Thursday, April 28, 2005

γγγκκκλουπ

Οι γονείς μου έφυγαν σήμερα για τα Γιάννενα. Εγώ θα πάω το Σάββατο. Μέχρι τότε home alone. Μου είχαν πει ΜΟΝΑΧΑ ένα πράγμα: επειδή τη Δευτέρα που ήταν η μέρα καθαριότητας του σπιτιού, εγώ ήμουν τέζα από την δηλητηρίαση-γαστρεντερίτιδα, να βάλω μια σκούπα στο δωμάτιο μου να ξελαμπικάρει πριν φύγω.

Το αυτόν είπα να πράξω η κορασίς σήμερα, μόλις επέστρεψς από μια μεσημεριανή βόλτα στα μαγαζιά. Είχα ψωνίσει και ένα εντελώς αστείο κόκκινο μίνι φουστάκι με κάτι φραμπαλάδες, το φόρεσα, έψαξα να βάλω κάτι ανεβαστικό να ακούω(στο τέρμα), επέλεξα στο sweet child o'mine(!) και άρχισα να κάνω φασίνα περιπαθώς. Σκηνικό: χαμός στο δωμάτιο, χαρτιά παντού και στο κομοδίνο έχουν παραμείνει κάτι σύνεργα τύπου χάπια και θερμόμετρο από τις προάλλες. Με τη σκούπα μια χαρά τα πήγαινα, μέχρι που πάνω στον καθαριστικό οίστρο, είπα να βγάλω το κερατάκι από μπροστά να ρουφήξει και τίποτα από το γραφείο, το κομοδίνο και σκόνη από το keyboard. Τραλαλα, τραλαλα, μουσική στο τέρμα, χορογραφία με τη σκούπα ανά χείρας ..ΓΚΛΟΥΠ! Τι ήταν αυτό? Η σκούπα ρούφηξε μέσα σε dt ολόκληρο το θερμόμετρο! LOLOLOLOLOLLL Τη σταματάω, τη λύνω, το θερμόμετρο πρόλαβε και κατέλειξε στην βρωμερή σακούλα!

LOLOLOLLL

Δεν μου πάει η φασίνα.

|

διεθνής κατακραυγή

Αν θυμάμαι καλά, ένας φίλος με είχε ειδοποιήσει για την ύπαρξη blog έτερου αρχιτέκτονα -κρατούμενος ο κύριος?-. Μπήκα, ανατρίχιασα (ΣΟΚ + ΔΕΟΣ) και έφυγα τρέχοντας. Άναυδη.

Το ζήτημα είναι πως, μήνες μετά, ψάχνοντας κάτι links για το επόμενο post -περί ζαχοδιάλεξης, τι με έπιασε σήμερα και γράφω συνεχώς? - έφτασα εδώ! ένα site που κράζει/ειρωνεύεται/κουτσομπολεύει αρχιτέκτονες! Για να κάτσω και να χαζέψω και να δώ προς το τέλος της λίστας το μνημειώδες αυτό τεύχος!

LOLOLOLOLOLOLOLOL

|

ΑΤΤΙCA

Ροβόλησα σήμερα το απόγευμα προς τα πεδινά της Πλατείας Συντάγματος(sorry, επιρροή των ριζών μου και του πνεύματος των ημερών... και νόμιζα πως φέτος ήμουν ντεφορμέ :Ρ), με σκοπό να δω κατευθυνθώ προς το -γνωστό πλέον- καινούργιο πολυκατάστημα της Αθήνας.

Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Κτίριο - larger than life: ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο Πανεπιστημίου, Βουκουρεστίου, Σταδίου, Αμερικής. Άλλα νούμερα δεν αναφέρω, τα γράψαν όλα οι εφημερίδες και τα περιοδικά. Σχεδιασμένο από τους Βασίλη Κασσάνδρα και Λεωνίδα Μπόνη το 1924. Πιο πολλά εδώ(είναι flash, μπες διαδρομές/Πναεπιστημίου/ Μετοχικό Ταμείο Στρατού, btw δες και μια αντιπρόταση του Μητσάκη εδώ). Αρχιτεκτονικά, η ανακατασκευή του όλου συγροτήματος αν θυμάμαι καλά έγινε τώρα από τον Αγιοστρατίτη.



ΟΚ. Εντυπώσεις ως πελάτης:

Οι βιτρίνες θυμίζουν μεγάλα πολυκαταστήματα του εξωτερικού. Selfridges, Harrods, Harvey Nichols, Saks 5th Avenue κλπ. Όχι τόσο φορτωμένες, αλλά αντίστοιχες και σε αναλογίες και σε χρήση πολυτελών υλικών και σε στήσιμο και με καλή δουλειά. Τα Χριστούγεννα σίγουρα θα είναι πιο κοντά στο προαναφερθέντα πρότυπα. Αρκετή ποικιλία για πολυκατάστημα, όχι τόσο μεγάλη σαν τα προαναφερθέντα πολυκαταστήματα του εξωτερικού, μα και σαφώς μικρότερος χώρος. Παρόλα αυτά ικανοποιητικά πολλές και διαφορετικές μάρκες, τιμές σε όλο το εύρος (αλλά γενικά προς τα πάνω λόγω εταιριών που αντιπροσωπεύονται, λογικό είναι). Δεν είναι τεράστιο. Αλλά χάνεσαι(πιο πολλά παρακάτω). Γενικά ευγενικές πωλήτριες - πωλητές. Δεν σε πρήζουν. όχι μίζερο σαν το Μινιόν (που θυμάμαι είχα πάει ως πιτσιρίκι καναδυό φορές) και εννοείται καμμιά σχέση με Κλαουδάτους και άλλα τέτοια.


Εντυπώσεις ως αρχιτέκτονας:

Στους χώρους εισόδου, στην πιο κεντρική είσοδο τουλάχιστον, ήθελε λίγο περισσότερη άπλα. Να "αναπνέει" ο χώρος που λέμε. Να μπορείς να κοιτάς γύρω σου και να προσανατολίζεσαι.

Αυτό είναι και το κύριο πρόβλημα σε ολόκληρο το κτίριο: το πως κινείσαι εκεί. Διότι σαν να μην φτάνει που οι σκάλες ανόδου/καθόδου δεν είναι σε σημείο που να τις βρίσκεις εύκολα από την είσοδο (εντάξει, όχι και πολύ έυκολα, κατανοώ ότι πρέπει να κάνεις και κάποια βήματα πρώτα στο χώρο για να σε "κερδίσουν" οι πάγκοι γύρω σου και μετά να κατευθυνθείς εκεί που θες), δεν υπάρχουν όμως ούτε τα απαραίτητα βελάκια. Επίσης, οι σκάλες ανόδου και καθόδου, για εξοικονόμηση χώρου είναι τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο, που να πρέπει να γυρίσεις γύρω γύρω τον χώρο για να τις βρεις (είναι η μια πίσω από την άλλη στην ουσία). Πάλι καλό για το εμπόριο, κακό όμως για τα νεύρα σου (άρα και κακό ίσως για το εμπόριο μακροπρόθεσμα) και επίσης κακό σε περίπτωση ανάγκης γρήγορης εκκένωσης του κτιρίου. Να μου πεις τότε θα πας από τις κυλιόμενες? Στις πιο πολλές περιπτώσεις όχι, αλλά σε κάποιες ναι. Και λέγωντας αυτά, δεν είδα ούτε σημεία με ταμπέλες για εξόδους κινδύνου κλπ.

