Tuesday, September 09, 2008

countdown



Αύριο στις 9 ώρα Ελλάδας αρχίζει στο Cern ένα ταξίδι στο χρόνο, το χώρο και την ύλη. To live webcast εδώ. Πέρα απο τις φαταλιστικά με τα περί μαύρης τρύπας, ως φόρο τιμής στην λυκειακή μου εμμονή με τη φυσική, το σύμπαν και την περσόνα Steven Hawking, αξίζει να προσπαθήσω να το παρακολουθήσω.

Labels: ,

|

2 Comments:

At 9/12/2008, Blogger ELLEPOLIS said...

Μέσα στην τρέλα των ημερών με τον LHC του CERN, ψάχνοντας στο διαδίκτυο δυστυχώς έπεσα σε ιστοσελίδα του in.gr με την άκρως δυσοίωνη πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία, "... Ο κορυφαίος Bρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ στοιχημάτισε ότι ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC), ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία την Τετάρτη στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, δεν θα βρει το μποζόνιο του Χιγκς, το οποίο αποκαλείται και «σωματίδιο του Θεού".

Όχι ο Χοκινγκ δεν είναι απαισιόδοξος, αλλά απλά ένας "ενημερωμένος" αισιόδοξος, (το ίδιο πιστεύω και για μένα).

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=936071&lngDtrID=252

 
At 9/12/2008, Blogger evee said...

γειά σου ellepolis
από ότι βλέπω είσαι blogger νέας κοπής (και του επαγγελματικού μου χώρου, τι καλά!)
καλή αρχή λοιπόν και καλά ποσταρίσματα :)

ναι, το άκουσα και εγώ για τον Steven, στο ραδιόφωνο

Από την άλλη όπως και να έχει κάτι θα βγει από ένα πείραμα που δεν έχει ξαναγίνει. Μερικές από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις έχουν γίνει τυχαία, ψάχνωντας για κάτι άλλο. Πολύ μου αρέσει λοιπόν αυτό το feeling, ότι το καζάνι ανακατεύεται, όλο και κάτι θα βγει και θα'σαι εκεί για να το δεις. Είναι το αίσθημα που έχει κανείς όταν πηγαίνει σε πόλεις όπως το Βερολίνο ή και η Ν.Υ.

υγ: το καλύτερο που άκουσα, ήταν "το πείραμα του αιώνα". Πόσο drama queen είναι να λες κάτι τέτοιο όταν ήμαστε μόλις 8 χρόνια μέσα στον 21ο αιώνα? Σκέψου να το έλεγαν αυτό για τον Einstein, ή το Freud. Εξαιρετικοί εμφανώς, αλλά έγιναν και άλλες εξαιρετικές δουλειές/ανακαλύψεις/καινοτομίες/εφευρέσεις μετά τα χρυσά πρώτα χρόνια του 20 αιώνα. Μην πάμε μακριά. Το internet έχει αλλάξει τη ζωή μας.

 

Post a Comment

<< Home