Friday, August 31, 2007

αναμνηστικά Πελοποννήσου #1 - έξω από το Γύθειο

Eπέστρεψα. Και αφού επέστρεψα, με δεδομένη την κατάσταση στην Πελοπόννησο, ένας λόγος παραπάνω για να ανέβουν αυτές οι φωτογραφίες από τον καλοκαιρινό γύρω της Πελοποννήσου. Δεν πρόκειται να ανεβάσω μόνο φωτογραφίες με πράσινο, ούτε κάτι του τύπου πριν και μετά, γιατί μέχρι να φτάσω στις δυτικές ακτές πράσινο υπήρχε μεν, λιγοστό δε. Από Κυπαρισσία και Καϊάφα ως Ολυμπία και πάνω ήταν ότι είδα. Αν το ήξερα θα έπαιρνα και περισσότερες φωτό. Μα από όσες πήρα, το συμπέρασμά μου ήταν ότι η Πελοπόννησος είναι σχεδόν ανεξερεύνητη. Σχεδόν σε κάθε πόλη και μια έκπληξη.

Αρχίσαμε πρώτα από το ανατολικό πόδι με επόμενο στόχο τη Μάνη και τέλος τη δυτική ακτή.





Μην είναι απόδειξη πως UFO προσγειώνονται επιδεικτικά στην Πελοπόννησο? Τσούκου. Για όσους δεν το έχουν ξαναδεί, στη φωτογραφία εικονίζεται το μουσείο Niterói Contemporary Art Museum (Museu de Arte Contemporânea de Niterói — MAC), λίγο έξω από το Rio De Janeiro, στη Βραζιλία. Έργο του Oscar Niemeyer (ο οποίος παρεπιπτώντως την χτυπάει την κατοστάρα από ότι βλέπω).



Μα φεύ! Η μοναξιά είναι βαρύ πράγμα σκέφτηκαν μερικοί, οπότε το περίφημο μουσείο απέκτησε ένα αδερφάκι. Ελαφρώς δευτεράντζα, αλλά ομογάλακτο σίγουρα. Ένα αδερφάκι χαμένο κάπου λίγο έξω από το Γύθειο. Ένα καλοκαιρινό χουντικό θέρετρο (λες να μην κατάλαβα καλά?), που δεν του λείπει τίποτα. Ούτε ο design χώρος, ούτε ο φοίνικας, ούτε οι σειρές με τα δωμάτια χαμένα πια στις δασωμένες πλαγιές, ούτε η πισίνα. Tα απόνερα του μοντέρνου στέκουν ερημωμένα πια σε ένα ωραιότατο φιλέτο γης. Φανταστείτε φίλοι του wallpaper, λάτρεις της pop αισθητικής, του Bond και του Martini, με λίγο σενιάρισμα, ακόμη και η κακή ποιότητα κατασκευής μάλλον θα μπορούσε να βελτιωθεί. Γιατί ο Αστέρας ή το Lagonissi Resort νεώτερα είναι?
Για την ώρα το μέρος αποτελεί ιδανικό σκηνικό ταινιών.

by the way: Εκείνο το πουλί άραγε, ποιός θα το κατεβάσει?











Labels: ,

|

3 Comments:

At 9/04/2007, Blogger IRQueen said...

Και ότι άρχισα να ονειρεύομαι τον Dr Spok... :)

 
At 9/04/2007, Blogger evee said...

μα δεν είναι τόσο cult?

 
At 9/05/2007, Blogger IRQueen said...

Όντως! Και εν έτη 2007 είναι και μέσα στην μόδα! :)

 

Post a Comment

<< Home