Περί προσανατολισμού, να σημειώσω πως συνήθως σε μεγάλους κλειστούς χώρους που δεν εισέρχεται το φυσικό φως(γνωστό κόλπο αύξησης των εσόδων σε μεγάλα καταστήματα π.χ. Saks, Harrods, Selfridges κλπ μα και ΙΚΕΑ, Praktiker και σία), υπάρχουν μερικά "τοπόσημα", κάτι ξεχωριστό σαν χαρακτήρας από όλα τα άλλα γύρω για να μην χάνεται ο κόσμος (εκεί που συνήθως όλοι δίνουν ραντεβού): ένα αίθριο, ένα καφέ, κάτι ρε παιδί μου. Εμείς επικοινωνούσαμε μεταξύ μας με τα κινητά: στα Missoni, στον τέταρτο όροφο, δίπλα στα Burberry's και τα τάδε, μετά τη σκάλα κάνε δεξιά, αν χαθείς ρώτα ή πάρε τηλέφωνο. Kαι συνήθως παίρνεις τηλέφωνο. Το αίθριο, ως κατακόρυφο άνοιγμα, εκτός από το να παίρνεις μια ανάσα μέσα εκεί στο απέραντο κλειστό κτίριο, χρησιμεύει και για να "ενώνει οπτικά" τους χώρους.. ξέρεις π.χ. ότι το τάδε ήταν μετά το αίθριο όπως ερχόσουν από τις σκάλες. Επίσης είναι ένας ιδανικός τρόπος για να βλέπεις και κάποιον που σε περιμένει στον από κάτω όροφο π.χ. "δίπλα στο αίθριο"...κάνεις ένα νόημα, λες κάτι βρήκα, δυο λεπτά θα αργήσω.

Στο καφέ στον έκτο που λένε πως γαμάει, δεν πρόλαβα να πάω γιατί έκλεινε.

Επίσης είμαι περίεργη αν δω πως θα είναι τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα πολυκαταστήματα ξεκίνησαν από χώρες που η βόλτα στα μαγαζιά -λόγω καιρού- είναι πολλές φορές δύσκολη.

ΥΓ: Δεν υπεισέρχομαι σε σύγκριση "παραδοσιακού shopping" και "πολυκαταστήματος shopping", είναι άλλο ζήτημα που δεν με ενδιαφέρει εδώ.

|

Wednesday, April 27, 2005

περί-πτερον

Το είδα και αυτό. Και μου άρεσε. Νύχτα. Τι νύχτα δηλαδή, χαράματα. Πέντε το πρωί. Στάση στο περίπτερο στη γωνία Αλεξάνδρας+Κηφισίας. Το 24ωρο. Για τσιγάρα. Αλάρμ. Ο τύπος είναι έξω και φτιάχνει κάτι περιοδικά. Ένα πακέτο τάδε. Αμέσως. Μπαίνει μέσα, βρίσκει πακέτο, αρπάζει με το δεξί του χέρι ένα μηχάνημα που scanάρει barcodes, scanάρει, κάνει τόσο μου λέει. Κάγκελο εγώ. Πληρώνω. Πατάει κάτι. Μου δίνει απόδειξη. Ξανακάγκελο εγώ. Τον ρωτάω. Από πότε τα περίπτερα έχουν τέτοια σύστημα με barcodes? Υπάρχει νομοθεσία μου λέει. Δεν τα έχω δει ΠΟΥΘΕΝΑ, λέω. Το περίπτερο αυτό ανήκει σε εταιρεία, μου λέει και τέλος πάντων μας βολεύει. Wow, απαντάω. Μπράβο. Επιτέλους. Έχουμε και fax, συμπληρώνει και μου δείχνει το fax δίπλα στην ταμειακή.

Χαμογελάω και του δίνω τα συγχαρητήριά μου ξανά. Μου λέει καλημέρα. Του λέω καληνύχτα.

|

Monday, April 25, 2005

συγχαρητήρια

στην αξιόλογη ελληνική εκπομπή με live video streaming

|

τα μέσα έξω

Τhank God, δεν αρρωσταίνω σχεδόν ποτέ(χτύπα ξύλο). Έχω γερή κράση και ούτε αρρώστιες κολλάω, ούτε πυρετό κάνω εύκολα. Εκτός όμως από όλα αυτά τα οποία έχει η standard εκδοχή μου, έχει και μια απέχθεια προς την αρρώστια, τη μιζέρια και τον κατ'οίκον εκλεισμό(όχι από επιλογή, από αδυναμία). Και αν είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ σκατά, ΟΚ, μέσα θα κάτσεις. Αν είσαι so and so, ξέρεις πως είσαι αδύναμη για έξω αλλά σπίτι βαριέσαι ΤΙ κάνεις? Βασικά αποφεύγω να ανήκω στη δεύτερη κατηγορία. Τέλος πάντων όμως, χτες το βράδυ είχα περιπέσει σε αυτήν την αθλία κατάσταση.

Τι συνέβει? Απλό: έφαγα ένα κομμάτι πίτσας το οποίο όπως απεδείχθη δεν ήταν ό,τι καλύτερο. Διότι όταν έφτασα στη χώνεψη, όχι μόνο είχα πόνο και πρήξιμο, μα και ρίγη, πυρετό και τάσεις εμετού. Όλο το setάκι δηλαδή. Δεν μου έχει ξανατύχει, λέω "καμιά ίωση θα'ναι" και ανέβαλα το reverse enginnering(εμετός) επ'αόριστον. Tι έμαθα από το γεγονός: κάτι τέτοιο μην το αναβάλλεις ποτέ. Διότι μόλις έφτασα στο σπίτι μου και είδα ότι δεν με παίρνει να ταλαιπωρούμαι -> ας δοκιμάσω το reverse που λέγαμε, αυτομάτως όλα βελτιωθήκαν, και ο πυρετός έπεσε λίγη ώρα αργότερα!!! Η ταλαιπωρία και η κούραση παρέμειναν, αλλά ένα Panadol μετά, ξεράθηκα στον ύπνο για 13 ώρες με αποτέλεσμα να ξυπνήσω με δέρμα φράπα και διάθεση brillante! Και μέσα στον ύπνο της αναγέννησής μου από τη γαστρεντερίτιδα, με πήραν και ένα τηλέφωνο για ραντεβού για μια δουλειά.

|

Saturday, April 23, 2005

2 busy

αλλά θα έρθουν και τα περί σύστριγγλου
;)

|

Thursday, April 21, 2005

ήμαρτον

Είναι Τετάρτη βράδυ. Μπιπ-μπιπ. Έχω sms.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ+ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΝΕΟΣ 29 ΜΑΙΩΝ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙ ΠΟΛΛΗ ΜΟΝΑΞΙΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ+ΟΜΟΡΦΗ ΚΟΠΕΛΑ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΣΧΕΣΗ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ+ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ, ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΦΕ, ΕΝΑ ΠΟΤΟ Ή ΝΑ ΔΕΙΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ ΜΑΖΙ. ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΑ. ΓΙΩΡΓΟΣ. ΥΓ:ΜΕΝΩ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΤΕΕ.

