Friday, September 07, 2007

μπιντέιτ

Το debate παντού απόψε. Aκόμη δεν κατάλαβα τι δουλειά είχε ο Παπαθεμελής μαζί με τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων. Απορώ γιατί να μην είναι καλεσμένος και ο αρχηγός κάποιων οικολόγων τάδε, των κυνηγών, της φιλελεύθερης συμμαχίας ή οιουδήποτε κόμματος δεν έχει μπει στη βουλή? Γιατί και ο Καραντζαφέρης απορώ τι δουλειά είχε αλλά ας πούμε ότι δέχομαι το γεγονός πως θα συμμετείχαν οι αρχηγοί όσων κομμάτων έχουν μπει στη βουλή ή στην ευρωβουλή.

Τα συμπεράσματα πολλά και τίποτα. Πιο πολύ παρακολουθούσα (για να είμαι ειλικρινής) το ποιος ήταν πιο άκαμπτος, πιο άμεσος κλπκλπ. Το επικοινωνιακό κομμάτι δηλαδή. Γιατί τα άλλα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα. Ενοχλήθηκα όμως ιδιαίτερα με την τάση του Αλαβάνου να "προσεταιρισθεί" τους bloggers. Λες και οι bloggers είναι όλοι Συνασπισμός (μπαρδόν Σύριζα ήθελα να πω), λες και είναι μια ομάδα ομογενής ή κάποια άλλη τέτοια μαλακία. Τι να πω? Τι τρεντοκατάσταση είναι αυτή που έχει πιάσει τελευταία το συνασπισμό? Όπου φοιτητές, πορείες, οικολογία και blogs να σου και ο Αλαβάνος. Σαν "μετά το Λύκειο τι"? Δεν θέλω να θίξω όσους εκτιμούν τις συγκεκριμμένες πολιτικές θέσεις, το "θαυμασμό" μου εκφράζω που τελευταία έχει επιλέξει να μιλάει μόνο για τα θέματα που θα ενδιέφεραν ένα 20άρη. Το κοινό που σύμφωνα με διαφημιστές και λοιπούς παρατρεχάμενους είναι "επαναστατικό, καταναλωτικό, ανοιχτό σε νέες τεχνολογίες, απολιτίκ" κλπκλπ. Το ίδιο pool με της vodaphone δηλαδή. Τεσπά. Επίσης εκτίμησα την Παπαρήγα που απάντησε χωρίς υπεκφυγές στην ερώτηση περί των παιδιών αριστερών πολιτικών που πάνε σε ιδιωτικά σχολεία, παρά τον ελαφρύ εκνευρισμό της. Το να την πιστεύω είναι άλλο, αλλά τεσπά.


Με το που έληξε το πανυγύρι, στο ΣΚΑΙ αρχίζει το ΣΚΑΙ-YOUTUBE DEBATE, κατά το πρότυπο του CNN. Ωραίο βήμα ανανέωσης στα των προεκλογικών και συγχαρητήρια. Αν κατάλαβα καλά, κάθε μέρα και ένα άλλο δίδυμο από τα δυο μεγάλα κόμματα (update: και όχι μόνο από ότι ακούω τώρα) θα απαντάει στις ερωτήσεις ανθρώπων που ανεβάζουν τις ερωτήσεις τους στο youTube. Για όσους δεν έχουν σύνδεση στο internet, ένα βαν του ΣΚΑΙ γυρίζει την Αθήνα και πάει κάθε μέρα και σε μια άλλη πλατεία για να "γράψουν" βιντεάκια και οι μη εξοικειομένοι.

-Βλ. και εδώ για περισσότερες ερωτήσεις.-

Labels: , ,

|

5 Comments:

At 9/07/2007, Blogger tks said...

about blogging/γενικότερα: ο δε τσίμας σε post-debate εκπομπή είπε:"εδω ακούμε δημοσκοπήσεις που διαρρέουν". Αντερωτούμενος μα που διαρρέουν απαντά: "μα δεν τïς βλέπετε, δεν τις διαβάζετε, σε bloggers διαρρέουν". Το "έχω ενα γνωστό που έχει ένα γνωστό" στα άκρα του. Σε λίγο θα έλεγε ότι το διάβασε και στο wikipedia λες και το διάβασε στη encyclopedia britannica.

 
At 9/07/2007, Blogger evee said...

μόλις επέστρεψα σπίτι και άνοιξα τηλεόραση όσο μαγείρευα

ΕΤ1, Παναγιωταρέα και λοιποί να κουβεντιάζουν για το debate. Πρώτη λέξη? Οι bloggers μπλαμπλα, οι bloggers μπλα μπλα

καθώς φαίνεται γίναμε τόσο trendy

wow

 
At 9/11/2007, Blogger kostas said...

Στην επομενη εκλογικη αναμετρηση θα γινουνε θαυματα απο τους bloggers!
Οι νεοι δεν εχουν καμια σχεση με τους πολιτικους οπως αυτοι ειναι τωρα,θελουν κατι νεο,θελουν ελπιδα,οραμα και πιστη στον εαυτο τους.
Πιστευεις πως μπορει να ξεπηδησει ενα κομα απο τους bloggers?

 
At 9/11/2007, Blogger evee said...

Να σου πω την αλήθεια Κώστα δεν νομίζω πως οι bloggers είναι κάτι ξέχωρο από την κοινωνία. Ναι, οι περισσότεροι είναι νέοι αλλά μέσα σε αυτούς υπάρχουν από όλα τα φυντάνια, όπως υπάρχουν και εκτός blogging. Απλώς η interactive φύση του μέσου νομίζω παραπλανεί γιατί έτσι το επιλέγουν περισσότερο άνθρωποι με διάθεση να "μιλήσουν". Το αν έχουν κάτι να πουν και το αν δεν θα μείνουν σε ένα ατελείωτο μπούρου-μπούρου και εκατέρωθεν "commenting" (αν υποθέσουμε ότι κάποιοι από αυτούς ασχοληθούν με την πολιτική), είναι θέμα ανθρώπου.

Και για να παίξω και το δικηγόρο του διαβόλου, γιατί τέλος πάντων "στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση?" Γιατί όχι σε αυτή ή στην παραεπόμενη? Μήπως πράγματι και εμείς απλά σχολιάζουμε με την ίδια ευκολία και απόσταση που κάνουν οι παπούδες στα καφενεία?

 
At 9/11/2007, Blogger kostas said...

Εχω περασει αρκετες εκλογικες αναμετρησεις και βλεπω πως τα πραγματα δυσκολευουν για τον Ανθρωπο!
Ελπιζω ομως,για να μη απογοητευομαι ακομη,πως υπαρχει μελλον.Δεν θελω να παραδεχθω πως το μελλον των Ελληνιδων ειναι τα πρωιναδικα της τηλεορασης.
Ισως ομως ο λαος θελει θεαματα,αρτον και καθολου μυαλο.
Καλη σου ημερα.
κωστας

Σε καποιο σχολιο μου σε ενα site σχετικα με τισ φωτιες αναφερθηκα σε ενα κειμενο του Δημητρη Πικιωνη,το Γαιας ατιμωσις,αρκετοι το σχολιασαν αρνητικα λες και μιλησα αλλαμπουρνεζικα!

 

Post a Comment

<< Home