Sunday, December 17, 2006

you,the_universe: the blog song (update 2)

Έτσι λέγεται ένα κομμάτι από το νέο cd (Διάφανος) του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Μου έκανε εντύπωση όταν το πρωτοάκουσα. Δεν πολυκατάλαβα και το έβαλα ξανά. Και ιδού η έκπληξη! Ορχηστρικό, με ένα σεντόνι από πίσω που θυμίζει ταινία, με ήχους από modem που συνδέεται στο internet, ονόματα από bloggers/blogs που ακούγονται (Αθήναιος, χοιροβοσκός, βατραχοκόριτσο, l'esprit de escalier κλπκλπ, ναι και το breathe και το datascape!). Στο τέλος του cd, που λέει τους τίτλους στα αγγλικά και δυο λόγια για το κάθε κομμάτι, στο συγκεκριμμένο γράφει:

You,the_universe
_keep blogging

lololol!! Απίστευτο!
πρέπει να είναι το πρώτο ever τραγούδι για το blogging

update: όπως βλέπω οι στίχοι δεν υπάρχουν πουθενά
βρήκα όμως λίγα σχόλια για το συγκεκριμμένο περίεργο κομμάτι εδώ

You, the_universe
Και τώρα το πιο αμφιλεγόμενο κομμάτι του δίσκου αφιερωμένου στα παιδιά της Κοιλάδας, Τουλάχιστον είναι αρκετά η ενδιαφέρουσα η προσέγγιση που επιχειρεί. Μουσικά μου ταιριάζει περισσότερο στο concept της «Βροχής». Για τις εντυπώσεις μου γι αυτό χρειάζομαι αρκετό ακόμη χρόνο και διαπιστώσης.Kepp_blogging. Θα προτιμούσα το Δεύτερο Άνεμο. Ταίριαζε περισσότερο στο concept αυτού του δίσκου.


ή αλλού

Όσο όμως κι αν ξεχείλωσα την ανοχή μου, δεν ένοιωσα πως θα μπορούσε να με αφορά κατά οιονδήποτε τρόπο ο φόρος τιμής του "You The Universe", εκτός κι αν ανήκα στους άμεσα, έστω και ψευδωνύμως, τιμώμενους.


Κυρίως αρνητικά δηλαδή. Αnyway, εγώ το διασκεδάζω αρκετά το κομμάτι και για τις αναφορές του στα blogs και για την μουσική του ατμόσφαιρα. Μου αρέσουν και οι περίεργοι ήχοι από πίσω. Η αντίθεση ανάμεσα στην αφήγηση, τον υπολογιστή, τις δυο φωνές και κάτι ατάκες από ταινίες. Θυμίζει τους πειραματισμούς του Philip Glass(με λόγια) και τις μουσικές (συντεθιμένους ήχους καλύτερα) του Ξενάκη που κόλαγε ήχους των τζιτζικιών πάνω σε ηλεκτονικούς ήχους από υπολογιστή.

o ίδιος λέει άλλωστε

- Στο δίσκο υπάρχει κι ο συνδετικός κρίκος με τη «Βροχή από κάτω»: το «You, the universe»...

«Το Διαδίκτυο είναι ένα καινούριο, φοβερό σύμπαν τόσο χαοτικό όσο και το σύμπαν μας. Κι έχει κι αυτό τις μαύρες τρύπες του. Αυτό με μαγεύει μουσικά: σκέφτομαι ότι με ήχους από υπολογιστές μπορείς να φτιάξεις κομμάτια που δεν μπορεί να γράψεις με κανένα άλλο μουσικό όργανο».

και μια πρόχειρη λίστα εδώ

Labels: ,

|

3 Comments:

At 12/18/2006, Anonymous Anonymous said...

Διάφανος, ε; Τι μου θυμίζει αυτό το όνομα, τι μου θυμίζει;

 
At 12/18/2006, Anonymous Anonymous said...

οι blogers εκτός από τραγούδι (!) έγιναν και εξώφυλο στο time (!!)- "αρχίσαν τα βιολιά"

 
At 12/20/2006, Anonymous Anonymous said...

είναι όμως κάτι στιγμές γεμάτες σιωπή που τα λέει όλα, ας αφήσουμε τα "βιολιά" κι ας τις αφουγκραστούμε

 

Post a Comment

<< Home