αντιδράση
1. έκπληξη
2. γέλια.
3. Σκέψη: κρίμα... Πόσο sad and pathetic είναι αυτό?
4. πιο εύκολα βρίσκει σήμερα κανείς άντρα/γυναίκα παρά μια γαμάτη δουλειά.
5. το ΤΕΕ πρέπει να το ρίξει στα συνοικέσια

|

Tuesday, April 19, 2005

hardcore


 Posted by Hello

Έχετε νεύρα? Σας παράτησε ο γκόμενος/η γκόμενα?(τι politically incorrect που είμαι!) Έχετε βαρεθεί την πουτάνα κοινωνία που είναι υπαίτια για όλα?

Η ιδανική σαββατιάτικη έξοδος για όσους έχουν νεύρα και θέλουν να ξεσπάσουν, καταπιεσμένες υπάρξεις με ψυχοσωματικά ή απλά λάτρεις της γυμναστικής (σε κοινή θέα) και ότι ήθελε προκύψει.

Εντελώς open party σε ρετιρέ κοντά στη Βαρβάκειο Αγορά, πρόσφατα αγορασθέν από φίλη φίλης. Party με στόχο το demolition για να επέλθει η πολυπόθητος ανακαίνηση διότι το σπίτι είναι γάμησέτα. Spray παντού, μουσική δυνατά, τοίχοι για γκρέμισμα σημειωμένοι με Χ, μια βαριοπούλα στη γωνία, η Ακρόπολη φαίνεται ανάμεσα στις απέναντι πολυκατοικίες, μυρουδιές μπαχαρικών φτάνουν ακόμη και εκεί ψηλά που βρισκόμαστε και –δυστυχώς- μόλις έσκασα μύτη εγώ, λίγο αλκοόλ.

Αν είχε και ασανσέρ μπορεί να μη σκούπιζα τις σκάλες παραπατώντας στα τακούνια μου δυο φορές στο κατέβασμα.

Με΄γειά!


 Posted by Hello

|

Monday, April 18, 2005

ζαχιές


 Posted by Hello

H Zaha Hadid δίνει διάλεξη την Πέμπτη 21 του μήνα στο Μέγαρο. Η δεύτερη διάλεξη αρχιτεκτονικής που θα πάω εκεί μετά του Rem.

Ποιά είναι η Ζaha?
Αντικειμενικά:
Ιρακινή. Γυναίκα. Η μεγαλύτερη ίσως αρχιτεκτόνας σήμερα. Τόσες γυναίκες στον χώρο, star αρχιτεκτόνισσα στο παρελθόν δεν έπεζε (καλά εκεί μπλέκονται και άλλα το ξέρω -> σε άλλο post). Πέρυσι πήρε και το Pritzker (το αντίστοιχο Nobel). Δούλευε για ένα φεγγάρι στον Rem, μετά πάπαλα, για χρόνια έκανε διαγωνισμούς και δεν έχτιζε τίποτε. Απορώ πως ζούσε. Κάνε-κάνε όμως κουλούς διαγωνισμούς με γαμάτα σχέδια(παίζει και μια πλούσια οικογένεια να σε συντηρεί εσένα και το γραφείο σου στο Λονδίνο για χρόνια), άρχισαν να την καλούνε για διαλέξεις οι trendy σχολές. Μετά ήρθαν τα βιβλία, τα αφιερώματα στα -άχτιστα- projects, οι προσκλήσεις για να διδάξει και -ΝΑΙ, Ω του θαύματος!- οι πρώτες αναθέσεις υπερ-projects.

Υποκειμενικά:
Η Ζaha θυμίζει εξωτερικά την κακιά μάγισσα του παραμυθιού. Κακοφτιαγμένη, με ελιά στη μύτη, απερίγραπτα kitsch ντύσιμο κάθε φορά που την έχω δει και με ίσως την χειρότερη φήμη στην αγορά (bitchy και για τα πιο συνηθισμένα πόστα, δεν πληρώνεσαι ούτε μια λίρα το μήνα αν δουλεύεις εκεί...ούτε μια! το CV σου μετά είναι η πληρωμή OVER).

Την έχω ακούσει 3/4 φορές ως τώρα, 2 στο Λονδίνο και μια φορά εδώ (ήταν στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού των Εφήμερων Κατασκευών που είχα πάρει μέρος με τη Λ). Δεν λέει και τίποτα ιδιαίτερο στις διαλέξεις της, σαν να διασκεδάζει που πληρώνεται για να μιλάει για τον εαυτό της χωρίς να μπει στον κόπο να πει κάτι πολύτιμο για τους ακροατές της. Δεν μπορώ να πω όμως. Μ'αρέσουν τα κτιριά της. Μερικά μ'αρέσουν πολύ.

Γιατί μ'αρέσουν? Μ΄αρέσουν γιατί έχουν σκληρές -έως απόλυτές- γραμμές (εξέλιξη του αγαπημένου μοντέρνου κινήματος), είναι δυναμικά, φτιαγμένα κυρίως από μπετόν. Τι σημαντικό αυτό το τελευταίο σε μια χώρα που δεν ξέρει πόσο όμορφο υλικό είναι το σκυρόδεμα! Είναι εξπρεσσιονιστικά. Τόσο που ώρες ώρες η μορφολαγνεία τους με κουράζει αφόρητα. Πλήττω με την υπερβολική επιτήδευση. Αλλά όταν η Ζaha έχει κέφια φαίνεται να κάνει αριστουργήματα.


 Posted by Hello


 Posted by Hello


 Posted by Hello

Αν και δεν περιμένω πολλά, ας πάμε και στη διάλεξη να δούμε τα νεώτερα από το μέτωπο...

|

quote

εξαιρετικά τα νέα από τον Οξύρυγχο

-συγχαρητήρια στον αλιέα -

|

Friday, April 15, 2005

πλατεία Μαβίλη


 Posted by Hello


 Posted by Hello


 Posted by Hello

|

Tuesday, April 12, 2005

ενθύμιον του ‘60, με ζεστή πετσέτα λεμόνι και ολίγον από graffiti αντίκα

Η μέρα μου προχτές ήταν βγαλμένη από το 60. Οι αλλοδαποί φιλοξενούμενοι και η Ν παρέα, ήλιος, αυτοκίνητο, μεγάλα γυαλιά ηλίου, βόλτα στο Σούνιο, αφιερώματα στον Μπιθικώτση στο ραδιόφωνο, μαρίδα ούζο και λοιπές σπονδές στην Ανάβυσσο, επιστροφή από παραλιακή, τα δίδυμα τούνελ στο βράχο – οι γνωστές τρύπες, οι επονομαζόμενες και «του Καραμανλή»-, πριν τη Βάρκιζα, ατάκα Ι. πως εκεί της θυμίζει James Bond, καφέ στην επιστροφή στη πολύβουη Γλυφάδα. O Κωσταντάρας έλειπε από το όλο σκηνικό. Από αυτές τις ημέρες που νιώθω όπως όταν ήμουν μικρή και πήγαινα Κυριακές μεσημέρια με τους γονείς μου τέτοιες εκδρομές και προσπαθούσαν μάταια να με μπουκώσουν με το ζόρι μπας και πάρω κανά γραμμάριο. Οι άλλοι πήραν και παγωτό στο τέλος και ολοκλήρωσαν το set.


