κάνει εντελώς ανυπόφορο.

Ποιός θα τους πει ευγενικά αλλά κάπως πειστικά να κόψουν επιτέλους τις μεταγλωττίσεις;

Νομίζω το να δείχνουν τις ειδήσεις που δείχνουν και να μην γυρίζουν ελληνικές σειρές του τύπου mega/antenna είναι αρκετή προστασία της γλώσσας - αν η γλώσσα προστατεύεται στην τηλεόραση, που δεν το πιστεύω, οπότε με αφήνει και αδιάφορο. Το jackass ή το Punk'd (ή τελοσπάντων ότι είναι αυτό δείχνουν) πόσο στόκος πρέπει να είσαι για να τα μεταφράζεις; Μου αρέσει να βλέπω κάποιες φορές το βράδυ τις εκπομπές μαγειρικής που παίζουν το πρωί, και μου κόβεται η όρεξη...

 

Post a Comment

<< Home