Wednesday, March 25, 2009

σαρδάμ αγνώστου προελεύσεως



Τις τελευταίες μέρες δεν γράφω " gmail ".
Γράφω " gamil ".

|

5 Comments:

At 3/27/2009, Anonymous Anonymous said...

Δεν αντέχω να μην μιλήσω.

Δεν υπάρχουν λάθη της γλώσσας, παρά καταπιεσμένες επιθυμίες που βρίσκουν τρόπους ν'αποδρούν. Ένας τρόπος είν' τα όνειρα. Άλλος τα γλωσσικά σφάλματα. (Εισαγωγή στην Ψυχανάλυση S.Freud). H καμήλα γράφεται με c ή (ελληνικά)με κ. Το "g" και μόνο του και ως gamil πρέπει να σε πάει αλλού. Εξ άλλου γκαμήλες αποκαλούν συνήθως οι γυναίκες, υποτιμητικά, τις ανταγωνίστριές τους.


Πάντως είχε πλάκα αυτή η ανάρτηση!

 
At 3/27/2009, Blogger evee said...

καλώς την πρώτη ερμηνεία

Πιάνω το μπαλάκι και το πάω παραπέρα. Τι λες

- για το ότι ο Freud αμφισβητείται από πολλούς?

- για το ότι σκέφτομαι καμήλα μόλις βλέπω το σαρδάμ?

-αλλού? που αλλού οδηγεί το g?

- για το ότι η λέξη "γκαμήλες" δεν εκφέρεται μόνο από γυναίκες?

Άσχετο: γενικά το α έχω μια τάση να μην του δίνω μεγάλη σημασία στο πληκτρολόγιο. Άλλο σαρδάμ: αν->να και το αντίστροφο. Εδώ δεν χρειάζεται να συμβουλευτεί κάποιος κιτάπια ψυχολογίας. Το πράγμα μιλάει από μόνο του.

υγ: ανώνυμε θα σε παρακαλέσω να υπογράψεις διαφορετικά θα σβήσω το σχόλιο

 
At 3/27/2009, Anonymous Anonymous said...

Θα μιλήσω σοβαρά:

Στο άκουσμα της λέξης gmail, και μέσω της συνήχησης (gmale), παράγονται, αναπόφευκτα, σε όλους μας , συνειρμοί, διαφορετικοί στον καθένα. Απ' αυτούς τους συνειρμούς (και άλλους που συνεχώς κατασκευάζουμε), πολλοί απωθούνται, (άλλοι θάβονται από επάλληλα στρώματα άλλων συνειρμών), ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε κοινωνικά όντα. Όμως εξακολουθούν να υπάρχουν, κι όχι μόνο να υπάρχουν, αλλά να δομούνται σε αλυσίδες, από τις οποίες συνήθως αναρτώνται επιθυμίες, που , ενώ ένα κομμάτι του εαυτού μας το επιδιώκει, δύσκολα εκφράζονται. Τότε επιστρατεύονται άλλες μέθοδοι, το χιούμορ, το γλωσσικό σφάλμα κλπ στην έξ-υπνη κατάσταση, ή τα όνειρα στην ενύπνια, για να εκφραστούν.

Θα δεχόμουν τον αναγραμματισμό ως αθώο λάθος. Όμως δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι, (θα ήθελα την γνώμη σας), τι έκανε την evee να θέλει να δημοσιεύσει αυτό το λάθος; Ήταν αθώο χιούμορ; Υπάρχει αθώο χιούμορ; Εγώ δεν το πιστεύω.

Evee, υπάρχει,συχνά, κατι το ιστολόγιό σου που ιντριγκάρει τους αναγνώστες. Μοιάζουν, αν το εκφράζω καλά, μ΄εκπυρσοκροτήσεις, κάθεμια διαφορετικου βεληνεκούς, όμως πετυχαίνουν συχνά στόχο. Μην ταράζεσαι, όταν ο στόχος (της δικής σου βολής), είσαι συ.

 
At 3/30/2009, Blogger evee said...

inside information / Δεν αντέχω να μη μιλήσω.

Στα posts συχνά πυκνά παίζω τόσο με τον εαυτό μου, όσο και με το νόημα που βγαίνει από την ανάγνωση του κειμένου.

 
At 4/01/2009, Blogger evee said...

Τα 2 προηγούμενα σχόλια(του anonymoys Δημήτρη και του ανώνυμου που σχολιάζει τα γραφόμενά μου) διαφράφηκαν διότι ο πρώτος έκανε ένα κακεντρεχές σχόλιο.

Σε αυτό το blog δεν επιτρέπω να προσβάλει κανείς όσους σχολιάζουν, όσο και να έχουν αντίθετες απόψεις. Αρκεί να μην υπάρχει εξύβριση, κακεντρέχεια ή εμπάθεια. Το όρια τα θέτει η υπογράφουσα καθώς τυγχάνει ιδιοκτήτρια του μαγαζιού.

Επειδή δεν έχει ξανασυμβεί, έκανα λάθος μάλλον που διέγραψα μαζί με αυτό το σχόλιο και την απάντησή του από τον έτερο ανώνυμο.

Tην αντιγράφω εδώ μα την επόμενη φορά θα την αφήσω:

Δημ. διεισδυτικώτατο το σχόλιό σου! Μίσόκλεισε τα μάτια (κατά τον τρόπο των αρχιτεκτόνων) και κοίτα την φωτό της καμήλας. Θα βελτιώσει το χιούμορ σου. Δεν έπρεπε να μιλήσω!
d. fraud

 

Post a Comment

<< Home