 Posted by Hello

Ξεκινώντας αντίστροφα, μου είχε λείψει και η θάλασσα όπως ανακάλυψα. Πέρυσι το καλοκαίρι δεν την είδα καθόλου και τόσα χρόνια τη θεωρούσα τόσο δεδομένη που τη βαριόμουν. Μια ακόμη ευχάριστη ανακάλυψη έμελλε να ακολουθήσει: στην τυχαία ταβέρνα που πήγαμε μετά, εντύπωση μου έκανε η ζεστή πετσέτα, αρωματισμένη με λεμόνι, απολυμασμένη και συσκευασμένη σε πλαστικό σακουλάκι για να καθαρίσουμε τα χέρια μας μετά τα ψαρικά. Παρεπιπτώντως νόστιμα φαγητά και κανονικές τιμές. Κληρονομιά των Ολυμπιακών? ( Όλα εκεί τα αποδίδω πλέον? Τι εμμονή! )

Πιο νωρίς όμως, εντύπωση μου προκάλεσαν κάποια πραγματάκια που παρατήρησα(άκουσα, είδα) ούσα επί του λόφου του Σουνίου.

personality case 1: η αλήθεια δεν είναι μια. Όλοι έχουμε την δική μας αλήθεια. Π.χ.:
- Από τον βράχο έπεσε ο Θησέας, όταν είδε σε καράβι τον Μινώταυρο.
- Από το βράχο έπεσε ο πατέρας του Θησέα -αγνώστων λοιπών στοιχείων- όταν είδε να έρχεται ο Θησέας.
- Από το βράχο έπεσε ο Αιγαίας, νομίζοντας πως το καράβι που έρχεται δεν μεταφέρει τον γιο του Θησέα(είχαν ξεχάσει τη μαύρη πένθιμη σημαία στην κορυφή γιατί γλεντάγανε), ο οποίος και προφανώς θα είχε γίνει γεύμα για τον Μινώταυρο.
- Σούνιο ονομάζεται ο βράχος, από όπου ο Θησέας έριξε και σκότωσε τον Μινώταυρο, αφού πρώτα τον είχε φέρει από την Κρήτη, μια δύσκολη αποστολή στην οποία τον έχρισε αρχηγό ο πατέρας του(!)
- Ο ναός χτίστηκε από τον Θησέα, προς τιμήν του Ποσειδώνα, που τον είχε βοηθήσει να σκοτώσει τον Μινώταυρο. Από το βράχο έπεσε ο πατέρας του Θησέα(επίσης ανώνυμος).
Καράφλιασα και συνέχισα…


 Posted by Hello


 Posted by Hello

personality case 2: όλοι θέλουν να δηλώνουν την παρουσία τους. Προφανώς, η προαναφερθείσα δήλωση δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο. Στους κίονες και το στυλοβάτη του ναού του Ποσειδώνα, χαραγμένα ένα σωρό ονόματα, από προηγούμενους επισκέπτες. Το παλιότερο 180_ κάτι. Γράμματα χαραγμένα καλλιγραφικά ή αρχαιοπρεπή, λατινικό ή ελληνικό αλφάβητο, όνομα και χρονολογία, μερικά δε, μέσα σε παραλληλόγραμμο πλαίσιο! Τι έκανε ρε ο τύπος??? Πόσο θα τους πήρε στον καθένα τους να κάτσουν να τα χαράξουν αυτά? Ολίγον παλιό αλλά κλασσική περίπτωση graffiti (βλέπε τελευταία εμμονή - όσο κοιτάς κάτι, τόσο το βλέπεις παντού). Ρωτάω την αρχαιολόγο της παρέας. Μου απαντάει πως φίλη της έκανε διπλωματική για αντίστοιχα «χαράγματα» στον Παρθενώνα. Ανακάλυψε ότι στο μάρμαρα του Παρθενώνα υπάρχουν χαραγμένα πάνω από 400 επιτραπέζια παιχνίδια, από διαφορετικούς πολιτισμούς και σε διάφορες διαστάσεις! Δεν θυμάμαι πόσα σκάκια διαφορετικών περιόδων και μεγεθών είπε πως υπάρχουν στο δάπεδο, κάπου εκεί ανάμεσα στις σκαλωσιές και το γερανό!!


 Posted by Hello


 Posted by Hello


 Posted by Hello


 Posted by Hello


 Posted by Hello

|

Monday, April 11, 2005

W H A T T H E F U C K ?&!!! ?**&^????

Tα έχω πάρει Ε Ν Τ Ε Λ Ω Σ !!!!!!

ΜΑ Ε Ν Τ Ε Λ Ω Σ !!!!!!


Ψάχνωντας να βάλω τα links για το προηγούμενο post, ανακαλύπτω ότι BLOGGER comments σε posts -που θυμάμαι πολύ καλά- του Οκτώβρη 2004 και του Νοέμβρη, έχουν εξαφανιστεί!!!!!!!!!!!!! Πιο νωρίς δεν τόλμησα να κοιτάξω για να μην πάθω εγκεφαλικό.
(η πρώτη εκδοχή του κειμένου έλεγε σκέτο posts, όχι comments σε posts,sorry γράψε λάθος)

Ελπίζω να είναι κανένα κόλλημα που τράβηξε τώρα το blogger, και αύριο να του περάσει. Δεν νομίζω να έχει να κάνει με το εξαιρετικά απλό(τι καλά!)πρόγραμμα HTTrack Website Copier που κατέβασα για να κάνω backup το blog!!! Aυτό που πρότεινε ο Kuk σε post του CrazyMonkey νομίζω (sorry παιδιά δεν θυμάμαι και είμαι σε εντελώς έξαλλη κατάσταση για να βάλω link). Μου φαίνεται ΕΝΤΕΛΩΣ ξεκάρφωτο. Η πιθανότερη εκδοχή για μένα είναι ότι όπως τα έχει παίξει το BLOGGER τελευταία, έχει αρχίσει να σβήνει ότι δεν του γουστάρει.

Είμαι πολύ θυμωμένη. Και στεναχωρημένη.

|

I.D.

Για την I. έχω ξαναμιλήσει. Και για τον D. Ήταν στην Ελλάδα για λίγες μέρες. Έμειναν και σε εμένα. Μερικές σημειώσεις από τις εντυπώσεις τους από την Ελλάδα.

-Για την κατανόηση των επόμενων, να υπενθυμίσω ότι η Ι είναι Πακιστανή, μεγαλωμένη σε περιβάλλον ακαδημαϊκό μεν μουσουλμανικό δε, αρχιτέκτονας, ζει εδώ και 2 χρόνια στο Λονδίνο που κάνει το διδακτορικό της και δουλεύει. Άνθρωπος γλυκός, έξυπνος και ανοιχτόμυαλος. Ο D είναι γιος πολυμελούς οικογένειας, Γερμανός, δουλεύει ως δικηγόρος στο Mannheim τώρα. Άνθρωπος γλυκός, έξυπνος και ανοιχτόμυαλος επίσης.(σαν αγγελία ακούγομαι αλλά τεσπά, απλά για να γίνουν κατανοητά τα επόμενα)-

για την Αθήνα:
1. Η Αθήνα μοιάζει σαν τη Λαχώρη. Νιώθω σαν στο σπίτι μου! Ο καθένας χτίζει ό,τι θέλει ό,πως το θέλει. Έχετε οικοδομικούς κανονισμούς?
2. wow… όλο αυτό είναι η Αθήνα?(θέα από λόφο) είναι τεράστια!
3. έχει πολλούς λόφους
4. Η Αθήνα, εκτός από την Πλάκα δεν έχει παλιά σπίτια(με την έννοια της παλιάς πόλης εννοούν φαντάζομαι). Αυτό συμβαίνει γιατί ήρθαν τόσοι πολλοί τόσο ξαφνικά το ’50?(τους έχουμε εξηγήσει με την κοινή φίλη Ν. της ιστορία εν συντομία). Άρα –στην ουσία- η Αθήνα χτίστηκε μετά το 50.

