Friday, June 20, 2008

απαλεψιά



Κλείνει ο Λυκαβηττός, ακυρώνεται ο James Blunt. Για λόγους ασφάλειας λέει.

Μάλιστα. Είναι η δεύτερη εξαιρετικά βλακώδης κίνηση στον τομέα "timing από δημόσιο φορέα" που άκουσα σήμερα. Και γενικά -trust me- ακούω πολλές.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κλείσουν το θέατρο αν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας. Το θεωρώ όμως επιεικώς αχαρακτήριστο αυτό να συμβαίνει λίγες ώρες πριν από μια συναυλία όταν τόσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια και έχουν φτιάξει κέφι για να πάνε, όταν υπήρχε όλος ο χειμώνας για να το κλείσουν, όταν ήδη το έχουν δώσει σε εταιρείες συναυλιών που οργάνωσαν με βάση αυτό ένα σωρό πράγματα και στο Ελληνικό Φεστιβάλ. Είναι ανεύθυνο, κρετίνικο, δείχνει αδιαφορία και έλλειψη σεβασμού. Πριν από κάμποση ώρα όμως άκουσα από τις ειδήσεις της ΝΕΤ το καλύτερο: ο δήμαρχος Κακλαμάνης είπε ότι κακώς οι υπηρεσίες πήγαν σήμερα για να το κλείσουν, όταν η απόφαση είχε βγει 14 ημέρες πριν.

Τώρα μάλιστα. Πως να τον κατηγορήσεις? Αν είχε γίνει το κλείσιμο δε-κα-τέ-σσε-ρεις ολόκληρες ημέρες (και νύχτες, γιατί βγάζω απέξω τις νύχτες?) πριν, δεν θα τον αποκαλούσα τώρα "νούμερο". Μα είσαι σοβαρός? Με τρελαίνει ώρες ώρες αυτό το αραλίκι και η έλλειψη αίσθησης της ανικανότητας.

υγ: Το θέατρο του Λυκαβηττού χτίστηκε το 1964 από τον -σχεδόν μυθικό πλέον- Τάκη Ζενέτο, δημόσια έργα του οποίου είναι και το εργοστάσιο Φιξ και το "Στρογγυλό" σχολείο στον Αγ. Δημήτριο (μαζί με το όραμά του για μια ηλεκτρονική κοινότητα εκπαίδευσης, way back in 1969).


Ψάχνω κάπου online την εκπομπή αφιερωμένη στον ίδιο και το έργο του από τη σειρά "Πορτραίτα και διαδρομές Ελλήνων αρχιτεκτόνων". Aντ'αυτού βρήκα 3 άλλες για τον Δεκαβάλλα, τον Κωνσταντινίδη και τον Βαλεντή. Τις είδα όλες, μα που πήγε αυτή του Ζενέτου? Την είχα δει παλιότερα, υπήρχε. Αν διαβάζει κάποιος, ξανανεβάστε την αν μπορείτε. Περισσότερα περί Ζενέτου εδώ.

Labels: ,

|

3 Comments:

At 6/20/2008, Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Τοσα χρονια χρησημοποιουν το θεατρο Λυκαβηττου ως χωρο για παραστασεις και συναυλιες....Τωρα θυμηθηκαν οτι εχει προβλημα;;;Μαλλον καποιοι δεν θα πηραν τις μιζες που επρεπε....

 
At 6/20/2008, Blogger evee said...

Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να γνωρίζει αν το θέατρο έχει πρόβλημα ασφάλειας εκτός αν δουλεύει στο Δήμο. Πάντως oι δικαιολογίες που έχουν ακουστεί είναι γελοίες.

 
At 6/20/2008, Anonymous Anonymous said...

Άντε μετά με αυτά που γίνονται να έρθει σοβαρός καλλιτέχνης από εξωτερικό για συναυλία...

 

Post a Comment

<< Home