soul recollections
Ένα χρόνο μετά πατάω το πόδι μου στο SOUL (Ευριπίδου, κάτω από Αθηνάς) για πότο. ΄Έχω μυαλό καζάνι από project που δουλεύω για διαγωνισμό (που κατά πάσα πιθανότητα θα πάρουμε δεν λέω τι). Αποχαιρετώ φίλη που έχει έρθει Αθήνα για λίγες μέρες από Barca που κάνει το master της, αφού σκοπεύει να περάσει γιορτές (ένα μήνα! ααααχ) στην Costa Rica!!!! Ας όψοντε(έτσι γράφεται αυτό? κατά το όψη?) τα φτηνά εισητήρια από Μαδρίτη. Mαζί μας και το ζευγάρι της παρέας: ο γερμανός φίλος Μ. και η Β. Έχουν και ένα φιλοξενούμενο, φίλο του Μ, από το Βερολίνο, τον Axl(καμμία σχέση με τον γνωστό Τριαντάφυλλο). Ρωτάω τον Axl πως του φαίνεται η Ελλάδα, οι άνθρωποι, τι του κάνει εντύπωση. Τετριμμένο, αλλά κουρασμένη ήμουν, κέφια πολλά δεν είχα, αυτό σκέφτικα. Απαντάει πως νόμιζε πως το νέφος θα ήταν πολύ πιο έντονο αλλά ήταν OK και πως έχει πολλά σπίτια και λίγο πράσινο(ανέβηκε στην Ακρόπολη και του έκανε εντύπωση). Καθόλου πρωτόπτυπη απάντηση σκέφτομαι. "Και οι άνθρωποι?", ρωτάω. Είναι ευγενικός, λυσσάρης ή ειλικρινής, δεν ξέρω, απαντάει πάντως πως οι ελληνίδες είναι πολύ ωραίες. Είναι όμορφες, ζωντανές και ντύνονται πολύ ωραία, συνοψίζει. Αστειεύονται με τον Μ πως θα πάνε αύριο βόλτα και θα φωτογραφίζουν γυναίκες... Όλη μέρα. Ο Μ, μέλος της παρέας πια, μάλλον έχει ζαλιστεί από το ποτό. Μου εξομολογείται ότι δεν θυμόταν που ακριβώς στην Ευριπίδου ήταν το bar. Ρώτησε μια πουτάνα της οδού.
"Excuse me, do U know here Soul is?"
"First fuck and then Soul, baby", η απάντηση.
Y.Γ. ένα post χωρίς συμπέρασμα και ηθικό δίδαγμα
2 Comments:
Ως συνήθως, οι πουτάνες ξέρουνε την ζωή καλύτερα απο μας...
Δεν έτυχε ποτέ να μιλήσω με πουτάνα. Τις σέβομαι πάρα πολύ, αλλά τις φοβάμαι. Ξέρουνε την ζωή μόνο απο την ανάποδη, αλλά την ξέρουνε καλύτερα από αρκετούς από μας.
Και φοβάμαι τους ανθρώπους που είναι απελπισμένοι. Που ζουν χωρίς ελπίδα - την ελπίδα του έρωτα(*).
Το καλύτερό μου παράδειγμα της ζωής τους: Απο τον Διονύση Χαριτόπουλο, με αφορμή το ζεϊμπέκικο, μου έμεινε αυτό:
(Κι όμως είδα σπουδαίο ζεϊμπέκικο από δύο γυναίκες· τη Λιλή Ζωγράφου, που αυτοσχεδίαζε έχοντας αγκαλιάσει τον εαυτό της από τους ώμους με τα χέρια χιαστί σαν αρχαία τραγωδός· και μια νεαρή πουτάνα σε ένα καταγώγιο των Τρικάλων, πιο αυτεξούσια απ' όλους τους αρσενικούς εκεί μέσα.) Δεν έχω τίποτα να μάθω σε μια πουτάνα για την ζωή.
(*) όχι της πράξης προφανώς, του συναισθήματος και της "υπέρτατης" θυσίας.
Υ.Γ. Το ξέρω ότι το θέμα σου ΔΕΝ ήταν οι πουτάνες. Αλλά ήταν μεγάλη ατάκα, και ένοιωσα να το σχολιάσω.
Τι εξαιρετικό κείμενο αυτό για το ζειμπέκικο του Χαριτόπουλου!!!! Δεν θα μπορούσα να το γράψω καλύτερα. Το μόνο που διαφωνώ είναι για τις γυναίκες. Οι γυναίκες χορεύουν ζειμπέκικο. Ναι, είναι καλύτερο να μην συνοδεύονται από άντρα. Είναι καλύτερο ακόμα όταν το χορεύουν μόνες τους ή με γυναικοπαρέα. Είναι χορός μοναχικός και δεν τον χορεύεις για κανέναν άλλο παρά για σένα. Και θέλει πόνο. Ντέρτι κοινώς. Και δεν χορεύεται με το σώμα. Με την ψυχή χορεύεται. Γι'αυτό και δεν έχει βήματα. Γι'αυτό και είναι δύσκολο να το χορέψεις. Γι'αυτό και ξερνάω όταν βλέπω να το χορεύουν με αεροπλανικά τσαλιμάκια οι άντρες και με χαμόγελο και φιγούρες τύπου μπαλέτο οι γυναίκες.
Σε κρίσιμες στιγμές έχω χορέψει ζειμπέκικο.
Post a Comment
<< Home