για τους Έλληνες:
1. Γιατί λένε πως τα ελληνάκια είναι τα ποιο χοντρά της Ευρώπης? Εγώ όλο κορμάρες βλέπω τριγύρω!!! Έχουν δει τα αγγλάκια στην εφηβεία?
2. Οι Έλληνες έχουν την τάση να κάνουν show off περισσότερο από ότι έχω συνηθίσει. Κοίτα πόσοι ντύνονται τόσο ακριβά, οι γυναίκες βάφονται τέλεια, μαλλιά από το κομμωτήριο, έχουν τόσο ωραία αυτοκίνητα(στη Σαντορίνη παρεπιπτώντως μας ζάλισε ένας τύπος με κάμπριο και στερεοφωνικό με τα μπάσα στο τέρμα, που έκανε πάνω κάτω τον κεντρικό δρόμο, για να ρίξει καμμιά γκόμενα, σαν ghetto star ήταν). Είναι όμως όλοι τόοοσο πλούσιοι? Έχετε κενό ανάμεσα στην υψηλή και τη χαμηλή τάξη? Υπάρχει μεσαία τάξη?

για το φαγητό:
1. περίεργο. Ενώ και εμείς έχουμε ντομάτες, τις φέρνουν από νότιες χώρες μάλιστα, δεν είναι τόσο νόστιμες σαν αυτές. Εδώ όλα μυρίζουν πιο πολύ και έχουν πιο πολύ γεύση(μάλλον εδώ ήταν και λίγο θέμα τύχης, εγώ έχω πέσει σε «χάρτινες» ντομάτες ουκ’ολίγες φορές).
2. δις φις ιζ κόλντ «μαρίντα»? Εντ γιου ιτ δε χεντ του?????!!!???

|

Thursday, April 07, 2005

a night in town #2

-Το bar κρύβεται ξαφνικά πίσω από δυο κόκκινες βελούδινες κουρτίνες.-

Οι κουρτίνες ανοίγουν. Ο χώρος του bar έχει μεταμορφωθεί σε μια σκηνή(!!??πως- που-πότε-γιατί κανείς δεν ξέρει). H σκηνή είναι στο επίπεδο του πάγκου, ψηλά, για να βλέπουν όλοι. Εμφανίζεται ένας τύπος και λέει κάτι που κάποιος άλλος θα αποκαλούσε «θεατρικό μονόλογο». Εγώ δεν καταλαβαίνω το Χριστό μου. Ο τύπος φτερνίζεται και κάθε φορά που το κάνει ακούγονται κάτι καταδρομικά. Κάποιοι γελάνε. Καμμιά σχέση με το Silentio του Mulholland Drive.


 Posted by Hello

Ή είμαι ζώον ή είναι πίπες. Φαντάζομαι το δεύτερο γιατί δεν με θεωρώ ΕΝΤΕΛΩΣ ανίδεη αλλά δεν το μοιράζομαι τη διαπίστωσή μου με κανένα. Πέντε λεπτά μετά, η κουρτίνα κλείνει, η μουσική ξαναμπαίνει. Πάω τουαλέτα. Να έρθω στα ίσια μου η ξενύχτισσα. Η τουαλέτα γαμάει. ΓΑ ΜΑ ΕΙ. Μόλις ανοίγεις την πόρτα κάτι κόκκινα φώτα νέον ανάβουν μόνα τους. Πόρτα η τουαλέτα δεν έχει.


 Posted by Hello


 Posted by Hello

Έχει ένα πλαστικό ύφασμα που κλείνει από μέσα με φερμουάρ!!!!! Θεϊκό! Ρε πούστη, κρίμα να ήταν τόσο πίπα το sketch. Ξαναβγαίνω έξω για λίγη κοινωνικοποίηση. Μισή ώρα μετά, το κόλπο με το bar και την κουρτίνα επαναλαμβάνεται με μια άλλη κουλή mini performance. Ούτε που θυμάμαι ακριβώς τι. Εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω το Χριστό μου και γυρίζω στους πίσω μου. Το βλέμμα μου νομίζω δεν λέει πολλά, αλλά για κάποιο λόγο όλοι όσοι με βλέπουν ξεσπάνε σε γέλια. Ρωτάω με τα μάτια αν κατάλαβε κανείς τίποτα. Γέλια. Κανείς. Μάλιστα. Τα παίρνω. Μόλις ανοίξουν τα φώτα λέω να πάω να βρω τον ιδιοκτήτη Η. να του πω πόσο μ’αρέσει το μαγαζί του αφενός, αλλά πόσο πίπα ήταν οι δυο προηγούμενες performances αφετέρου. Είναι κρίμα τέτοιο μέρος με μια τόσο ωραία ιδέα από πίσω του να το φάει η μαρμάγκα από ηλίθιες performances. Γιατί είμαι σίγουρη πως το αλλαλάζον –σε κάθε βλακεία του performer- πλήθος, καθώς και όλοι οι φίλοι και οι κολλητοί του θα του πουν τα καλύτερα και κάποια στιγμή ή δεν θα ξαναπατήσουν ή θα πατάνε μόνο τα γνωστά δήθεν άτομα που μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα χρόνια τώρα.

Παρεπιπτώντως η χαρά μου ότι πρόκειται για το δικό μας Greenwitch Βar, όχι μεταφερόμενο μεν σαν του Βερολίνου, αλλά αρκετά underground και νεωτεριστικό, κάπου εδώ έχει αρχίσει να πηγαίνει περίπατο.

Το λέω σε καναδυό άλλους και άλλες και όλοι έχουν μείνει κάγκελο. Εγώ δηλώνω ότι δεν μου καίγεται καρφί, αφού ο τύπος βάζει μέσα «θεατρικό» σημαίνει πως θέλει την επικοινωνία με τον κόσμο. Θα του την δώσω εγώ λοιπόν και θα του πω ακριβώς αυτό. Πίπες. Αντί να κάνω ότι θα έκανε ο καθένας άλλος, που απλά δεν θα ξαναπάταγε δηλαδή, με πιάνει το αλτρουιστικό μου και πάω να τον βρώ.

Από προσωπική εμπειρία, γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να είσαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έτοιμος να ακούσεις κριτική για έργο σου. Επενδύεις όνειρα, χρόνο και χρήμα.. το είναι σου. Εγώ πλέον έχω εκπαιδευτεί και πέραν αυτού έχω μάθει να στηρίζω τις ιδέες μου όσο μπορώ πιο καλά και να τις «επικοινωνώ» όσο μπορώ καλύτερα. Αλλιώς θα γίνω αυτιστική και ναρκισσευόμενη. Και αυτό είναι η μπανανόφλουδα στα «καλλιτεχνικά» επαγγέλματα(δεν θεωρώ τον εαυτό μου καλλιτέχνη, ίσως θα έπρεπε να γράψω «στα κλασσικά δημιουργικά επαγγέλματα»). Δεν έχω δει όμως πολλούς να έχουν περάσει τον εαυτό τους από τόσα κόσκινα και να τα έχουν βρει μαζί του για να είναι έτοιμοι στην κριτική. Τεσπά, εγώ θα του πω και τα καλά και τα κακά του μαγαζιού και θα τονίσω το ότι γνωρίζω από μέσα την τυχούσα ευαισθησία του στο ζήτημα.

Πάω στον barman και του ζητάω τον Η. Βρίσκεται ο Η, με πλησιάζει με χαμόγελο γκόμενου. Είναι ωραίος. Από το χαμόγελο, θα νομίζει ότι είμαι καμμιά φαν και τον γουστάρω και ότι έχω ανάγκη ψησίματος, διότι μετά τις συστάσεις και το θέλω να σου μιλήσω που του πετάω, βρίσκει δυο φίλους πίσω μου, μου γυρνάει την πλάτη και τους μιλάει. Περιμένω λιγάκι από ευγένεια. Τα παίρνω. Ταπ Ταπ στον ώμο. Η, θέλω να σου μιλήσω. Ναι, ναι, συγνώμη, είδα δυο φίλους. ΝΑΙ, αλλά θέλω να σου μιλήσω και αν δεν θες να μου το πεις γιατί βαριέμαι. Ωχ, είσαι ζόρικη. Έρχομαι τώρα. Σκάει και μια άλλη και τον αγκαλιάζει, φιλί στο μάγουλο, του πετάει ιδέα για να ανέβει στο bar. Ο τύπος ξενερώνει. Απόψε μόνο τα οργανωμένα events της λέει. Ξενερώνω και εγώ. Σιγά το interaction που ήθελες να προσθέσεις στο bar μαλάκα. Γιαλαντζί interactivity. Τεσπά. Χαμόγελο. Γυρίζει προς το μέρος μου. Του μιλάω για όλα. Το εξαιρετικό design(δικό ΜΟΥ είναι, ναι μου το είπαν - μπράβο), καταλαβαίνω πως ίσως να είσαι ευαίσθητος σε κριτική μπλαμπλα αλλά κρίνοντας από το ότι επιζητείς την επικοινωνία με τον κόσμο όπως κατάλαβα(άσε τους προλόγους και ΠΕΣ, με κόβει... ΟΚ.. έγινε), τα σκετσάκια ήταν ΠΙΠΕΣ. Όχι «κάτι είχαν να πουν», ή η ατάκα πασπαρτού «ενδιαφέρον, ενδιαφέρον». ΠΙΠΕΣ. Μπορώ να σου εξηγήσω αν θες. Δεν θέλειμάλλον γιατί με κόβει λέγοντας χωρίς ανάσα, ΑυτάΠουΛεςΔενΜεΑγγίζουνΒρίσκουνΚάτιΜαλακόΚαιΚάνουνΓκελ ΕίμαιΣίγουροςΠωςΉτανΚαλάΤαΈχωΚάνειΕγώ ΑυτάΠουΛεςΔενΜεΑγγίζουν ΔενΜεΑγγίζουν(2). Ωχ, συγνώμη, αυτό δεν το’ξερα. Δεν αλλάζει τη γνώμη μου μεν αλλά καταλαβαίνω αυτή σου την άρνηση. ΠΟΙΑ άρνηση? Καλά, αν σε ενδιαφέρει κράτα το αυτό που σου λέω αν όχι πέτα το. Είσαι άσχετη προφανώς, μου λέει. Ναι, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, του λέω. Φεύγω μουρμουρίζοντας «τι νάρκισσος θεέ μου». Φωνάζει από πίσω: ακολουθούνε άλλες δυο πίπες αν θέλεις να κάτσεις να δεις. Γυρίζω και του λέω πως ίσως κάτσω και θα δω μόνη μου αν είναι πίπες.

Επιστροφή στην παρέα. Πέφτουν όλοι πάνω μου. Τι έγινε, του τα είπες? Πως αντέδρασε? Αφηγούμαι. Σκετσάκι τρίτο: ανάγνωση του παραμυθιού «ο θάνατος του Στρειδάκη» ή κάπως έτσι από το ομώνυμο βιβλίο του Tim Burton. Καλύτερο από τα άλλα. Καλύτερο κείμενο τουλάχιστον. Γιατί η performance το σκότωσε. Ένα κείμενο που είναι γραμμένο για ανάγνωση γίνεται γελοίο όταν βάζεις ηχητικές προσθήκες του τύπου «τα κύμματα: γούυυsch, γούυυsch» κλπ. Προτιμώ την αφαιρετική εκδοχή του κειμένου. Έχω πιει εν τω μεταξύ ακόμη ένα whiskey και ένα ποτήρι κρασί. Το τελευταίο σκέτς είναι με ένα κοντραμπάσο.


 Posted by Hello

Ο ήχος του μου αρέσει πολύ αλλά η όλη performance μου συντηρεί την επικείμενη τάση νύστας. Οι άλλοι συμφωνούν και λέμε να φύγουμε. Όχι πριν τελειώσει το γαμημένο. Από ευγένεια έστω. Στο τέλος ανεβαίνουν στη σκηνή ο Η, ο ηθοποιός, ο barman και μια γκόμενα. Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ BAR….πάυση, σφυρίγματα από κάτω.. πες μας, πες μας λυσσάνε οι μαντηλοφόρες, ρασταφαρομαλλούσες τσαούσες δίπλα μου…ΘΑ ΕΙΝΑΙ…μια θαμώνας αρχίζει να τραγουδάει το «Σ’έχω κάνει θεό».. επιτέλους λίγο humor στην περιρρέουσα δυσκοιλιότητα…..οι τύποι στη σκηνή περιμένουν να ξαναγίνει ησυχία και αρχίζουν να επαναλαμβάνουν κάτι συλλαβές.. άλλη ο καθένας… Α-Α-Α-Α / ΘΕ-ΘΕ-ΘΕ-ΘE / PO-PO-PO… κλπ Άντε γεια άκρη δεν βγάζω. Ρωτάω στο τέλος πως λέγεται τελικά το γαμημένο bar. Kάποιος κατάλαβε πως το bar θα λέγεται… «ΑΝΘΡΩΠΟΣ». Καλά. Ο τύπος είναι και νάρκισσος, είναι και αγάμητος. It’s obvious. Φεύγουμε ΑΜΕΣΩΣ μετά. Είμαι απογοητευμένη. Τι κρίμα. Παρόλα αυτά θέλω να ξαναπάω μια μέρα πιο κανονική στο bar, από περιέργεια. Όχι από βίτσιο. Από ελπίδα να λειτουργεί καλύτερα όταν θα ανεβαίνουν πάνω πελάτες και όχι ο ιδιοκτήτης.

Στο γυρισμό είμαι με Λ. και Σ. στο αυτοκίνητο. Μας σταματάνε στην πλατεία Καραϊσκάκη για αλκοτέστ. Τι ήπιες? Ένα whiskey. Το τελείωσα 15’ πριν, συνοψίζω τις επιπτώσεις που πρέπει να έχουν μείνει ακόμη στο αίμα μου, σύμφωνα με την κρίση μου. Ωχ, μου κάνει. Δίπλωμα παρακαλώ. Πως σε φωνάζουνε? Δεν θέλω να σε γράψω. Θα μου δώσεις το τηλέφωνό σου? Προτιμώ να έρθω αν είσαι εδώ πάλι αύριο το βράδυ του λέω γελώντας. Πλάκα στην πλάκα, λέει φύγετε. Φεύγουμε.

|

Wednesday, April 06, 2005

a night in town #1

Ποιο Βερολίνο έλεγα τις προάλλες, Greenwitch Bar και τα ρέστα? Το φαινόμενο ήρθε και εδώ.

Η προαναφερθείσα κοριτσίστικη μέρα μου, εξελίχτηκε εντελώς αλλοπρόσαλλα. Νωρίς το βράδυ, συνάντηση με έτερους νικητές αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που έχω αναφέρει στο παρελθόν, με αφορμή επικείμενη δημοσίευση. Κρίνοντας από το λέγριο του χαρακτήρα τους, απορώ αν μίλαγαν μεταξύ τους τόση ώρα. Τεσπά. Όλα κυλάνε –αν και καθηστερημένα- καλά και ωραία, σύμφωνα με την οργάνωσή μου. Χαιρετούρες, αναχώρηση και τηλεφώνημα σε -εορτάζουσα χτες- Λ. Είχε πει για ποτό. Είναι με παρέα γνωστών στο Toy, θα φύγουν να πάνε σε κάτι εγκαίνια ενός bar, στου Ψυρρή. Είμαι μέσα. Enquiry: μαθαίνω πως το bar ανήκει σε φίλο του μέλους της παρέας –μέλος ονόματι Σ.-. Σ = φίλη Λ, σκηνοθέτιδα από Λονδίνο, κάνει τώρα εκεί το διδακτορικό της, κολλημένη με Βeckett, νεραϊδένια παρουσία, γνωρίζει τους πάντες, γλυκός άνθρωπος, μυστήρια σε πολλά πράγματα. Με την καλή έννοια(:Ρ). Στην πορεία η Σ, εξηγεί. Ο τύπος που το έχει λέγεται Η, έχει κάνει ένα master που πάνω κάτω καταλαβαίνω πως είναι κάτι καλλιτεχνικό, με τίτλο «Ήχος και Φως» ή κάτι άλλο. Το concept είναι ένα bar για κόσμο που γουστάρει(δηλ. ομοϊδεάτες) στο οποίο γίνονται 5λεπτα σκετσάκια από πελάτες ή τους ιδιοκτήτες. Το bar το έχει κάνει μόνος του, πήρε μια νεαρή αρχιτεκτόνισσα μόνο και μόνο για να του πει πως θα κάνει όλα αυτά που είχε στο νου του. Χμ, μάλιστα. Ενδιαφέρον. Περνάω από Toy, τους παίρνω, κατευθυνόμαστε τελικά προς Μεταξουργείο, πίσω από γνωστό 24ωρο βουλκανιζατέρ.

Με αρχηγό τη Σ, κατευθυνόμαστε σε ένα πεζόδρομο. Αριστερά, μια πόρτα. Δίπλα της μια τζαμαρία αλλά δεν φαίνονται και πολλά. Κάτι πολύχρωμα φώτα μόνο. Ταμπέλα καμία. Η Σ. πάει να ανοίξει την πόρτα. ΧΑ! Η πόρτα δεν ανοίγει απέξω. Χτυπάμε. Πρέπει να μας έχουν ακούσει σε κάποια φάση γιατί μας ανοίγει ένας τύπος. Μπαίνουμε 5 άτομα. -Παύση. Περί τίνος πρόκειται?- Χαζεύω γύρω μου τον χώρο, μέχρι να μας συστήσει η Σ. στον Η. Εργοστασιακή και μαζί θεατρική ατμόσφαιρα. Κοινώς underground. Κάτω μωσαϊκό, οι τοίχοι ανεπίχριστο μπετόν, το ταβάνι βαμμένο αλλού κόκκινο, αλλού μαύρη γυαλιστερή λαδομπογιά, κάπου κάπου κάτι ζωγραφιές, στα πιο αλλοπρόσαλλα σημεία του ταβανιού. Ο φωτισμός είναι ένας πολυέλαιος και ένα κάρο κουλές συνθέσεις από φώτα νέον, μπλε, πράσινα ή κόκκινα, σε ότι σχηματισμό φαντάζεται ανθρώπου νους. Ένα, ένα, πολλά μαζί, μπλεγμένα χύμα, σε «ορθοκανονική» διάταξη, ό,τι θες. Να μη μείνει κανείς παραπονεμένος. Μια κολώνα στη μέση και ένας ίππος απέναντι (!!! - βλέπε γυμναστική στους Ολυμπιακούς Αγώνες) συμπληρώνουν το σκηνικό. Σε λίγο θα δω και ένα μαύρο πιάνο δεξιά, καθώς και ένα πατάρι τίγκα στα μαξιλάρια, στο οποίο ανεβαίνεις με σκάλα κάθετη, καραβίσια. Και ξαπλάρεις.


 Posted by Hello

Interesting. Θα το δοκιμάσω μετά. Μοιραζόμαστε για την ώρα γύρω από τον ίππο, παραγγέλνουμε και ποτά. Whiskey. Τα λέμε. Ανακαλύπτω και ότι ο τάδε φίλος από τη σχολή είναι gay. Όχι δεν μου κάνει πλάκα ως συνήθως. Είναι. Περιμένουμε εναγωνίως τον γκόμενο που γουστάρει, να έρθει. Σιγά σιγά μαζεύεται κόσμος. Τίγκα είναι. Σύννεφα καπνού μας εμποδίζουν αν δούμε καθαρά ο ένας τον άλλο. Φάτσες ψιλοστάνταρ. Καλλιτεχνίζουσες. Αρχιτεκτονοκαλοτεχνιτοθεατροχορευτές και τα τοιαύτα. Η μουσική χαμηλώνει και σταματάει. Το bar κρύβεται ξαφνικά πίσω από δυο κόκκινες βελούδινες κουρτίνες.

|

Tuesday, April 05, 2005

κοριστίτσικη μέρα

Μια κοριστίτσικη μέρα. Κομμωτήριο, όλα μυρίζουν ωραία, ένα υπέροχο μασάζ στο κεφάλι (μα γιατί επιμένουν να θέλουν να σου πιάσουν την κουβέντα ακριβώς εκείνη την ώρα?), ξενέρωτη pop μουσική μπλέκεται ευχάριστα μέσα στο πρωτόγονο βουητό των (μ)πιστολακίων, καφέδες μοιράζονται αριστερά δεξιά, εκεί όλες μιλάνε πολύ απαλά, βελούδινα, με ρωτάνε συνεχώς και εγώ απαντάω μονολεκτικά(θέλω να το απολαύσω την ατμόσφαιρα χαλάρωση, do not disturb), έχουν το ίδιο ναρκωμένο χαμόγελο όλες, σε λίγο και με τούτα και με εκείνα θα το κολλήσω και εγώ, ένα lifestyle περιοδικό με ενημερώνει για το γάμο της Μαρί Κωνσταντακάτου με τον Μίνω Κυριακού, κόμμωση complete….με τόση αποχαύνωση βγαίνω με το ευτυχές χαμόγελο της προαναφερθείσας κομμώτριας. Και το καλύτερο: μ’αρέσει τρελά! Στάση για αγορά δώρου εορτάζουσας φίλης στο Χαλάνδρι. Κατάληξη: να αγοράσω κανά δυο μπιχλιμπίδια που πολύ μ’αρέσουν, μετά από έρευνα σε όλα τα ανοιχτά μπιχλιμπιδάδικα της περιοχής, διότι είμαι περίεργη και τα πιο πολλά κοσμήματα δεν μ’αρέσουν διότι ακτινοβολούνε γυναικουλίστικο attitude. Τεσπά not my style. Kαταλήγω να πάρω μια αλυσιδίτσα από την οποία κρέμονται δυο αηδίες, με στόχο να πετάξω τις αηδίες και να κρατήσω την αλυσίδα(θυμίζει αυτή της τάπας του μπάνιου btw). Επιστροφή σπίτι. Άνοιγμα συρταριών, κουτιών κλπ με στόχο να κρεμάσω στην ωραία αλυσίδα κάτι πιο «ο τύπος μου». Κατέληξα να λεηλατήσω το toolbox του πατέρα, να χρησιμοποιήσω μια χαλασμένη μίνι λάμπα ιωδίου –που μου άρεσε πάρα πολύ για να την πετάξω-, κάτι παλιά δαχτυλίδια και ένα κλειδί για να δημιουργήσω ένα απροσδιόριστο χαϊμαλί που τελικά λέω να αλαφρώσω γιατί νιώθω σαν την gay εκδοχή του Κύρου Γρανάζη.

|

Monday, April 04, 2005

θέλει να τον δει

θέλει να τον δει / θέλει να τον δει / θέλει να δει τον Πάαααπα τον Πάαααπα τον Πάααπα / θέλει να δει τον Πάπα / θέλει να τον δει

Η κατάσταση των media έχει παραγίνει. Έχει πεθάνει κοτζαμάν ποντίφιξ και αυτοί το χαβά τους. Σε ένα παράλληλο σύμπαν αέναα στροβιλίζονται.

Έκατσα να δω στις ειδήσεις για τον Πάπα, γιατί το μεσημέρι χάζευα CNN και παρατήρησα πως εδώ και λίγες μέρες, το θέμα «θάνατος/κηδεία Πάπα» (ένα γεγονός που συμβαίνει κάθε 30 χρόνια min και έχει συνταράξει ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της υφηλίου) έχει περάσει στα ψιλά στα ελληνικά media. Εντύπωσή μου? Ίσως. Για αυτό και κάθησα να δω ειδήσεις. Έκανα focus στα MEGA, ANTENNA, ALPHA. Έκανα zapping για να βλέπω παράλληλα και τα τρια κανάλια και αν εξαιρέσεις τον ALPHA που έβγαλε την είδηση στις 9 (1 ώρα μετά την αρχή του δελτίου!!! Έλεος! Πόσο μπορεί να ομφαλοσκοπούμε γαμώτο?), στους άλλου δεν την είδα καθόλου. Με βάζει σε σκέψεις μήπως παραέκανα zapping. Αλλά και πάλι τότε, η είδηση, δεν πρέπει να κράτησε πάνω από ένα λεπτό! Στο MEGA μίλαγαν ακόμη για το μέλι (θέμα που αυτοί ανακάλυψαν και ως φαίνεται έχουν σκοπό να μας πρήζουν μέχρι να πεθάνουμε με αυτή τους τη νίκη), τις αυξήσεις και την μειωμένη αγοραστική μας δύναμη – Θέματα πολύ σημαντικά όλα. Στον ANTENNA μίλαγαν για τα μέλια, τις αυξήσεις, ότι βρέθηκε επίσης καρκινογόνο -κάτι άλλο πέραν του μελιού-, ο Περικλής νικητής, το βράδυ στα «Μάτια της Έλλης», αθλητικά, πάπαλα. Στον ALPHA τα’παμε. Στις 9 η ώρα μετά από μια ώρα παράθυρα για το μέλι!!!!! Τι αυτισμός.

Κάπως έτσι το ξαναγύρισα στο CNN να μάθω δυο πράγματα.

|

disconnect

Το είχα πάθει και εγώ παλιότερα. Το νέο μου κρούσμα όμως είναι να με βγάζει από το internet (με IDSL), κάθε βράδυ στις 3:30 ή λίγο μετά. Nομίζω έχει κάτι να κάνει με το γεγονός ότι στο τηλέφωνο είναι συνδεδεμένος και ο συναγερμός. Αλλά γιατί -ίσως- του έρχεται να κάνει check κάθε βράδυ τέτοια ώρα, άγνωστο.

|

Friday, April 01, 2005

zzzzzzzzz

Αφηρημένη 1
Τετάρτη: ξυπνάω, έχω κοιμηθεί λίγο, νυστάζω, πρέπει να φύγω σε μισή ώρα, καφές στο χέρι με ακολουθεί παντού, beauté . Έχω ξεχάσει να εκτυπώσω κάτι, το εκτυπώνω, αργώ να φτάσω εκεί που πρέπει, φτάνω, έχω ξεχάσει να πάρω μαζί τα μισά(!?) αποτελέσματα της εκτύπωσης.

Αφηρημένη 2
Πέμπτη: ξυπνάω, έχω κοιμηθεί λίγο, νυστάζω, πρέπει να φύγω σε μισή ώρα, καφές στο χέρι με ακολουθεί παντού, beauté . Συνειδητοποιώ ότι αυτό που βάζω στα μαλλιά μου δεν είναι το γνωστό hairspray. Είναι άρωμα.
Νυστάζω. Ύπνος δυο ώρες το μεσημέρι, ξύπνημα με ξυπνητήρι για να κοιμηθώ και το βράδυ. Έχω πρωινό ξύπνημα την επομένη. Νυστάζω χειρότερα το απόγευμα. Το αμίλητο ζόμπι.

Αφηρημένη 3
Παρασκευή: ξυπνάω, έχω κοιμηθεί λίγο το βράδυ που πέρασε, νυστάζω, πρέπει να φύγω σε μισή ώρα(στο Ελ.Βεν. φτάνει φίλη από Λονδίνο), καφές στο χέρι με ακολουθεί παντού, beauté . Έχουν πάρει το αυτοκίνητο που μου είχαν υποσχεθεί να μου αφήσουν. Το πρόβλημα λύνεται αλλά φεύγω λιγάκι αργά. Νυστάζω όταν βγαίνω Αττική Οδό. Συνειδητοποιώ ότι μάλλον σνόμπαρα κάποια ταμπέλα, γιατί τώρα είμαι με 90klm/h στην Περιφερειακή Υμηττού και πάω Καρέα.
Στο Δημόκριτο, βγαίνω, αναστροφή, μπαίνω, παίρνω τη σωστή κατεύθυνση. Το κινητό χτυπάει αλλά δεν μπορώ να το σηκώσω. Τελικά όλα καλά. Νυστάζω. Το μεσημέρι, μετά τα κρασιά στην έρημη χειμερινή Πλάκα δεν μπορώ παρά να κοιμηθώ δίωρο. Ύπνος, ξύπνημα με ξυπνητήρι για να κοιμηθώ και το βράδυ. Πολύ φοβάμαι ότι ξαναέχω πρωινό ξύπνημα την επομένη. Νυστάζω χειρότερα το απόγευμα. Το αμίλητο ζόμπι.

Δυο λίτρα νερό, 1 μπανάνα και 2 πορτοκάλια μετά προσπαθώ να συνέλθω. Δεν θα κρατήσει πολύ αυτό. Θα τους διαολοστείλω όλους και θα πέσω να κοιμηθώ τρεις μέρες και τρεις νύχτες.

|